Az NB II 28. fordulójában a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött került megrendezésre a Gyirmót-Soroksár mérkőzés.

A találkozó első valamirevaló helyezte a 20. percben jött el: Orosz tizenhatos jobb sarkáról eleresztett lövését fogta Rusák. Az első félidő legnagyobb lehetőségére egészen a 37. percig kellett várni, Lőrinczy 25 méterről elvégzett szabadrúgása kevéssel ment el a gyirmóti kapu mellett. Három perccel később Májer 20 méteres, rövid alsóba tartó lövését Oroszi védte.

A második félidő jórészt eseménytelenül zajlott, ám a 60. percben egy soroksári szöglet után Csonka érkezett a rövid oldalon, és a kapu mellé pöckölte a labdát. A 87. percben Molnár cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd a csereként beálló Erdélyi az égbe lőtte a ziccert, így a lábában maradt a három pont.

Ez a meccs annyira kellett a bajnokságnak, mint a koronavírus. Ez nem vicc, komolyan mondom. Borzasztó gyenge színvonalú, ingerszegény mérkőzés volt. Két olyan csapat játszott, akik elég nagy hullámvölgyben vannak. Úgy érzem, mindkét csapat próbálta stabilizálni a védekezését. A csapatokban kicsit benne volt a félsz. A héten volt más problémám is, nemcsak ez a mai mérkőzés. Tudjuk, hogy elég rossz a helyzet, nem volt könnyű készülni a mai meccsre. Sajnos ez egy ilyen mérkőzés volt, sajnálom a tévénézőket, akik ma ezt látták. – mondta a lefújás után az M4 Sportnak Gyömbér Gábor, a Soroksár 32 éves csapatkapitánya.

Összefoglaló

Merkantil Bank Liga, 28. forduló

Gyirmót: Rusák – Villám, Hudák, Széles, Zeke – Nagy P., Vass Á., Vogyicska (Koltai 78.) – Májer (Majer 82.), Varga B. (Herjeczki 67.), Heffler

Soroksár: Oroszi (Erdélyi 76.) – Molnár, Takács, Gyömbér, Pászka – Derekas, Lőrinczy, Csonka – Gárdos (Korozmán 73.), Szántó, Oros

Zártkapus NB I: Több meccset adnak a TV-ben a kizárt szurkolók miatt – itt a program