A konyhától a kórházi WC-ken át a kispadig

A munkáscsaládban felnőtt nápolyi szakvezető kijárta “az élet iskoláját”, mielőtt ismert edző vált volna belőle. Fiatal korában családjával délről északra (Nápolyból Torinóba) költözött. Édesapja a kevés munkalehetőség miatt kénytelen volt váltani és bár Torinóban több anyagi forrás állt a család rendelkezésére, a fiatal Giuseppe Sannino a szegényes körülmények miatt hosszú ideig a lakás konyhájában volt kénytelen aludni. Sannino szorgalmas és alázatos személyiség, aki megbecsült minden lehetőséget, ami jutott neki és kemény munkával lépett előre a ranglétrán.

Öt éven keresztül kórházi takarító is volt, amely megedzette a feltörekvő edző lelkét. Egy kórház életében rengeteg dráma és az érzelmek széles skálája jelenik meg, amelyet maga a Honvéd új szakvezetője is többször felemlegetett a sajtónak.

Az élet egyes területein szerzett tapasztalatok csak gazdagították az edzői világról alkotott látásmódját és maximalista hajlamát is – amennyire lehet – felerősítették. A szakvezető megjárta az olasz utánpótlás- és alacsonyabb osztályok minden fontosabb lépcsőfokát, mielőtt ismert edző vált volna belőle. Ismeri a szakma csínját-bínját: az ottavianói mester az utánpótlás-együttesektől a Lega Pro-n keresztül a Coppa Italia elődöntőjéig jutott. A legendás Arrigo Sacchitól megcsodált játékrendszert a gyakorlatban alkalmazva sikeres tudott lenni az olasz alsóbb osztályokban, a Serie C2, C1 és B osztályokban nevet is szerzett magának.

A Varese egykori futballistája épp szeretett klubjánál érte el első meghatározó edzői sikerét: 2008 októberében az akkor Serie C2-ben szereplő együttes irányítását vette át és nem egészen két szezon alatt két feljutásnak köszönhetően a Serie B-be vezette együttesét. Harmadik évében az első osztály előszobájáig vitte a megtáltosodott csapatot, amely a Padova ellenében alulmaradt a feljutásért való küzdelemben.

Sannino megítélésén ez azonban semmit nem változtatott.

Nem csupán a Varese szurkolói választották meg őt minden idők legjobb edzőjének, hanem a szakma elismerését kiváltó szakember időközben kiérdemelte a Serie C1 – Prima Divisione “Év edzője” (Panchina d’oro) díjat, majd egy évvel később, a 2010-11-es idényben az olasz másodosztályban, a Serie B-ben is az Év szakvezetőjévé választották.

Sannino a sikereknek köszönhetően hamarosan az olasz első osztályban találta magát. 2011 júniusában két évre szóló szerződést kötött a Sienával. A toszkán csapatot nem csak hogy sikeresen benntartotta az első osztályban (14. helyezés és a korábbi klubrekordot beállító 44 szerzett pont), de klubtörténelmi sikert elérve Coppa Itália elődöntőig vezette együttesét.

Sacchi és a 4-4-2

Sannino védjegye, hogy szakmai hitvallásában visszanyúlt Arrigo Sacchi 4-4-2-es klasszikus játékrendszeréhez és saját elképzelései szerint formálta azt. Az ottavianói mester karrierje legsikeresebb időszakát kétségtelenül az olasz első osztályban szereplő Siena kispadján töltötte. Akkoriban a legtechnikásabb belső középpályása D’Agostino lépett vissza labdáért és szabott fazont a támadásoknak, miközben a felfutó szelsővédők a létszámfölényes szituációk kialakításában vállaltak kulcsszerepet. Sannino labdajáratásra építő támadójátékában a szélsővédők támadó harmadba történő felfutásai különös hangsúlyt kapnak – miközben az általuk szabadon hagyott területeket biztosítandó – a szélső középpályások visszazárnak. A szakember alap elgondolásában a két támadó állandó helyváltoztatása nem ad hivatkozási pontot az ellenfél védő játékosainak.

Tamadójátékában visszatérő megoldásként több taktikai variációt alkalmaz, ilyen például, amikor a szélső középpályásokat a támadósorba tolja fel egy 4-3-3-as rendszert alkalmazva. Az egész csapatát bevonja védekező fázisban, szűkítve a területeket az ellenfelek előtt, ahogyan annak idején ezt többek között a Varesénél is láthattuk. Sannino az erősebb ellenfelek ellen képes alkalmazkodni azok domináns játékához, miközben szorult helyzetekben sem tesz le a győzelemről.

Sannino azon szakvezetők közé tartozik, aki különös figyelmet fordít a játékosok csapaton belüli menedzselésére és az aktuális keretében rendelkezésre álló futballisták képességeinek maximális kihasználására. Az évek során többek között Destro, Calaió vagy Alfredo Donnarumma neki köszönhetően lendültek formába és fontos gólokkal hálálták meg edzőjük gondviselését és beléjük fektetett energiáját.

Sannino, aki mindenért megdolgozott és soha nem kapott semmit ajándékba, valójában saját életútjából merít, amikor elvárásokat támaszt futballistáival szemben. Egyértelmű világos elképzelések, az állandó helyváltoztatásokra építő totális futball képviselőjeként elvárja futballistáitól a többdimenziós játékot.

Sannino pályafutását jómagam sienai edzősködésétől kezdve követem és ez alapján elmondhatom, hogy központi szerepet játszanak nála az emberi értékek. Elvárja a keret tagjaitól azt, hogy képesek legyenek a csapat érdekében több szerepkört elsajátítani és azt a találkozókon alázattal és szorgalommal megfelelő módon interpretálni a csapat eredményességének érdekében.

Hitvallásában a játék folyamatos fejlődése számít, amelyet több poszton bevethető futballistáinak állandó és harmónikus mozgásával ér el. Sokoldalú, több poszton bevethető játékosokra épít és kőkeményen megköveteli a taktikai fegyelmet és áldozatvállalást. Sacchi tanításaihoz hasonlóan nála nincs kimondott támadó és védő játékos. Az együttes minden egyes tagjának egységesen, harmonikusan kell védekeznie és támadnia is oly módon, hogy a pálya minden egyes bejátszandó területét lefedhesse és ellenőrzése alá vonhassa. Sannino elvárja a gyors észjárást és meg is követeli ezt a fajta határozott viselkedésmintát a pályán.

A sikeredző leszálló ágba kerül

A sikerekben fürdő edző az első évét követően nem töltötte ki szerződését, hanem inkább a Palermóhoz igazolt, ahol azonban nem közelítette meg a toszkán kiscsapattal elért eredményeit.

Maurizio Zamparini elnök meneszti három hónappal később és bár az adott bajnoki szezonban Sannino újra lehetőséget kap Gasperinit váltva Szicíliában, elveszíti a Palermóval az utolsó négy bajnokiját és nem tudja benntartani együttesét az olasz első osztályban. A Palermónál eltöltött időszaktól (2012 júniusától) kezdve elmondható, hogy Sannino edzői pályafutása a nagyszerűnek nevezhető varesei és sienai időszakot követően egyértelműen leszálló ágba került.

Lemondását követően a Chievo szakmai munkáját veszi át az adott évben, de 2013. novemberében menesztik miután együttese az utolsó helyen tanyázik. 12 találkozón mindössze hat pontot szerzett csapatával, így rövid időn belül a Palermo és a veronai együttes kispadján is csalódást keltő eredményekre volt csupán képes.

Lázadás Angliában

Szerencséjére a Chievo padján elért egyetlen győzelmét éppen a Pozzo család tulajdonában levő Udinese ellen aratta, amely tulajdonosi kör akkoriban edzőt keresett Angliában a másik tulajdonában levő csapat, a Watford élére. Gianfranco Zola távozása után Sanninoban láttak a siker kulcsát Pozzoék és kezdetben a minden kihívásban fantáziát látó szakvezető nem is okozott csalódást. A bajnoki szezon közben december 18-án veszi át újdonsült együttesét és végül a 13. helyre vezeti az angol Championshipben. Az új, 2014/15-ös idényt bár remekül kezdi (négy győzelmének köszönhetően már öt forduló után a második helyen tanyázik együttese) az öltözőbeli konfliktusok miatt váratlanul benyújtja lemondását.

Mielőtt kiborult volna a bili, bölcsen előre menekült. A pozitív eredmények ellenére futballistái egy része fellázadt az öltözőn belül és egyre többen kritizálták módszereit. Sannino felismerte: nincs maradása.

A szakvezető eredményessége ekkoriban törik meg és bár a későbbiekben számos további állomáshelyén próbál szerencsét, eredményei rendre elmaradnak a várakozásoktól.

A Honvéd kispadjáig vezető út

Sannino szakmai felkészültsége és tapasztalata önmagában nem garancia a sikeres szereplésre. Erről tanúskodnak legutóbbi megbízásai:

Catania

A szicíliai együtteshez 2014. szeptemberében nevezik ki és a kiesési zónától távol is tartja együttesét az olasz másodosztályban. Ideig-óráig…Szakmai munkássága önmagában ugyanis itt sem elegendő a maradáshoz, miután nézeteltérései miatt már decemberben távoznia kell a munkaadójától.

Carpi

Pontosan egy esztendővel később már az első osztályban szereplő Carpi csapatát irányíthatja, ahol bár klubtörténelmi sikert ér el a Torino legyőzésével, öt forduló után innen is menesztik, mert együttese az utolsó helyen szerénykedik.

Salernitana

Újabb bajnoki szezon, újabb klub. 2016 júliusában járunk, amikor Sannino ismét a Serie B-ben kap megbízatást, ezúttal a Salernitana kispadján. A salernoi együttesnél is mindösszesen négy hónapig dolgozhat miután a Pro Vercelli elleni hazai bajnokit a lelátóról követő edző nem bírja elviselni a szurkolóktól érkező kritikákat és elragadtatja magát. Futballhoz nem értő embereknek titulálja a salernói közönséget, később pedig a klub vezetéssel is összekap. 2016 november 30-an ismét idő előtt kell távozzon viselkedésbeli problémák és nehéz természete miatt.

Triestina

2017 júniusa egy újabb állomás. A Triestina a kilencedik a bajnokságban amikor menesztik a szakvezetőt 2018 februárjában. Sannino ekkor több helyen közli, hogy szeretne külföldön, az olasz futballközegtől távol munkát vállalni. Lehetőleg egy olyan klubnál, ahol családias hangulatban a Varese-hez hasonló sikereket tud lefektetni.

Levadiakosz

2018. októberében (tizenegy találkozó erejéig) megkapja a lehetőséget Görögországban, ahol a negatív eredmények miatt szinten felállítják.

Idén visszatér Olaszországba, ahol a Serie C-ben a kiesés ellen küzdő Novarat veszi át februárban. Az együttest a kilencedik helyen átvevő és ott is tartó Sanninot három győzelem három döntetlen és négy vereség után 2019. május 5-én menesztik. Május 28-án kinevezik a Honvéd szakvezetőjévé.

A fenti rövid felsorolásból látható, ahogyan az elmúlt hat évben a szakmai munkásságában rejlő értéket (és a benne rejlő esetleges sikeres szereplést) számos állomásán beárnyékolták az emberi konfliktusok. Egy szakvezető hiába épít szervezett futballt, illeszti egy adott gépezetben megfelelő helyre a játékosait, csak akkor tud sikeres lenni, ha el tudja fogadtatni magát az őt körülvevő környezetben. Az emberi kapcsolatokat pedig nem mindig tudta megfelelően kezelni klubjainál.

Volt hol azért menesztettek (Carpi) mert Serie A-s szakvezetőként besegített egy alacsonyabb szinten versengő együttes irányításába, amelyet nem nézték jó szemmel egy profi klub vezetői. Érthetően. Sanninónak már 2004-ben meggyűlt a baja azzal, hogy egyazon szezon során több klubnál is vállalt időszakosan edzői állást, és bar próbált hivatkozni arra, hogy valójában csak egy adott klubnál volt hivatalosan érvényes engedélye és szerződése, visszatérő probléma volt ez vele kapcsolatban.

Konklúzió

Giuseppe Sannino tehetséges szakember, aki kemény és áldozatos munkával szolgálja mindenkori munkaadóját és személye garancia az érdemi szakmai munka megteremtéséhez. Számomra rendkívül szimpatikus az, hogy az elmúlt években minden egyes állomáshelyén elemző kollégával is együtt dolgozott, amely egyértelműen azt mutatja: nyitott más szakmabeliek véleményére és odafigyel a legapróbb részletekre, amely együttesének szakmai előmenetelét segítheti.

Sannino-t dicséri, hogy mentálisan erős személyiség, aki továbbra is újabb lehetőség után kutat és szakmai felkészültségének köszönhetően rendre állást is kap immáron a negyedik országban.

A kezdetben sikeres pályafutást magának tudó edzőt a Watford együttesétől való távozása óta rendre kudarcok érték. A legtöbb esetben nem tölti ki szerződését. Jellemző adat, hogy az elmúlt hat hónap leforgása alatt a Levadiakos, és a Novara után a Honvéd a harmadik csapata. A rokonszenves, támadó szellemű totális futballt építő Sanninonak a Honvédnál egy teljesen eltérő futballközegben kell majd eredményt produkálnia.

Marco Rossi példája mutatja, hogy az olasz edzői kar élvonalába nem tartozó, de világos elképzelések mentén építkező, szervezett játékot megteremtő, tehetséges olasz szakvezető akár kiemelkedő eredmények elérésére is képes lehet a magyar futballban.

Ebből a megközelítésből tekintve Sannino szerepvállalása szintén sikeres lehet hazánkban. Kérdés, hogy a rengeteg tapasztalattal és általánosságban a magyar edzői paletta jelentős részénél egyértelműen magasabb taktikai felkészültséggel rendelkező mester képes lesz-e túllépni saját árnyékán, amely több állomásánál negatív hatással volt edzői pályafutásának alakulásában. Kétség sem férhet hozzá, hogy a mai magyar futballnak Sannino is tud újat mutatni, de ez önmagában nem garantálja sikeres szerepvállalását.

A kérdés az, hogy az elmúlt időszakban számtalan alkalommal menesztett szakvezető képes lesz-e alkalmazkodni az eddigi pályafutása során tapasztaltaknál eltérő magyar futballkultúrához? Egy konfliktushelyzetben képes lesz-e együttműködni a játékosokkal és a Honvéd vezetőivel?

Ha Sannino követőkre talál saját játékosaiban, ha képes lesz értéket tanítani futballistáinak, a magyar futball jelenlegi helyzetében már megérte a szerepvállalása. Példás, alázatos maximalista jelleme, a munka iránti szenvedélye olyan értékek, amelyek átadásával és példamutatásával Sannino sokat adhat a jelenlegi magyar futballközeg egyetemes fejlődése számára és szakmai felkészültsége segítheti a Honvédot egy sikeres bajnoki szerepléshez. Egy olyan szakvezető, aki kemény munkával saját magát építette fel és aki számtalan hányattatás ellenére nevet szerzett magának nem is lehetne jobb példa egy fiatal, feltörekvő labdarúgó számára.


Kéri András Dániel

szakíró, futballelemző, “A Calcio titka” című szakkönyv szerzője