Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Nincs több kérdés, az NB I-es rajtra elkészül a magyar bajnokcsapat stadionja - itt a bejelentés

Még kisebb munkálatok a nyár végéig folytatódnak, de ami a bajnokság megkezdéséhez szükséges, az megépül, és használható lesz a Nyíregyháza új stadionja.
Nyikes Zoltán 2024. május 14., kedd 13:45
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu
Még kisebb munkálatok a nyár végéig folytatódnak, de ami a bajnokság megkezdéséhez szükséges, az megépül, és használható lesz a Nyíregyháza új stadionja.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 14., kedd 13:45

Már locsolják a füvet a Városi Stadionban. A gyepszőnyeg a helyén, csakúgy mint székek. 9 skyboxot alakítottak ki, egy 450 négyzetméteres lounge várja a meghívott vendégeket, és építettek egy 150 négyzetméteres konferencia termet is. Az építkezést kedden a sajtó munkatársai is megtekinthették. Nyul Zoltán helyettes államtitkár elmondta, nem lesz akadálya annak, hogy a Nyíregyháza Spartacus az NB-I első fordulójában pályára léphessen az új stadionban – írja a nyiregyhazaspartacus.hu.

– Kijelenthetjük, hogy itt kezdheti a szezont a Nyíregyháza Spartacus. A stadion központi létesítménye és a szabadidős centrum is június 30-ra kész lesz. Még kisebb munkálatok ezután nyár végéig folytatódnak, de ami a bajnokság megkezdéséhez szükséges, az megépül, és használható lesz – mondta Nyul Zoltán, magas építésért felelős helyettes államtitkár.

Vannak olyan eszközök, melyek a bajnoki szezon rajtjára megérkeznek, de utána még nyár végéig folyamatosan zajlik az eszközbeszerzés. A létesítmény nem csak futballstadionként működik, hanem kulturális és szabadidős rendezvények megtartására is alkalmas.

– 8219 fős lesz a Városi Stadion, ebben benne van a VIP rész a skyboxok is. De lesz étterem rész, egy 600 méteres rekortán futópálya, és május végéig elkészül három műfüves kispálya is. Ez a nyíregyházi sportéletnek egy méltó helyszíne lesz – tette hozzá Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Az épületben helyet kap sportdiagnosztikai rész is, a stadion mellett elkészült szabadidős komplexumban pedig a Mozdulj Nyíregyháza programjai is otthonra találhatnak. A közvetítésekhez egy teraszt alakítottak ki. A stadion június 30-ra megkapja a használatbavételi engedélyt, augusztus 30-ra pedig a kerítés is elkészül. Belső parkolókat is kialakítanak, a zöld felületek pedig automata öntözőrendszerrel vannak ellátva.

Olvastad már?
Magyar válogatott: Itt van Rossi kerete az Eb-re - nagy visszatérők is meghívót kaptak, de a tartalékoknál is akad meglepetés
A szövetségi kapitány megnevezte azt a 26 játékost, aki készülhet a németországi tornára, de van öt tartalékunk is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz