Légiósok: Szalai Ádám már a keretből is kikerült - ezért nem kell az edzőjének a hírek szerint

Sem az EKL-ben, sem a bajnokságban nem számolnak már a magyar csatárral, aki elképzelhető, hogy már a télen távozik a svájci Baseltől.
Dudás Gábor 2022. október 13., csütörtök 11:41
Sem az EKL-ben, sem a bajnokságban nem számolnak már a magyar csatárral, aki elképzelhető, hogy már a télen távozik a svájci Baseltől.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 13., csütörtök 11:41

Az FC Basel néhány komoly hiányzóval vág neki a Slovan Bratislava elleni Európa Konferencia Liga-mérkőzésnek, többek között az együttes kezdőkapusa, Marwin Hitz és magyar csatára, Szalai Ádám sincs ott a csütörtöki meccskeretben.

Az FCB tájékoztatása szerint Hitz beteg, ezért nem játszhat Szlovákiában, azonban a svájci sajtó meglepetésként aposztrofálja, hogy Szalai sincs az utazó keretben, azok után, hogy Alex Frei vezetőedző már Luganóban sem számított rá, sőt, a hétvégén, a Servette ellen sem lesz ott az első csapatban.

A svájci Basler Zeitung azt is tudni véli, miért nem számít már edzője Szalai Ádámra az alapegyüttesben. A lap beszámolója szerint a tréner a 34 éves magyar helyett inkább fiatalabb játékosokat vet be, akiknek időre van szükségük, hogy beilleszkedjenek a csapatba. Konkrétan Anton Kadéról és Kaly Sènéről van szó, akik sérülés miatt ebben a szezonban még nem tudtak pályára lépni a csapatban.

Az is egyértelműnek tűnik a svájciak szerint, hogy Szalainak valószínűleg nincs már jövője a Baselnél. A szerződése egyébként is csak a szezon végéig szól, de a távozása már a következő, januári átigazolási időszakban valószínűnek tűnik, ha valóban alig kap lehetőséget a novemberben kezdődő világbajnokságig. Márpedig ez a forgatókönyv nagyon is elképzelhető, hiszen a Basel támadósora igen gazdag, és komoly létszámmú riválisa van Szalainak - teszik hozzá.

Szalai Ádám idén februárban igazolt a 20-szoros svájci bajnokhoz, amelynek mezét eddig összesen 24 tétmeccsen viselhette, ezeken pedig 6 gól és 1 gólpassz volt a mérlege.

Friss hírek Szalai helyzetéről az alábbi cikkben.

Olvastad már?
Már Szalai Ádám visszavonulásáról írnak Svájcban - részletek
A svájci bazonline.ch értesülései szerint a magyar csatár jövő nyárra tervezte a búcsút, de a klubnál kialakult helyzete miatt erre már télen sor kerülhet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz