Újabb magyar kispadon váltanak, visszatér a tavasszal távozott edző - hivatalos

Az NB II-es Budafok a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott Boér Gábor vezetőedzővel. A csapat irányítását ismét Csizmadia Csaba veszi át.
Dudás Gábor 2021. október 19., kedd 17:55
Az NB II-es Budafok a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott Boér Gábor vezetőedzővel. A csapat irányítását ismét Csizmadia Csaba veszi át.
Szerző: Dudás Gábor 2021. október 19., kedd 17:55

Boér Gábor mellett Makra Zsolt másodedző is távozik Budafokról, ahol újra a tavasszal, a Paks elleni 2-9 után lemondott Csizmadia Csaba irányít majd. Ez a második hivatalos edzőváltás a keddi napon, Nyíregyházán Feczkó Tamás ülhet le a menesztett Szergej Pacaj helyére.

- A korábban említett kritikus időszak hosszabb, nehezebb lett annál, mint amire számítottunk és jelentős energiákat emésztett fel. Úgy érezzük, most érkezett el a váltás pillanata. Bízunk Csizmadia Csaba új lendületében és abban, hogy a mostani helyzetben ő tudja megtalálni a legjobb megoldást - nyilatkozta a klubhonlapnak a Budafok sportigazgatója, Oláh Lóránt.

Csizmadia Csaba 2016 és 2019 között 89 tétmérkőzésen lépett pályára budafoki színeiben, 2018 októberétől 2021 májusáig pedig vezetőedzőként dolgozott a BMTE-nél. A jelenleg NB II-es klub a 36 éves szakember vezetésével története egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy 2020-ban feljutott az NB I-be.

Egy korábbi interjúnk a régi-új budafoki vezetőedzővel:

Olvastad már?
Interjú: „Ha folyamatosan azt mondják, hogy hülye vagy, egy idő után elhiszed” - Csizmadia edzőként is átélte a 6-0-s Újpest - Fradit
Már a szezon előtt szinte mindenki biztos kiesőnek tartotta a Budafokot. Csizmadia Csabának ezért nem csak edzőként, hanem pszichológusként is helyt kellett állnia. A fiatal szakvezetővel a bajnokság elején több csapatot is meglepett az újonc és szinte az utolsó pillanatig versenyben volt a bennmaradásért. Ahogy ő fogalmaz, padlógázzal mentek egyessel és a végén eldurrant a motor. A Paks elleni 9-2-es vereség után távozó edző biztos benne, hogy több játékosa is marad az NB I-ben és ő maga is szívesen dolgozna az élvonalban. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Yohann Croizet
A Nemzeti Sport információi szerint az egymás után két súlyos sérülést is elszenvedő Yohann Croizet távozhat az Újpesttől, de elképzelhető, hogy Magyarországon marad.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz