Bátrabban kezdtek a magyarok, ennek megfelelően komoly helyzetig is eljutottak. A 8. percben Bolla egy igazítás után kapura lőtt, Vlad bravúrral hárított. Válaszként viszont a másik oldalon Morutan beadását követően Ganea fejelt a jobb sarok mellé. A 23. percben Balogh rossz csúsztatására Matan csapott le, Mocsi szabálytalankodott vele szemben a tizenhatoson kívül, a szabadrúgást már Morutan vágta fölé – ez figyelmeztető jel volt.

A 30. percben Mezei közel járt, hogy betaláljon, ám a 25 méterről elvégzett szabadrúgását kitolta a románok kapusa. Innentől kezdve viszont nem is nagyon adódott több említésre méltó jelenet a félidőben.. leszámítva Szőke kiállítását, hiszen teljesen feleslegesen lekönyökölte Ciobotariut, így megkapta a második sárgáját és idő előtt mehetett zuhanyozni.

Fordulás után az 50. percben mindenkiben meghűlt a vér, amikor Ciobanu esett el Deutsch lábában az ötös sarkánál. A játékvezető némi “spéttel” nem ítélt büntetőt. A java azonban csak ezután jött – legalábbis magyar szempontból! Kiss ütközte le ellenfelét, métereken keresztül vezette a labdát, a félpályát átlépve Báránynak passzolt, aki Deutschhoz továbbított, ő pedig Csonka elé tálalt és középről a kapu közepébe helyezett. A magyarok oroszlánként küzdöttek. Egészen a 69. percig, ekkor Ciobanu passzából Matan egyenlített.

A hajrára fordulva mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, mindkét oldalon a távoli lövések voltak. Miképpen a 75. percben Ciobanu távoli löketét tolta ki a bal alsó elől Bese, nem sokkal később az egyenlítő gól szerzője, Matan célzott fölé. A magyarok sokáig állták a sarat, hősiesen védekeztek, ám a 87. percben Matan szögletéből a becsúszva érkező Pascanu megszerezte a románok második találatát. Az utolsó percben még Bárány közel járt az egyenlítéshez, de Vlad védett, így maradt az eredmény már nem változott.

U21-es Eb, A-csoport

MAGYARORSZÁG U21-Románia U21 1-2 (Csonka 56., ill. Matan 69., Pascanu 87.) – kiállítva: Szőke 42. (Magyarország)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

MAGYARORSZÁG U21: Bese – Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch (Bukta 88.) – Csonka, Mezei (Tamás 67.) – Skribek (Bárány 52.), Szendrei N., Kiss T. (Kata 67.) – Szőke

Románia U21: Vlad – Harut, Ciobotariu, Pascanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Morutan (Petre 61.) – Ganea (Popescu 86.), Matan (Itu 89.)

Gera a 2-1-es vereség után: “A románok sokkal jobban rájátszottak bármelyik faultra”