Szalai ügyében megint visszanyalhat a fagyi: A klubja komoly büntetést kaphat a száműzése miatt

Egy kiskapuval tehette ki megint (ezúttal az edzőtáborba utazó) keretből a Basel Szalai Ádámot, de komoly büntetést kockáztat ezzel. Visszaút viszont már aligha van a csatár számára.
Csakfoci.hu 2023. január 6., péntek 16:35
Egy kiskapuval tehette ki megint (ezúttal az edzőtáborba utazó) keretből a Basel Szalai Ádámot, de komoly büntetést kockáztat ezzel. Visszaút viszont már aligha van a csatár számára.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. január 6., péntek 16:35

Mint ismeretes, azok után, hogy tavaly ősszel kitették Bázelben az első csapatból és csak egyéni edzéseken vehetett részt mindaddig, míg egy bírósági döntés következtében újra csatlakozhatott az A-kerethez, Szalai Ádámot néhány napja újfent száműzték a tréningekről, illetve az első keretből.

A svájci közszolgálati csatorna, az SRF hosszabban is foglalkozott a magyar csatár ügyével és helyzetével a klubjánál. Mint írják, októberben Szalait azért függesztették fel, mert a sportszakmai helyzettel (a Basel az 5. helyen állt ekkor a tabellán) kapcsolatos elégedetlenségét "átragasztotta" a csapatra, és "zavaró tényező" volt az edzéseken. Pedig pont a szókimondásra kérték anno a klubvezetők.

Az átigazolásakor Szalait arra kérték, hogy nyíltan beszéljen a csapaton belüli sérelmekről. Ezt megtette és ez most kellemetlen helyzetbe került a klubnál

- állítja a magyar csatár ügynöke, Oliver Fischer.

A felfüggesztésre válaszul Szalai pert indított munkáltatója ellen a bázeli polgári bíróságon, és a november 10-i ítélet szerint Szalai állítólagos kötelességszegése nem volt elegendő ahhoz, hogy az FC Basel a magyart kizárja a csapat minden tevékenységéből. Szalai így újra a csapattal edzhetett, a klub ezzel eleget tett a jogi döntésnek - egészen eddig. Ezen a héten, szerdán az első keret elindult a marbellai edzőtáborba, de a válogatottságtól tavaly csapatkapitányként visszavonult támadó nem volt ott a fedélzeten, a 35 éves játékosnak Svájcban kellett maradnia a többi olyan játékossal együtt, akiknek jelenleg kilátástalanok a sportszakmai kilátásai az FCB-nél.

A Basel azzal indokolta Szalai újbóli mellőzését, hogy egy ilyen tábor nem része a rendszeres edzésmunkának. A klub így egyfajta kiskaput találhatott, de ha mégis szabályt sértett ezzel a lépésével, úgy akár 10 ezer svájci frankos (mintegy 4 millió forintos) pénzbírsággal is sújthatják az SRF szerint. Amely hozzáteszi, hogy jelenleg "rendkívül valószínűtlennek tűnik", hogy Szalai újra a csapat közelébe kerüljön Bázelben, az ügy kimenetele pedig egész egyszerűen megjósolhatatlan mind jogilag, mind szakmailag, mind emberileg.

Olvastad már?
Légiósok: Másodosztályú csapat dobhat mentőövet a száműzött Szalai Ádámnak - sajtóhír
Svájci lapértesülés szerint a másodosztályú Aaraunál Szalai Ádám az egyik jelölt a támadósor megerősítésére.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz