Fotó: honvedfc.hu

Azonnal elhagyták a stadiont a ZTE zaklatott légiósai a Honvéd ellen történtek miatt: "Ez nem volt itt jellemző Magyarországon"

A ZTE sportigazgatója, Dragóner Attila szerint az egész klubot, különösen a színesbőrű légiósokat felzaklatták a Honvéd elleni bajnokin történtek. Még nem döntöttek további lépésekről.
Dudás Gábor 2022. október 23., vasárnap 16:56
Fotó: honvedfc.hu
A ZTE sportigazgatója, Dragóner Attila szerint az egész klubot, különösen a színesbőrű légiósokat felzaklatták a Honvéd elleni bajnokin történtek. Még nem döntöttek további lépésekről.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 23., vasárnap 16:56

Dragóner Attila, a ZTE FC sportigazgatója a Sportrádió "Hazafutás" című műsorában nyilatkozott a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen, a vendégtábor által hallatott rasszista megnyilvánulásokról és a zalaegerszegiek ideiglenes pályáról történt levonulásáról.

- Aki a stadionban volt vagy a tévé előtt, hallotta az eseményeket.

Én azt hittem, hogy Magyarországon soha többet nem kell már foglalkoznunk az ilyenfajta megnyilvánulásokkal. Egészen elképesztő jelenetek voltak abban a pillanatban a kakaskodás után, hiszen egy olyan huhogásba kezdett bele a vendégtábor, ami miatt azonnal le kellett volna fújni a mérkőzést. A színesbőrű idegenlégiósaink számára, akik ezt megélték - és a vezetőedzőnknek is, aki a szívét-lelkét kiteszi a pályán a klubért - sajnálatos volt, hogy ilyen megtörténhet. Teljesen felzaklatta az edzőnket és az egész klubot, ami a pályán történt.

Próbálunk összetartani és ebben a helyzetben nyugodt döntéseket hozni, de jelen pillanatban, még a mérkőzés hatása alatt egy picit zaklatottak vagyunk. Természetesen van ennek a mérkőzésnek a sportszakmai oldala is és gratulálnunk kell az ellenfelünk győzelméhez. És van ez az oldala, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Fájó és felzaklató dolog történt. Nehéz percek és nehéz napok várnak ránk, hogy megértessem ezekkel az idegenlégiósokkal, hogy ezt hogy tudják majd feldolgozni. Ez is egy feladat. Biztos vagyok benne, hogy még jobban össze fogunk fogni, nem csak az ilyen jelenségek ellen, hanem azért is, hogy mi itt, a klubon belül példát mutassunk.

Dragóner azt cáfolta a Sportrádiónak, hogy Ricardo Moniz a történtek miatt azt mondta a játékosoknak, hogy menjenek le a pályáról és ne folytassák a mérkőzést ilyen körülmények között.

- Annyi történt, hogy belépett a pályára Ricardo Moniz, és a játékvezetőnek szerette volna mondani, hogy ez abnormális, hogy mind a szerdai kupamérkőzésünkön és mind a mostani mérkőzésen ilyen megtörténhet. Már az első félidőben panaszkodtak erre a játékosok, de azt ugye a mérkőzés elején nem mindenki hallotta, ez viszont egy kirívó eset volt. Azt akarta, hogy álljon meg a mérkőzés, kérte, hogy legyen számonkérés, hogy egy ilyen szituáció után esetleg megáll a játék. Lehívta a játékosait abban a pillanatban, oda a partvonal mellé, hogy ott egy diszkurzus során egyeztessenek a játékvezetőkkel, hogy ilyenkor szakítsák meg a mérkőzést, hogy felhívják a vendégszurkolók figyelmét erre a viselkedésre, és ott volt egy párbaszéd. Utána természetesen - mivel kiállították - el kellett hagynia a pályát. Ott volt egy pici félreértés, a játékvezetőkkel is egyeztettem a mérkőzés után. Odáig lehívta a játékosait és rendeződött összesen 6-7 perc alatt ez a dolog. Amikor lehívta a játékosait az oldalvonalhoz, én is lementem akkor a lelátóról és egyeztettem a játékvezetőkkel, illetve az ellenőrökkel, majd folytattuk a mérkőzést.

Ami az ügy folytatását illeti, a zalaiak sportigazgatója így fogalmazott:

- Én nem paragrafusokról beszélnék, meg azzal, hogy mit lehetett volna csinálni, hanem azt, hogy ez már a mai világban egészen meglepő, hogy tényleg egy héten belül ez kétszer elő tud fordulni.

Ez volt az a pont, amikor mind a játékosaink, mind a vezetők, mind az edző úgy gondolta, hogy most álljunk már meg egy szóra, hogy ez nem volt itt jellemző Magyarországon.  (...) Az MLSZ biztos, hogy fogja vizsgálni a történteket, ez természetes. Majd a vezetőség eldönti, hogy milyen lépéseket tudunk tenni. Túl közeli ez az "élmény" ahhoz, hogy most el tudjuk magyarázni a történteket azoknak a játékosoknak, akik azon nyomban, ruhástul elhagyták a stadiont - fura volt ezt megélni

- tette hozzá a korábbi válogatott védő.

Olvastad már?
Reagált az MLSZ a ZTE-Honvéd botrányára és levonulására: "A legszigorúbban büntetheti a cselekményt"
Az MLSZ közleményben reagált a Zalaegerszegen történtekre, amelyek után eljárás indulhat a szövetségnél.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz