“Közösen úgy érezzük, hogy megtört az az összhang, ami két és fél éven keresztül jellemezte a vezetőedző és az öltöző kapcsolatát. Hálásan köszönjük Csizmadia Csabának azt a sok munkát és erőfeszítést, amit a BMTE-ért tett az elmúlt években, további edzői pályafutásához pedig sok sikert kívánunk” – írja vasárnapi közleményében a Budafok.

Csizmadia Csaba a Paks elleni 9-2-es vereséget követően így nyilatkozott a sajtótájékoztatón:

Belementünk sajnos egy olyan vereségbe, amiről azt kell mondanom, hogy számomra megalázó. Nem is emlékszem arra, hogy lett volna 9-2-es vereség az életemben.

Mindegy is, hogy kilenc vagy hat, nagy vereség, nem osztálykülönbség, hanem annál is több volt a két csapat között, bár nem így kezdődött a mérkőzés. Rengeteg egyéni hibánk volt sajnos, de többet nem is akarok erről a mérkőzésről beszélni, mert az én számból most minden értékelhetetlen. Valami nem működik, az biztos. Továbbra is azt mondom, hogy fejben van probléma. Látszik, hogy nem tudták elengedni a fiúk az elmúlt időszakot, nagyon megviselte őket. Szó szerint azt mondta az egyik játékosom, hogy fizikai fájdalmat érez az elmúlt mérkőzések miatt, ami számomra érthető. Nem tudom egyik játékosomat sem bántani, mert az elmúlt időszakban maximálisan pörögtek, sőt, sokszor már erőn felül.

A tréner arról is beszélt, mit mondott csapatának a lefújást követően az öltözőben.

Elmondtam nekik, hogy ez egy fájó és megalázó vereség volt, és azt is, hogy a remény elszállt. Már nagyon-nagyon minimális az esélyünk, főleg, ha a Honvéd behúzza az esti mérkőzést, akkor, azt hiszem, minden remény elszállt. Viszont egy biztos, hogy akik az öltözőben vannak, azok jelen pillanatban NB I-es játékosok, és úgy érzem magam, mint amikor a szülő elengedi a gyerekét 18 éves korában a nagyvilágba. Elő vannak készítve arra, hogy akár az első osztályban játszanak, vagy minél jobb csapatokban bizonyítsanak a jövőben.

Csizmadia a 2018/19-es szezonban játékosedzőként dolgozott Budafokon, majd vezetőedzőként vezette élvonalba a csapatot, amely 74 év után szerepelhetett ismét az NB I-ben.