Őszintén vallott kinevezéséről az ETO új edzője: „Nem vagyok olyan eredményes, mint Pintér Attila, de vannak más erényeim”

A Kisalföldnek adott interjújában a „pszichológiai tréningjéről”, az ETO-filozófiáról és a darálós NB II-ről is beszélt Király József.
Csakfoci Admin 2018. szeptember 21., péntek 11:57
A Kisalföldnek adott interjújában a „pszichológiai tréningjéről”, az ETO-filozófiáról és a darálós NB II-ről is beszélt Király József.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. szeptember 21., péntek 11:57

A volt mosonmagyaróvári vezetőedző, Király József szeptember elején váltotta Mészöly Gézát a Győri ETO kispadján. Korábban Mészöly másodedzője volt. Bemutatkozó mérkőzésén a győriek 4-0-ra verték a Budafokot, többek között erről is nyilatkozott a tréner a kisalfold.hunak.

"Váratlanul ért a felkérés. Jól éreztem magam pályaedzőként, nem akartam én előrelépni. Aztán amikor Mészöly Géza távozott és a vezetők felajánlották a lehetőséget – amit ezúton is köszönök –, elgondolkodtam:

negyvennyolc éves vagyok, ha nemet mondok, lehet, hogy egy-két év múlva bánnám, de akkor már nem lehet visszacsinálni. Így aztán gyorsan el is fogadtam az ajánlatot."

Király a segítői közé hívta Szabó Ottót és Stark Pétert is, aki korábban rengeteg meccset játszott Győrben az NB I-ben, sőt a válogatottban is sűrűn pályára lépett. A tréner fontosnak tartja a helyi kötődést.

"Szerettem volna olyan ETO-s háttérrel dolgozni, mint amilyen megvalósult. Akik most nálunk a szakmai stábot alkotják, úgy gondolják, hogy az öltözőben először a fejekben kell rendet tenni, mert ha a fej tiszta, akkor a láb is engedelmeskedik. Nagyjából ezt mondtam el először az öltözőben is.

Aztán azt, hogy nem vagyok olyan eredményes szakember, mint például Pintér Attila vagy éppen Szentes Lázár, de vannak más erényeim, amik talán legalább olyan fontosak lehetnek."

Itt büszkeség lefutni Koltait, Andricsot

A közelmúltban Dajka László beszélt róla, hogy kisvárdai munkáját „pszichológiai tréningekkel”, mélyreható beszélgetésekkel kezdte az öltözőben. Úgy tűnik, az ETO edzője is ezt az utat járja.

A kudarctól való félelem béklyót teremt a kockázatvállalásban. Ily módon pedig nem lehet győzni. Azt is elmondtam: a név nem nyer meccset, hogy eddig ki mit ért el, az csak addig számít, amíg valaki nem megy ki a pályára. Onnantól kezdve csúszni, mászni és darálni kell, mert ez az NB II.

Itt az ellenfelek nagy részének büszkeséget jelent lefutni, leszerelni a tizenkétszeres válogatott Koltai Tamást, a szintén magyar bajnok Völgyi Dánielt, Andrics Nemanját, az U20-as vb-ezüstcipős Mervó Bencét vagy másokat.

Király elmondta, a kezdő sípszóig izgult a Budafok ellen, utána már nem. A meccs után csekély ünneplést rendeztek, de nem estek túlzásba. A klub filozófiájáról is szót ejtett.

"Az ETO filozófiája a támadó foci és a közönség kiszolgálása. Ezt tartjuk a szemünk előtt, azzal kiegészítve, hogy mindez csak stabil védekezéssel együtt tud megvalósulni. Mivel az előrejátékban nálunk megvan a potenciál, vannak olyan futballistáink, akik mérkőzéseket tudnak eldönteni, eredményesek lehetünk."

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz