Mint ismert, a magyar válogatott több mint egy félidőt emberhátrányban játszva 2-1-re kikapott a románoktól a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. A mérkőzés után Gera Zoltán szövetségi edző értékelte a látottakat.

A lefújás után a játékosoknak elmondtuk az öltözőben, nagyon büszkék vagyunk rájuk, nagyon jó teljesítményt nyújtottak a mai mérkőzésen. Le a kalappal előttük, ahogy reagáltak a kiállításra, ahogy játszottak a második félidőben. Az elsőben is nagyon jól játszottunk, helyzeteink voltak. Nagyon sajnálom a játékosokat – nyilván magunkat is – , mert a vezetésünk után nem tudtuk legalább az egyik pontot megtartani. Sajnos ilyenkor jönnek a hibák. Nagyon bosszantó, hogy szögletből kaptuk a gólt. Ha kijátszanak bennünket, azt könnyebben elfogadjuk. De pontrúgásból nem nagyon kellene gólt kapni ilyen szinten. A játékosaim le vannak törve, mindenki lehajtotta a fejét, ami ilyenkor teljesen normális. Sajnálom a fiúkat – kezdte Gera Zoltán az M4 Sport kamerái előtt – Egy kemény, férfias játékot láthattunk a pályán. A különbség az volt, hogy a román játékosok sokkal jobban rájátszottak bármelyik faultra. Szőke második sárga lapja jogos volt, az elsőt nem láttam, arról nem tudok véleményt formálni. A románok nagyon rájátszottak a szabálytalanságokra, amire számítottunk is. Nem akartuk, hogy sok sárga lapot szerezzünk, de ha az ember lendületben van, nem ér oda, nem húzza vissza a lábát, jönnek a sárgák. Főleg nemzetközi szinten. Gyorsabb volt az ellenfél, valahogy meg kellett állítani őket. A csapatot nyolcvan százalékban 2000 után született játékosok alkotják, akik ma is bebizonyították, jó teljesítményre képesek. Szerintem ennek a csapatnak van jövője. Most egy Európa-bajnokságon ilyen ellenfelek ellen kell megmutatni, mire képesek. A mai mérkőzés teljesen rendben volt.

A csapatkapitány, Bolla Bendegúz a lefújást követően elmondta, készültek rá, hogy ilyen intenzív mérkőzést fognak játszani.

Tudtuk, hogy sok harc lesz, nagyon tüzes meccs volt ez. Tíz emberrel egy teljes második félidőt végigjátszani nagyon nehéz, de mégis megszereztük a vezetést. Aztán az utolsó pillanatokban szögletből egy elkerülhető gólt kaptunk. Nehéz most szavakat találnom, küzdöttünk emberhátrányban is, és azt gondolom, ha nincs a kiállítás, akkor egészen más eredmény született volna. De nincs olyan, hogy ha… Ebből is tanulnunk kell.

A magyar gól szerzője, Csonka András úgy érezte, nagy nyomást helyezett csapatunkra a román válogatott, ami fokozódott a találata után.

Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy legalább egy pontot szerettünk volna elhozni. Küzdöttünk végig, de sajnos ez mégsem sikerült. Akkor tudnék örülni a gólomnak, ha nem kaptunk volna ki – idézte a budafoki játékos szavait az mlsz.hu.

U21-es Eb: Nagyot küzdöttünk emberhátrányban, de a hajrában döntöttek a románok