NB II: Kínos döntetlennel debütált a bombagólt rúgó ZTE edzője, Bozsik: "Bajban vagyunk" - érdekességek videókkal

Ezen a héten is összegyűjtöttük, hogy mik voltak a legérdekesebb történések az aktuális NB II-es fordulóban. Voltak ismét hangzatos nyilatkozatok, látványos gól és kapusbravúr(ok) is színesítették a mögöttünk hagyott fordulót, valamint újabb edzőnek köszönték meg a munkát a másodosztályban.
Csakfoci Admin 2018. szeptember 18., kedd 12:19
Ezen a héten is összegyűjtöttük, hogy mik voltak a legérdekesebb történések az aktuális NB II-es fordulóban. Voltak ismét hangzatos nyilatkozatok, látványos gól és kapusbravúr(ok) is színesítették a mögöttünk hagyott fordulót, valamint újabb edzőnek köszönték meg a munkát a másodosztályban.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. szeptember 18., kedd 12:19

A forduló gólja: Kónya Kornél (ZTE)

Bár az edzőváltás utáni első bajnokiján csak döntetlenre futotta a ZTE erejéből a Balmazújváros ellen, Kónya Kornál bombagóljára csettinthettek a zalai szurkolók.

A forduló védései: Bese Balázs (Vasas)

A Vasas fiatal kapusa, Bese Balázs többször mutatott be hatalmas bravúrt a Kaposvár ellen, és így az angyalföldiek értékes 2-2-es döntetlent értek el részben neki köszönhetően.

A forduló sérülése: Papp Máté (Csákvár)

Súlyos sérülés történt a Csákvár - Békéscsaba meccs 82. percében, egy rossz ütemű becsúszás után a hazaiak játékosa nem tudta folytatni a játékot, a lefújás után pedig kórházba kellett szállítani.

A forduló "bevédett" tizenegyese: Elek Bence (Siófok)

A Siófok – Nyíregyháza (0-1) bajnoki 25. percében Jova Levente szabálytalansága után kapott büntetőt a Siófok. A nyíregyházi hálóőr közel járt ahhoz, hogy a tizenegyes hárításával javítsa hibáját, viszont végül róla pattant a labda a hálóba. Mint később kiderült, Elek Bence találata győztes gólnak bizonyult.

A forduló nyertese: Békéscsaba

A Csákvár otthonában aratott 3-1-es győzelemnek, valamint az eddig élen álló Soroksár botlásának köszönhetően már az NB II első helyén áll a Békéscsaba együttese. Boér Gábor együttese magasan az elvárások szerint teljesít az egész idényben, hiszen a szezon előtt a klub vezetői elmondták, nem cél a feljutás a Viharsarokban.

A meccs összefoglalója:

A forduló nyilatkozata: Bozsik József (Nyíregyháza)

Siófokon tovább folytatódott a Nyíregyháza Spartacus mélyrepülése, a szabolcsiak újabb vereségükkel már csak a tabella 16. helyén állnak. A gárda fiatal vezetőedzője, Bozsik József önkritikusan nyilatkozott a kínos vereség után.

"A szezon leggyengébb játékát nyújtottuk Siófokon, ami az elvégzett edzésmunka tükrében érthetetlen. Az én felelősségem, hogy itt tartunk, vállalom is, és azt kell mondjam, bajban vagyunk. A játékosokkal közösen kell megtalálnunk a kiutat, együtt kerültünk ilyen helyzetbe, együtt is kell kilábalnunk. Köszönöm azoknak a szurkolóknak a buzdítást akik Siófokra is elutaztak, sajnálom, hogy ennyire futotta a csapattól" - mondta Bozsik a klub hivatalos honlapján.

A forduló cseréje: Nagy Patrik (Gyirmót)

2-1-es gyirmóti vezetésnél küldte a pályára Szepessy László vezetőedző Nagy Patrikot a Kazincbarcika otthonában rendezett mérkőzésen. A 71. percben beálló játékos pedig rögtön bizonyította, jó döntés volt a csere: a 76. percben akcióból, a 82.-ben büntetőből talált be, bebiztosítva a gyirmóti győzelmet (1-4).

A forduló triplázója: Czvitkovics Péter (Budaörs)

Három gólt szerzett a Dorog elleni 4-1-es győzelem alkalmával Czvitkovics Péter. A 35 éves középpályás egyik gólját büntetőből szerezte, a budaörsiek részéről még Sajbán Máté volt eredményes.

A forduló bemutatkozó edzői

Két edzőnek igen, egynek nem jött össze a sikeres bemutatkozás a kispadon. Mint ismert, a két héttel ezelőtti forduló után három klub is edzőt váltott, Győrben Mészöly Géza helyére Király József, Zalaegerszegen Nagy Tamás helyett Dobos Barna, míg Siófokon Varga Attila helyett ideiglenesen a sportigazgató, ifj. Mihalecz István ült le a kispadra. Az ETO-nál a Budafok felett aratott 4-0-s hazai sikerrel tökéletesen sikerült az új edző bemutatkozása, ahogy a Siófok is fontos győzelmet aratott a Nyíregyháza ellen. A ZTE viszont csak 2-2-es döntetlent játszott a Balmazújvárossal, amit a megdöbbentő váltás után nehezen fogadtak a szurkolók: már a meccs közben is hangot adtak elégedetlenségüknek, majd a lefújás után kéretlen szavakat használva kérték számon a klub vezetőit, valamint hangos füttyszóval fejezték ki nemtetszésüket.

A forduló menesztése: Klausz László (Cegléd)

A forduló után már az utolsó helyen álló Ceglédi VSE kedden a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Klausz László vezetőedző távozott a csapattól. Az utódjáról a ceglédiek napokon belül fognak dönteni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz