Óriási botrány Kárpátalja vb-győzelme után: Az ukrán miniszter terrorizmust emleget és vizsgálatot indít

Az ukrán miniszter vizsgálatot indított szeparatista cselekedetek miatt a Kárpátalja játékosai ellen. Az ukrán szövetség is a miniszter mellé állt, és eltiltással fenyegetőzik.
Budai László 2018. június 12., kedd 8:47
Az ukrán miniszter vizsgálatot indított szeparatista cselekedetek miatt a Kárpátalja játékosai ellen. Az ukrán szövetség is a miniszter mellé állt, és eltiltással fenyegetőzik.
Szerző: Budai László 2018. június 12., kedd 8:47

Óriási botrány kezd kialakulni azok után, hogy Kárpátalja megnyerte a FIFA által el nem ismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságát. Az ukrán sportminiszter, Ihor Zhdanov ugyanis szeparatista cselekedetek miatt eljárást kezdeményezett.

- Felszólítom az ukrán biztonsági szolgálatot, hogy megfelelően reagáljon egy ilyen nyílt sportolói szeparatizmusra.

Ki kell hallgatni a csapat játékosait, valamint meg kell vizsgálni a "kárpátiak" megbízott szervezőinek a cselekedeteit Ukrajna területi integritásának megsértése miatt, valamint megvizsgálni, hogy köthetőek-e terrorista, valamint szeparatista csoportokhoz

- írta ki Facebookjára Ihor Zhdanov miniszter.  

A tornát szervező CONIFÁ-t (az Állam Nélküli Népek Labdarúgó Szövetségét) már értesítette is a vizsgálatról az Ukrán Labdarúgó Szövetség.  

Utóbbi egyébként kilátásba helyezte, hogy eltiltja mindennemű amatőr vagy profi sporttevékenységtől a Kárpátalja játékosait Ukrajna területén belül.

Ez azért is furcsa, mert a csapat egyetlen labdarúgója sem játszott, vagy játszik Ukrajnában. Mindannyian Magyarországon vagy Romániában futballoznak. A csapatkapitány a kilencszeres magyar válogatott Sándor György. 

A CONIFA kiállt a kárpátaljai játékosok mellett.  

- Az ukrán szövetség javaslatát a játékosok eltiltását illetően drákóinak tartjuk. A CONIFA kiáll a Kárpátalja játékosai mellett, és figyelemmel kíséri a fejleményeket. Arra ösztönözzük Zhdanov minisztert és az ukrán szövetséget, hogy vizsgálják felül álláspontjukat - nyilatkozta Sascha Düerkop főtitkár.  

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Mezőkövesd
Változások
Komoly változások lesznek az NB I-ből kieső Mezőkövesdnél.
Tovább az összes átigazoláshoz