Fotó: dvtk.eu

Diósgyőr: Nem áll le a sportélet a rezsiválság miatt - ezeket az intézkedéseket hozták

A DVTK többek között a stadion pályafűtését és a napoztató berendezések üzemeltetését határozatlan ideig szünetelteti, de az edzőközponttal kapcsolatban is számos bejelentést tettek.
Nyikes Zoltán 2022. október 15., szombat 10:40
Fotó: dvtk.eu
A DVTK többek között a stadion pályafűtését és a napoztató berendezések üzemeltetését határozatlan ideig szünetelteti, de az edzőközponttal kapcsolatban is számos bejelentést tettek.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 15., szombat 10:40

Az Európában kialakult energiaválság hatásai miatt Miskolcon és országszerte is jelentős korlátozásokról és bezárásokról hallhatunk, olvashatunk, a DVTK vezetése azonban mindent elkövet annak érdekében, hogy a Magyarország legnagyobb vidéki multisportklubjának tulajdonában álló, vagy a klub által üzemeltetett sportlétesítmények továbbra is a felnőtt és utánpótlás korú sportolók rendelkezésre álljanak, ennek érdekében azonban kisebb-nagyobb korlátozásokra szinte minden szakosztály esetében számítani kell – írja a dvtk.eu.

– A jelenlegi rendkívül nehéz gazdasági helyzet és a sokszor kiszámíthatatlan energiaárak mindenkit érintenek, így természetesen a diósgyőri sportot sem kerülik el, de a klubvezetés a szakosztályok vezetőivel folyamatosan azon dolgozik, hogy ne csak ma, hanem holnap is legyen DVTK – nyilatkozta Sántha Gergely, a klub elnöke. – A legfontosabb, hogy a közel 3000 felnőtt és utánpótlás korú sportolónk számára - bár kisebb korlátozásokkal, de - továbbra is rendelkezésre álljanak a sportlétesítményeink és mindannyian zavartalanul sportolhassanak a következő hónapokban is. Látjuk, hogy Miskolcon uszodák, sportcsarnokok és sporttelepek zárnak be, de mi egyelőre nem tervezünk ilyet. A helyzet nem könnyű, napról napra változhatnak a körülmények, ezért a klubvezetés több lehetséges forgatókönyvet is kidolgozott annak érdekében, hogy minden eshetőségre felkészüljön.

A DVTK minden létesítményében a szakmai és munkavédelmi szempontok figyelembevételével csökkenti a világítás intenzitását és idejét, ez érvényes az irodákra, az öltözőkre és a sportolók által edzéseken használt játékterekre egyaránt. A maximális hőmérsékleteket a klub létesítményenként külön-külön szabályozza.

A DVTK a stadionnal kapcsolatban bejelentette, hogy

– a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége által szeptemberben elfogadott határozattal összhangban kérvényezi az esti mérkőzések kora délutáni időpontra való módosítását, hiszen a stadion reflektorainak üzemeltetése jelentős többletköltséggel jár.
–  a stadion pályafűtését és a napoztató berendezések üzemeltetését a klub határozatlan ideig szünetelteti.
– a stadion második emelete lezárásra kerül és a főépület csak a hazai mérkőzések alkalmával kerül teljesen felfűtésre.

Az edzőközponttal kapcsolatban az alábbi döntéseket hozták:

– Energiatakarékossági okokból az egész épületben a meglévő távfűtéssel maximum 16 °C-os hőmérséklet kerül tartásra, az irodákban és az öltözőkben kívánt hőfok (19-20 °C) eléréséhez a meglévő elektromos klímaberendezésekkel és újonnan vásárolt olajradiátorokkal segítenek rá az üzemeltetésben dolgozó szakemberek.
– A DVTK Stadion egyes irodáiban dolgozó munkavállalók a téli időszakban az edzőközpontban folytathatják zavartalanul a munkájukat, de felmerül a távmunka lehetősége is.
– Az edzőközpont használati melegvíz keringető rendszerének az üzemeltetését az utánpótlás edzések időpontjára optimalizáljuk. Az ezen kívüli időszakban a rendszert nem üzemeltetjük, amivel jelentős energiát takarítunk meg.
– Az utánpótlás bajnoki- és edzőmérkőzések lehetőség szerint természetes fényviszonyok mellett rendezhetők meg.

Sántha Gergely még kiemelte, hogy a DVTK, mint vidéki nagyegyesület mára a város egyik legnagyobb foglalkoztatója lett, több mint 500 miskolci és környékbeli családért tartoznak felelősséggel, ezért kiemelten fontosnak tartják, hogy a munkahelyeket minden körülmények között megőrizzék.

A klubhonlap továbbá kitér a DVTK Arénában és a Miskolci Jégcsarnokban bevezetett intézkedésekre is.

Olvastad már?
A veretlen magyar csapat edzője: "Mivel nem nekünk van a legerősebb keretünk az NB II-ben, élünk ezzel a fegyverünkkel” - interjú
Valószínűleg a legvérmesebb pécsi szurkolók sem gondolták nyáron, hogy a csapatuk 11 forduló után veretlenül vezeti majd az NB II-es bajnokságot. Weitner Ádám villámgyorsan összerakta a PMFC védekezését, elöl pedig van egy támadója, akire mindig lehet számítani. A fiatal szakvezető azonban nem gondolja, hogy ők lesznek a következő Kecskemét, egyelőre nem téma náluk a feljutás, majd három év múlva. Tisztában van vele, hogy nem az övék a másodosztály legerősebb kerete, de azt is tudja, hogy mivel lehet kompenzálni a játéktudást, és ez eddig maximálisan működik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz