Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Őrizetbe vétel és büntetőfeljelentések a magyar szurkolók ellen az Eb-n: Pirotechnika és uszító jelszavak miatt intézkedett a kölni rendőrség - közlemény

Közleményt adott ki a kölni rendőrség Magyarország-Svájc Eb-csoportmeccs után.
Nyikes Zoltán 2024. június 15., szombat 21:12
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Közleményt adott ki a kölni rendőrség Magyarország-Svájc Eb-csoportmeccs után.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 15., szombat 21:12

Helyzetjelentést adott hivatalos oldalán a kölni rendőrség a Magyarország-Svájc Eb-csoportmérkőzést követően, ami az első találkozó volt a városban. Martin Lotz műveleti vezető "nagyrészt incidensmentes lebonyolításról" beszélt, ugyanakkor akadt teendő így is a magyar szurkolók vonulása során.

– A két válogatott szurkolóinak vonulása 12 órakor kezdődött, összesen több 10 000 résztvevővel a Girlitzweg és a Kitschburger Straße találkozóhelyekről a stadion irányába. Közben a magyar szurkolók időnként pirotechnikai eszközöket gyújtottak be, egy esetben egy magyar drukkert őrizetbe vettek, mert nem tett eleget a távozásra vonatkozó felszólításnak. Két esetben a rendőrség büntetőfeljelentést tett, mert a magyar szurkolók állítólag uszító tartalmú jelszavakat kiabáltak – olvasható a rendőrség közleményében.

A beszámoló arra is kitér, hogy sikerült több mint tíz drónt megállítaniuk Köln városában a repüléstilalmi zónákban. Martin Lotz összességében nagyon elégedett volt azzal, ahogyan a művelet lezajlott és biztonságos meccsnapot biztosítottak.

csakfoci.hu Suzukival jut el a magyar válogatott Eb-meccseire: auto.suzuki.hu

A rossz rajt után hogy látod a továbbjutási esélyeinket? Kattints és szavazz itt!

Olvastad már?
Eb 2024: "Halvány Szoboszlai, lagymatag magyarok, Rossiék horrorvédekezéssel kaptak ki" - svájci és nemzetközi lapszemle
Így látták a svájci és a nemzetközi portálok a szombati Magyarország-Svájc Eb-csoportmeccsen történteket. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz