fotó: szeged-grosicsakademia.hu

NB II: Örökre kitiltják az antiszemita szurkolókat az összes szegedi lelátóról - közlemény

Öt szegedi sportklub közös közleményben jelezte, hogy örökre kitiltják az antiszemita szurkolókat, ezzel is példát mutatva mindenkinek az általuk képviselt értékekről.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 5., péntek 18:44
fotó: szeged-grosicsakademia.hu
Öt szegedi sportklub közös közleményben jelezte, hogy örökre kitiltják az antiszemita szurkolókat, ezzel is példát mutatva mindenkinek az általuk képviselt értékekről.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 5., péntek 18:44

Mint ismert, a hétfői MTK Budapest-Szeged NB II-es bajnoki mérkőzést követően a fővárosiak feljelentést tettek a vendégszurkolók egy csoportjának viselkedése, illetve antiszemita, félelemkeltő és gyűlölködő rigmusai miatt, ezután a szegedi klub is elítélte és elhatárolódott ettől a szurkolói viselkedéstől, valamint a szegedi ultrák is közleményben adtak hangot nemtetszésüknek.

Péntek délután aztán "Ezek nem a mi értékeink" címmel közös közleményt adott ki  a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat, amit az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

"Szeged városának, a régió lakosságának életében különleges szerepet tölt be a helyi sportélet, beleértve a profi-, valamint a száznál is több amatőr sportegyesületet, az értük dolgozókat és szurkolókat.

Büszkék vagyunk a közösségre, melyet együtt építettünk és büszkék vagyunk arra, hogy hétről hétre együtt, egymásért küzdünk. Büszkék vagyunk Szegedre, büszkék vagyunk magyarságunkra, sikereinkre, a küzdelmeinkre. Mindemellett pedig büszkén vállaljuk értékeinket. Közösségünk egymás segítésére, a közös erőfeszítésekre és az elfogadásra épült, abban a kirekesztésnek, a rasszizmusnak helye nincs. Közösen ítéljük el mindezek legcsekélyebb formáját és megnyilvánulását is – és közösen teszünk ellene.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő-Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE Szedeák kosárlabdacsapat minden segítséget megad a hatóságoknak a hasonló esetek felderítésében, valamint megelőzésében is.

Közösségünket megvédjük, így a leghatározottabban lépünk fel a kirekesztés, a rasszizmus, a megbélyegzés bármilyen formája ellen, szankcióinkat pedig összehangolva hozzuk meg. Azon személyek, akik ilyen tevékenységben részt vettek, vesznek, vagy támogatják, nem foglalhatnak helyet sem a Szent Gellért Fórum, sem az Újszegedi Sportcsarnok, sem a Tiszavirág Sportuszoda, sem a PICK Aréna, sem Szeged bármely egyéb lelátóján. Ezen sportszervezetek az ilyen kirekesztő és rasszista elveket vallókat a rendezvényeikről örökre kitiltják, ezzel is példát mutatva mindenkinek az általunk képviselt értékekről."

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
PICK SZEGED KÉZILABDACSAPAT
NATURTEX-SZTE SZEDEÁK
SZEGEDI VÍZILABDA EGYLET
ZENGŐ-ALFÖLD SZEGEDI TEKE EGYLET

Olvastad már?
Eladta a Fradi háromszoros bajnokát Kelet-Európa egyik legjobb csapatának - hivatalos
Az FTC-től három év után távozó ukrán szélső, Olekszandr Zubkov visszatért nevelőegyesületéhez, a Sahtar Donyeckhez.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz