NB II: A ZTE-nél lemondtak a magyar felmenőkkel rendelkező játékos megszerzéséről

Nem lesz az NB II-ben a feljutásért küzdő ZTE játékosa az Osijek korábbi labdarúgója, Tomislav Šorša, aki így egylőre klub nélkül marad.
Csakfoci Admin 2019. január 9., szerda 11:01
Nem lesz az NB II-ben a feljutásért küzdő ZTE játékosa az Osijek korábbi labdarúgója, Tomislav Šorša, aki így egylőre klub nélkül marad.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. január 9., szerda 11:01

Hétfő este horvát sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk róla, hogy a tavasszal Magyarországon folytathatja pályafutását a magyar többségi tulajdonban lévő NK Osijek 29 éves játékosa, Tomislav Šorša.

Segítünk neki csapatot találni, a legvalószínűbb opció a Zalaegerszeg, de nem ez az egyetlen lehetőség, és még nem tekinthető véglegesnek sem – mondta korábban az Osijek sportigazgatója, Alen Petrović a Sportske Novosti horvát sportnapilapnak.

A 29 éves, jobb oldali védőként bevethető futballista esetleges Zalaegerszegre való igazolásáról szóló hírek valóban igazak voltak, azonban korábban az eszéki klubnál a csapatkapitányi tisztséget is betöltő játékos nem lesz az egerszegiek játékosa.

Valóban szó volt egy jobbhátvéd szerződtetéséről, és ekkor került képbe Tomislav Šorša, azonban megváltoztattuk az átigazolási stratégiánkat, így letettünk róla – kezdte a csakfoci.hu érdeklődésére Sallói István a ZTE FC sportigazgatója. – Egy kiváló labdarúgóról van szó, akiben láttunk potenciált, hogy vele együtt feljuthatunk az NB I-be.

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom

A sportigazgató hozzátette:

Amikor Zoran Lesjakot és Alojsa Vojnovicot leigazoltuk, akkor megnéztük, kik azok, akik még szóba jöhetnek lehetséges erősítésként. Tervben volt egy jobbhátvéd szerződtetése. Többek között ezért is voltunk kapcsolatban Šoršával, aki magyar felmenőkkel is rendelkezik, így akár játszhatott volna nálunk az NB II-ben – zárta Sallói.

A Zalaegerszegnél egyelőre nem történt nagy jövés-menés a téli átigazolási időszakban: Kulcsár Kornél saját kérésére távozott, miután szerződést bontottak a 27 éves, korábbi kaposvári és szombathelyi középpályással. Mellette Bobál Gergelyt a Csákvártól, illetve Farkas Balázst az MTK-tól szerezték meg a tél folyamán.

Nem tér vissza Eszékre

Nehéz elképzelni, hogy játékosként visszatérjek Eszékre, mert a klub fiatal játékosokra támaszkodik. De ki tudja, talán egy nap visszatérek edzőként – nyilatkozta a korábbi horvát utánpótlás-válogatott labdarúgó.

LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Sallai Roland
Édesapja elmondása szerint Olaszországba kerülhet a nyáron a Freiburg magyar válogatott támadója.
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz