U21-es Eb: Dárdai kiválása után a Salzburg tehetsége bekerült Gera keretébe

Nincs könnyű helyzetben Gera Zoltán, a részben hazai rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott szövetségi edzője.
Csakfoci Admin 2021. március 19., péntek 18:53
Nincs könnyű helyzetben Gera Zoltán, a részben hazai rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott szövetségi edzője.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. március 19., péntek 18:53

A telki edzőközpontban tartott pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szakembernek Dárdai Pál játékáról is le kell mondania. A MOL Fehérvár FC középpályása már a délelőtti edzésen sem tudott végig dolgozni, és elhagyta az edzőtábort. Kiesésével hétre nőtt azoknak a futballistáknak a névsora, akikkel nem számolhat a tréner. Korábban Szánthó Regő, Gergényi Bence, Schön Szabolcs, Nagy Zsombor, Szilágyi Zoltán és Demjén Patrik játékáról kellett lemondani.

A szövetségi edző úgy döntött, hogy új játékost hív meg a keretbe, és az Ausztriában légióskodó Bukta Csabára esett a választása, aki hétfőn csatlakozik a többiekhez. Az MTK játékosai hétvégén érkeznek meg Telkibe, míg a Heraclesben futballozó Szőke Adrián a vasárnapi bajnokiját követően utazik haza Hollandiából, és Buktához hasonlóan hétfőn kapcsolódik be a közös munkába.

- Az újabb kieső játékosok miatt tovább fiatalodott az amúgy is nagyon fiatal keretünk, de maximálisan megbízunk minden kerettagban. Rengeteg potenciál van az Eb-re készülő futballistákban, legtöbbjük még évekig fontos tagja lehet az U21-es válogatottnak - nyilatkozta az mlsz.hu-nak. Gera Zoltán.

A szakember elmondta, elsősorban most egymással ismerkednek a játékosok, remek a hangulat, a keretben lévők feldobott állapotban vannak, hiszen egy Eb-re készülhetnek.

- A játékosokban nagy a bizonyítási vágy, mi pedig ezt szeretnénk meglovagolni - fűzte hozzá Gera, aki szerint mindhárom rivális, a német, a holland és a román csapat is rendkívül erős, de megpróbálják megtalálni a gyenge pontjaikat, és ezeket szeretnék kihasználni - Jó a hangulat az edzőtáborban, a játékosok fel vannak dobva, hatalmas bizonyítási vágy van bennük, és nagyon várják az Európa-bajnokságot. Ne felejtsük el, hogy az U21-es válogatott a felnőtt nemzeti csapat előszobája, a jó teljesítményekre biztosan felfigyel a szövetségi kapitány is. Erős csapatok ellen játszunk, a németek és a hollandok is topbajnokságokban szerepelnek, de igyekeztünk megtalálni a gyengébb pontjaikat, bízom benne, hogy kihasználjuk ezeket az Európa-bajnokságon. A többi stábtaggal együtt megpróbálunk a saját játékos-pályafutásunk során szerzett tapasztalatainkkal segíteni a kerettagoknak, már csak azért is, mert mindannyiunk pályafutása során előfordult jó néhányszor, hogy sikerrel jártunk esélyesebb csapatok ellen.

Az edzőhöz hasonlóképpen vélekedett Bolla Bendegúz, a MOL Fehérvár FC védője is.

- Vannak hiányzó kulcsjátékosaink, de akik a helyükre érkeztek, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy sikeresek legyünk. A németek és a hollandok az európai elitbe tartoznak, de csapatként együttműködve felvehetjük velük a versenyt az Eb-n - mondta.

A magyar válogatott március 24-én a németek ellen kezdi meg szereplését az Eb-n Székesfehérváron, majd 27-én a románokat fogadja a Bozsik Arénában, 30-én pedig a hollandok ellen lép pályára Székesfehérváron. (MTI/mlsz.hu)

Olvastad már?
Micsoda pechszéria: Dárdai is kiesett az U21-es válogatottból
Újabb fontos játékosát kell nélkülöznie Gera Zoltánnak a jövő héten kezdődő U21-es Európa-bajnokságon.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz