Horvát sajtóhírek szerint a tavasszal Magyarországon folytathatja pályafutását a magyar többségi tulajdonban lévő NK Osijek 29 éves játékosa, Tomislav Šorša. A jobb oldali védőként bevethető futballistára – aki korábban a csapatkapitányi tisztséget is betöltötte az eszéki klubnál – nem számít a jövőben az egyesület, így négy társával együtt új csapat után kell néznie, amiben a klubvezetés is segít nekik.

Segítünk neki csapatot találni, a legvalószínűbb opció a Zalaegerszeg, de nem ez az egyetlen lehetőség, és még nem tekinthető véglegesnek sem

– nyilatkozta az Osijek sportigazgatója, Alen Petrović a Sportske Novosti horvát sportnapilapnak.

A 174 centiméter magas játékos korábban a horvát utánpótlás-válogatottban is lehetőséget kapott, valamint 203 alkalommal lépett pályára a horvát élvonalban.

Mint ismeretes, az NB II-ben a klubok nem igazolhatnak külföldi játékosokat, ha nem akarnak elesni a központi bevételektől, sőt pontlevonás is jár a szabály megszegéséért. Magyar származású, például magyar nagyszülőkkel rendelkező futballisták viszont érkezhetnek a másodosztályba is. Többek között így játszik a ZTE-nél a szintén horvát Aljosa Vojnovic és Zoran Lesljak, a szerb Sasa Popin és a szlovák Szépe János is, és valószínűleg a a magyar határtól 30 kilométerre, Eszéken született Sorsa is egy magyar szálnak köszönhetően érkezhetne “futballmagyarként” Zalaegerszegre.

Minden átigazolási hír egy helyen folyamatosan frissülő rovatunkban:

Új igazolás Mezőkövesden, Nagy Dominik Portugáliába utazott, Vuk is távozott Kisvárdáról – hazai átigazolási hírek