Gera a 2-1-es vereség után: "A románok sokkal jobban rájátszottak bármelyik faultra"

A 2-1-es vereséget követően Gera Zoltán szövetségi edző és a játékosok is kiemelték, bosszantó gólt kaptak, de emberhátrányban, nagy nyomás alatt is harcoltak az egyenlítésért.
Csakfoci Admin 2021. március 27., szombat 20:58
A 2-1-es vereséget követően Gera Zoltán szövetségi edző és a játékosok is kiemelték, bosszantó gólt kaptak, de emberhátrányban, nagy nyomás alatt is harcoltak az egyenlítésért.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. március 27., szombat 20:58

Mint ismert, a magyar válogatott több mint egy félidőt emberhátrányban játszva 2-1-re kikapott a románoktól a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. A mérkőzés után Gera Zoltán szövetségi edző értékelte a látottakat.

- A lefújás után a játékosoknak elmondtuk az öltözőben, nagyon büszkék vagyunk rájuk, nagyon jó teljesítményt nyújtottak a mai mérkőzésen. Le a kalappal előttük, ahogy reagáltak a kiállításra, ahogy játszottak a második félidőben. Az elsőben is nagyon jól játszottunk, helyzeteink voltak. Nagyon sajnálom a játékosokat - nyilván magunkat is - , mert a vezetésünk után nem tudtuk legalább az egyik pontot megtartani. Sajnos ilyenkor jönnek a hibák. Nagyon bosszantó, hogy szögletből kaptuk a gólt. Ha kijátszanak bennünket, azt könnyebben elfogadjuk. De pontrúgásból nem nagyon kellene gólt kapni ilyen szinten. A játékosaim le vannak törve, mindenki lehajtotta a fejét, ami ilyenkor teljesen normális. Sajnálom a fiúkat - kezdte Gera Zoltán az M4 Sport kamerái előtt - Egy kemény, férfias játékot láthattunk a pályán. A különbség az volt, hogy a román játékosok sokkal jobban rájátszottak bármelyik faultra. Szőke második sárga lapja jogos volt, az elsőt nem láttam, arról nem tudok véleményt formálni. A románok nagyon rájátszottak a szabálytalanságokra, amire számítottunk is. Nem akartuk, hogy sok sárga lapot szerezzünk, de ha az ember lendületben van, nem ér oda, nem húzza vissza a lábát, jönnek a sárgák. Főleg nemzetközi szinten. Gyorsabb volt az ellenfél, valahogy meg kellett állítani őket. A csapatot nyolcvan százalékban 2000 után született játékosok alkotják, akik ma is bebizonyították, jó teljesítményre képesek. Szerintem ennek a csapatnak van jövője. Most egy Európa-bajnokságon ilyen ellenfelek ellen kell megmutatni, mire képesek. A mai mérkőzés teljesen rendben volt.

A csapatkapitány, Bolla Bendegúz a lefújást követően elmondta, készültek rá, hogy ilyen intenzív mérkőzést fognak játszani.

- Tudtuk, hogy sok harc lesz, nagyon tüzes meccs volt ez. Tíz emberrel egy teljes második félidőt végigjátszani nagyon nehéz, de mégis megszereztük a vezetést. Aztán az utolsó pillanatokban szögletből egy elkerülhető gólt kaptunk. Nehéz most szavakat találnom, küzdöttünk emberhátrányban is, és azt gondolom, ha nincs a kiállítás, akkor egészen más eredmény született volna. De nincs olyan, hogy ha… Ebből is tanulnunk kell.

A magyar gól szerzője, Csonka András úgy érezte, nagy nyomást helyezett csapatunkra a román válogatott, ami fokozódott a találata után.

- Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy legalább egy pontot szerettünk volna elhozni. Küzdöttünk végig, de sajnos ez mégsem sikerült. Akkor tudnék örülni a gólomnak, ha nem kaptunk volna ki - idézte a budafoki játékos szavait az mlsz.hu.

Olvastad már?
U21-es Eb: Nagyot küzdöttünk emberhátrányban, de a hajrában döntöttek a románok
Csonka góljával még a több játékosát nélkülöző magyar U21-es válogatott szerzett vezetést Románia ellen, amely az első félidőben emberhátrányba került, ám a hajrában kétszer is betaláltak a románok, így 2-1-re kikapott Gera Zoltán együttese a Bozsik Arénában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
A Sportál Németországból származó értesülése szerint a korábban a magyar válogatottat is vezető Bernd Storck veszi át a Sepsiszentgyörgy irányítását.
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Tovább az összes átigazoláshoz