A Honvédtól menesztett Sannino ennél szinte csak nagyobb pofonokat kapott

Giuseppe Sanninónak mindössze 296 nap és 36 tétmérkőzés jutott a Budapest Honvéd kispadján. Ezzel együtt is jelentős időszak ez a karrierjében, amit a számok is bizonyítanak.
Dudás Gábor 2020. március 20., péntek 8:23
Giuseppe Sanninónak mindössze 296 nap és 36 tétmérkőzés jutott a Budapest Honvéd kispadján. Ezzel együtt is jelentős időszak ez a karrierjében, amit a számok is bizonyítanak.
Szerző: Dudás Gábor 2020. március 20., péntek 8:23

Mint arról beszámoltunk, némiképp váratlanul, a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben döntöttek úgy a Budapest Honvédnál, hogy - közös megegyezéssel - szerződést bontanak Giuseppe Sannino vezetőedzővel, akinek az utódja - egyelőre ideiglenesen - a klubikon, Pisont István lett.

Sanniónak nem túl sok idő jutott Kispesten, hiszen mindössze 2019 májusának végén került a kispadra, ahol így 10 hónapot sem tölthetett el, ráadásul eltiltások és otthoni karatén is gátolta az utóbbi hetekben-hónapokban munkáját.

A mindössze 36 tétmeccs azonban közel sem jelent mélypontot az olasz tréner pályafutásában, sőt, csak két olasz csapatnál, a Varesénél (első időszakában, 86 mérkőzés) és a Sienánál (44) tölthetett el hosszabb időt a Transfermarkton fellelhető statisztika szerint.

Sannino egyébként is anno épp a Varesénél járt a csúcson, a klub egykori futballistája épp szeretett klubjánál érte el első meghatározó edzői sikerét: 2008 októberében az akkor Serie C2-ben szereplő együttes irányítását vette át és nem egészen két szezon alatt két feljutásnak köszönhetően a Serie B-be vezette együttesét. Harmadik évében az első osztály előszobájáig vitte a megtáltosodott csapatot, amely a Padova ellenében alulmaradt a feljutásért való küzdelemben. Sőt, nem csupán a Varese szurkolói választották meg őt minden idők legjobb edzőjének, hanem kiérdemelte a Serie C1 – Prima Divisione “Év edzője” (Panchina d’oro) díjat, majd egy évvel később, a 2010-11-es idényben az olasz másodosztályban, a Serie B-ben is az Év szakvezetőjévé választották.

Sannino a sikereknek köszönhetően hamarosan az olasz első osztályban találta magát. 2011 júniusában két évre szóló szerződést kötött a Sienával. A toszkán csapatot nem csak hogy sikeresen benntartotta az első osztályban (14. helyezés és a korábbi klubrekordot beállító 44 szerzett pont), de klubtörténelmi sikert elérve Coppa Italia elődöntőig vezette együttesét.

A Honvédnál kevesebb időt töltött el viszont a Triestina, a Salernitana, a Catania, a Chievo, a Novara, a görög Levadiakosz, a Palermo és a Carpi csapatánál is. Külföldön egyedül az angol Watfordnál jutott ugyanannyi (36) találkozó, mint Kispesten.

Ami pedig a meccsenként szerezhető pontokat illeti, Sannino a Honvédnál pályafutása második legjobb mérlegét (1,53 pont/találkozó) tudhatja a magáénak, hiszen csak a Varese csapatánál volt jobb az erre vonatkozó mérlege (1,67), de ugye utóbbira nem az élvonalban került sor.

Sannino Honvéd előtti karrierjéről bővebben itt:

Olvastad már?
Honvéd: A lázadó játékosok elüldözték, de minden idők legjobbja is volt - szakértői elemzés az új edzőről
Maximalista, szenvedélyes alkat, a legendás Arrigo Sacchi játékelméletének lelkes követője a Budapest Honvéd újdonsült szakvezetője, Giuseppe Sannino. Szakmai elemzés Kéri András Dánieltől, az olasz foci szakértőjétől.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz