A korábbi Fradi-játékos a koronavírusról: "Sokkal több gondolatom forgott ekörül, az én fejem sem volt tiszta"

A pénteki Gyirmót elleni gól nélküli döntetlennel véget érő, zártkapus bajnoki után a soroksáriak csapatkapitánya egy félmondat erejéig megemlítette, problémái adódtak. Gyömbér Gábor a csakfoci.hu-nak elmondta, milyen problémákkal kellett szembesülnie - a koronavírus-járványról szóló hírek mellett -, és hogyan készültek a társaival együtt a meccsre. Kijelentette, szeretné, ha a csapat kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtana a tavasszal.
Csakfoci Admin 2020. március 15., vasárnap 9:12
A pénteki Gyirmót elleni gól nélküli döntetlennel véget érő, zártkapus bajnoki után a soroksáriak csapatkapitánya egy félmondat erejéig megemlítette, problémái adódtak. Gyömbér Gábor a csakfoci.hu-nak elmondta, milyen problémákkal kellett szembesülnie - a koronavírus-járványról szóló hírek mellett -, és hogyan készültek a társaival együtt a meccsre. Kijelentette, szeretné, ha a csapat kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtana a tavasszal.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. március 15., vasárnap 9:12

Péntek este zárt kapuk mögött, 0-0-s döntetlent játszott egymással a Gyirmót és a Soroksár a Merkantil Bank Liga 28. fordulójának nyitómérkőzésen. A találkozó után a soroksáriak csapatkapitánya, Gyömbér Gábor igencsak kritikus hanggal illette a meccset, melyben egy félmondat erejéig kiemelte, a héten adódtak más problémái, azonban a kendőzetlen őszinteséggel tett nyilatkozatában erre nem tért ki.

Honlapunk megkereste a rutinos játékost, aki a következőképpen fogalmazott.

- A napokban nehéz volt a külső dolgoktól függetleníteni magunkat - gondolok itt a koronavírusra -, hiszen már a csapból is ez folyik. Elég nagy a bizonytalanság az országban. Sajnos egyre többet látom és hallom, hogy mindennap elhalasztanak egy bajnokságot, vagy sporteseményt töröltek.

Nem volt egyszerű készülni a mérkőzésre. A kelleténél sokkal több gondolatom forgott ekörül, mint a meccsel kapcsolatban. Lévén, hogy kétgyermekes édesapa vagyok, így nekem is más már az értékrendem.

Igazából az én fejem sem volt tiszta. Nehéz volt úgy bárkinek is segíteni csapaton belül, hogy én sem tudtam függetleníteni magamat a történtektől - kezdte a csakfoci.hu-nak Gyömbér Gábor, aki hozzátette, a koronavírus-járványról szóló hírek mellett a héten elvégezték a kiírt edzésmunkát.

- Becsülettel tréningeztünk, de sajnos előtte is az volt a téma az öltözőben, mit és hogyan fognak bezárni, köztük az iskolákat is. Tudniillik, a csapatban vannak olyan játékosok is, akik még iskolába járnak. Nincs kedvem mentegetőzni, de így tényleg nem volt könnyű semlegesíteni magunkat a szembejövő hírektől. Sajnos ezek a gondolatok végig ott jártak a fejünkben a héten, mintsem az, hogyan lehetne még jobban felkészülni a pénteki meccsre. Csalódott voltam, ami érezhető volt a hangomon is, mert gyenge mérkőzést láthattunk. Még ha csak 400-500 néző kilátogatott volna a mérkőzésre, ők is tudtak volna hangulatot teremteni.

Sajnos a zárt kapuk miatt semmiféle ingert nem kapsz, senki nem szurkol neked, vagy ne adj Isten anyáznak éppen.

Mindig is azt vallottam, hogy a szurkolók sokat tudnak hozzátenni egy-egy mérkőzéshez, és ez most megszűnt, nagyon hiányzik a nézőtéri hangulat.

Adja magát a kérdés, a sorozatos halasztások ellenére, hogyan készülnek a soroksári labdarúgók a következő bajnoki fordulóra.

- Amíg az MLSZ nem hoz bármiféle döntést abban maradtunk, hogy hétfőn jelentkeznünk kell edzésre. Meglátjuk, mi lesz. A csapat már vásárolt kézfertőtlenítőket.

Megbeszéltük, nincs kézfogás, ölelkezés. Igyekszünk odafigyelni a dolgokra, és megelőzni a bajt.

Gyömbér hozzátette, szeretné, ha a csapat a hátralévő mérkőzéseken kiegyensúlyozottabban teljesítene.

- Sajnos rossz sorozatban voltunk, mivel tavasszal a három hazai meccsünket elveszítettük, és ebből az utolsó kettőt az utolsó percekben buktuk el. Fontos volt végre, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést. A pénteki meccsen a támadójátékunk nem működött, korábban pedig voltak olyan mérkőzéseink, amikor a védekezéssel voltak gondjaink. Ezeket szeretnénk mihamarabb kiküszöbölni, hogy még eredményesebb tavaszt tudjunk zárni.

LENKÓ PATRIK

Olvastad már?
NB II: Nézők nélküli unalmas 90 perc, de a Soroksár közelebb állt a győzelemhez Gyirmót ellen – videó
Gól nélküli döntetlent hozott a zárt kapuk mögött lejátszott Gyirmót és a Soroksár összecsapása az NB II 28. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz