Fotó: kisvardafc.hu

Révész is nekiment a Diósgyőr elleni meccs bírójának: "Úgy akarta bizonyítani a karakánságát, hogy megerősítette a felháborító döntését"

A Kisvárda sportigazgatója bízik benne, hogy Dr. Csonka Bence a saját és a magyar futball hírét nem az ilyen és ehhez hasonló ítéletekkel öregbíti majd.
Nyikes Zoltán 2023. december 12., kedd 12:30
Fotó: kisvardafc.hu
A Kisvárda sportigazgatója bízik benne, hogy Dr. Csonka Bence a saját és a magyar futball hírét nem az ilyen és ehhez hasonló ítéletekkel öregbíti majd.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. december 12., kedd 12:30

A játékvezető több ítéletét is vitatták a kisvárdaiak a Diósgyőr elleni hétvégi bajnokin, a lefújást követően Feczkó Tamás vezetőedző nem hagyta szó nélkül Dr. Csonka Bence tevékenységét, de a kisvárdai klubhonlap is kemény kritikával a bírót.

Ugyanitt megszólalt Révész Attila sportigazgató is, miután hétfőn még mindig ezek az ítéletek jelentették a témát a szabolcsiaknál. A klubhonlap azt írja, "elsősorban a vendégek javára meg, illetve a nekünk meg nem adott tizenegyes volt terítéken, sőt, a meccs elején Branimir Cipetic les miatt meg nem adott gólja is vitára adott okot a berkeinken belül."

– Elsősorban magunkban keressük a hibát, de nem mehetünk el szó nélkül a történtek mellett, amelyeken nem tudtunk napirendre térni – nyilatkozta Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója. – Megítélésünk szerint a lesgól is véleményes, de azt az ítéletet elfogadjuk. A tizenegyes megítélését viszont nem veszi be a gyomrunk. A játékvezető annak ellenére kitartott nevetséges álláspontja mellett, hogy a kollégái kihívták őt a VAR-monitorhoz, és mint tudjuk, ilyenkor mindig kétely támad az ítélettel kapcsolatosan. A játékvezető azonban úgy akarta bizonyítani a karakánságát, hogy megerősítette a felháborító döntését. Értem én, hogy egy játékvezetőnek sportosan kell megjelennie, az sem baj, ha sokat fut, de tapasztalat hiányában ilyen és ehhez hasonló gyenge ítéleteket képes meghozni. Halljuk, hogy Csonka Bence jövőre FIFA-játékvezető lesz, nagyon bízunk benne, hogy a saját és a magyar futball hírét nem az ilyen és ehhez hasonló ítéletekkel öregbíti majd.

Olvastad már?
Rossi stábtagja: "Az Eb-selejtezők alatt nagyjából 95 százalékban eltaláltuk az ellenfél kezdőcsapatát" - interjú
2022 decembere óta segíti a magyar válogatott videóelemzőjének, Beregi Istvánnak a munkáját Simon László, aki a nemzeti csapat mellett asszisztensedző-videóelemző szerepkörben az NB II-es Kazincbarcika sikereiért is dolgozik. A fiatal szakemberre az MLSZ videóelemzői képzésén figyeltek fel, azóta pedig ő felel a válogatott ellenfeleinek feltérképezéséért. Simon főként a riválisok pontrúgásait, szögleteit és szabadrúgásait elemzi, valamint próbál minden munkafolyamot előkészíteni a stáb számára. A szakember korábban többek között a Sajóvölgye Focisuli és a DVTK Labdarúgó Akadémia munkáját is segítette, most pedig a 2024-es Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapatnál tevékenykedik Marco Rossi stábjában. Simon a csakfoci.hu-nak adott interjújában a válogatottnál zajló munkáról, a Kazincbarcika idei szezonjáról, valamint a videóelemzés hazai helyzetéről is beszélt. Emellett elmondta, mikor érezték a videóelemzések legnagyobb hatását a válogatott játékosai, valamint kitért rá, hogy készülnek az Eb-csoportellenfelekre az A-válogatott elemzői. Interjú Simon Lászlóval.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz