MTK

Nagy lépés az MTK-nál: Indul a Sándor Károly Akadémia új központjának építése - fotók

Lezárult a közbeszerzési eljárás, a teljes beruházás megvalósításának és a műszaki átadás-átvételi eljárás megkezdésének véghatárideje pedig 2022. 11. 30.
Nyikes Zoltán 2022. február 8., kedd 13:17
Lezárult a közbeszerzési eljárás, a teljes beruházás megvalósításának és a műszaki átadás-átvételi eljárás megkezdésének véghatárideje pedig 2022. 11. 30.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. február 8., kedd 13:17

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új utánpótlás-nevelési központjának létesítményegyüttese keretében hat darab nagyméretű labdarúgópálya épül,

– 1 db, az MLSZ hatályos Infrastruktúra Szabályzata szerint NB III-as minősítésű, fedett lelátós, „F” alkategóriás pálya,
– 3 db élőfüves „G” alkategóriás pálya,
– 2 db műfüves „H” alkategóriás pálya, továbbá 1 db palánkos kisméretű műfüves pálya.

A beruházás keretében felépülő főépületben öltözők, vizesblokkok, masszőr- és doppingellenőrző-helyiség, szertár, konyha és étkező, gépészeti és üzemeltetési helyiségek, irodák, tárgyaló, sajtószoba, videóelemző- és szerverhelyiség, korszerű konditerem, raktár, a kiemelt utánpótlás csapat helyiségei (öltöző, pihenő, iroda) és gépészeti helyiségek kapnak helyet. A további szabadtéri fejlesztések részeként aszfaltburkolatú magánút épül térkőburkolatú parkolóhelyekkel, 2 db elektromos autótöltő állomással es kerékpár tárolóval. A beruházás keretében kiépül a teljes terület közvilágítása és jelentős növénytelepítésre kerül sor.

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új utánpótlás-nevelési központjának építésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás dokumentációját 12 gazdálkodó szervezet kérte ki. Az előírt határidőre, 2021.12.11-ig négy érvényes ajánlat érkezett.

Az ajánlatok értékelésének végeredményeként az összességében legkedvezőbb ajánlatot a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. tette nettó 6.899.919.800.- Ft ajánlati áron.

A teljes beruházás ütemezett megvalósítása során a hat darab nagyméretű labdarúgópálya, valamint az 1 darab palánkos kisméretű műfüves pálya és az ezek rendeltetésszerű használatához szükséges összes gépészeti, elektromos és egyéb infrastruktúra, a vízelvezetés, a vízellátás kivitelezése 2022. 08. 31-ig megvalósul, míg a teljes beruházás megvalósításának és a műszaki átadás-átvételi eljárás megkezdésének véghatárideje: 2022. 11. 30. - olvasható az mtkbudapest.hu oldalon.


Megkezdődött a bontás. Fotó: mtkbudapest.hu

Az új akadémia látványterve. Fotó: mtkbudapest.hu

Az új akadémia látványterve. Fotó: mtkbudapest.hu

Az új akadémia látványterve. Fotó: mtkbudapest.hu

Az új akadémia látványterve. Fotó: mtkbudapest.hu
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz