Fotó: Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs

Ripityára tört orral játszotta végig a bajnokit a magyar csapatkapitány: "Megkérdezték, tudok-e játszani. Hogy miért válaszoltam igennel? Klubhűség"

Egyelőre nem hajolhat és orrot sem fújhat Németh Milán, de elképzelhető, hogy most vasárnap már ismét a pályán lesz.
Budai László 2023. február 8., szerda 10:43
Fotó: Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs
Egyelőre nem hajolhat és orrot sem fújhat Németh Milán, de elképzelhető, hogy most vasárnap már ismét a pályán lesz.
Szerző: Budai László 2023. február 8., szerda 10:43

A Szombathelyi Haladás csapatkapitányát, Németh Milánt kemény fából faragták. Húsz perc telt el a a vasárnapi, győri mérkőzésből (a találkozót a Hali nyerte 3-1-re), amikor a vasiak védője egy ütközés után a földre került, de rövid ápolás után már futott is vissza a pályára - törött orral játszotta végig az összecsapást.

- Egy hármas ütközés után tört el az orrcsontom – mondta Németh Milán a haladas.hu-nak.

Ömlött a vér, a masszőrök pedig mondták, hogy jobbra elferdült az orrom, szerintük ez bizony eltörött. Mivel egy nagy seb is volt rajta, leragasztották és megkérdezték, tudok-e játszani. Hogy miért válaszoltam igennel? Klubhűség – ezért. Bár nagyon fájt, nem kértem fájdalomcsillapítót, sprinteltem vissza a pályára.

- Később sem lettem jobban, de sem a törött orr, sem a fájdalom nem gátolt a játékban. A lefújás után már a szombathelyi kórházban CT-n megnézték az orromat és ott is megállapították, hogy ripityára tört az orrcsontom. Begipszelték és bár bent akartam tartani, saját felelősségemre hazamentem. Viszont később éreztem, hogy valami nem stimmel, így másnap visszamentem a kórházba, ekkor már ahhoz a doktornőhöz, akit jól ismerek és teljesen megbízok benne. Kiderült, a gipsz alatt elmozdult az orrom, így kvázi még egyszer el kellett törniük, aztán újra visszaigazítani. Most már nincs rajta gipsz, sem kötés, viszont továbbra is fáj – de ez van. Korábban már többször eltört az orrom, vélhetően ez is közrejátszott a mostani esetnél. Vigyáznom kell az orromra, például nem hajolhatok, nem fújhatok orrot – és persze egyelőre nem is edzhetek. Ha minden jól megy, pénteken megpróbálkozok a mozgással és mivel arcvédőm van, így elvileg - bár az orvosok nem javasolják - játszhatnák is vasárnap, Szegeden. Ám minden attól függ, hogy pénteken, hogy bírom az edzést.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz