Fotó: ujpestfc.hu

Újpest: Erősebb bajnokságokból is volt ajánlata, mégis hosszabbított a gólerős légiós - hivatalos

Törökországból és Lengyelországból is volt ajánlata, mégis elkötelezte magát az újpesti folytatás mellett Matija Ljujic.
Nyikes Zoltán 2024. június 10., hétfő 15:28
Fotó: ujpestfc.hu
Törökországból és Lengyelországból is volt ajánlata, mégis elkötelezte magát az újpesti folytatás mellett Matija Ljujic.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 10., hétfő 15:28

Hétfő délelőtt már megírtuk, hogy fontos bejelentést tett az Újpest a legrégebbi játékosáról, délután pedig egy újabb hír jelent meg a negyedik kerületi klub oldalán: Matija Ljujic meghosszabbította szerződését.

– Nagyon jól indult a szezon nekem és a csapatnak is, viszont sajnos jött a sérülésem az idény kellős közepén. Miután visszatértem tavasszal, ismét voltak jobb meccseim, tudtam segíteni a csapatot, még ha nem is alakult fényesen a második fele a szezonnak. Már az új vezetőség keresett meg azzal, hogy szeretnék, ha maradnék a negyedik kerületben. Benczédi Balázs beavatott abba a hosszú távú projektbe, ami miatt nem mondhattam nemet – mondta Ljujic az Újpest hivatalos oldalán, majd azt is kiemelte, hogy a felesége és a lányai is imádnak Budapesten élni, így ebből a szempontból ők is a maradás mellett tették le a voksukat.

A szerb középpályás azt is elárulta, hogy az ügynökéhez több ajánlat is befutott Törökországból, Lengyelországból, illetve ázsiai országokból is, de lényegi tárgyalást nem folytatott egyik klubbal sem.

– Magyarországon szerettem volna maradni, ezen belül pedig csakis az Újpest jöhetett szóba. Nem akartam kimaradni abból, ami most itt következik, sőt az egyik vezére szeretnék lenni ennek az útnak – folytatta Ljujic, majd arra is válaszolt, miért volt ez az ajánlat vonzóbb a számára, hiszen a magyarnál erősebb ligákból is keresték. – Mert Benczédi úr és a teljes stáb kifejezetten a hosszú távú, szisztematikus munkában hisz. Törökországban, illetve más helyeken is divat, hogy bevon tőkét a tulajdonos, de nem megalapozott a háttér, így az építkezés félbe marad, és csak nagy ígéretekkel átvert játékosok és szurkolók maradnak. Ebben az esetben ennek az ellenkezője igaz, évről évre, lépésről lépésre fejlődni akar a vezetés. A lányaim sem tanulnak meg egy éjszaka alatt írni és olvasni, ez egy klub esetében sincs másképp. Eredményesnek kell lennünk persze, minél előbb európai porondra lépni, de emellett kultúrát is kell építeni, ami edzőkön, játékosokon átívelően meghatározza ezt a klubot. Nekik pedig pontosan ez a céljuk.

Ljujic a nemrég véget ért idényben 19 bajnokin 10 gólt és 4 asszisztot jegyzett.

Olvastad már?
NB I: Az Újpest ajánlatot tett a rivális edzőjének - így áll az ügy
Információink szerint a Fehérvárt irányító Bartosz Grzelak továbbra is erős jelölt a lila-fehér kispadra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Távozó
Távozott a DVSC-től Stefan Loncar. A 28 éves montenegrói középpályás 2023 januárjában érkezett a Lokihoz, az elmúlt másfél évben 48 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára. (dvsc.hu)
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Tovább az összes átigazoláshoz