Fotó: Penovác Károly/Napló

NB II: "Számtalan negatív döntés hátráltatott bennünket mind a pályán, mind a pályán kívül" - közleményt adott ki az Ajka

Az FC Ajka vezetősége a legfrissebb közleményében azt írja, hogy egyenlő elbírálást és egyenlő bánásmódot kérnek az ellenfelektől és a játékvezetőktől is.
Nyikes Zoltán 2020. október 26., hétfő 20:08
Fotó: Penovác Károly/Napló
Az FC Ajka vezetősége a legfrissebb közleményében azt írja, hogy egyenlő elbírálást és egyenlő bánásmódot kérnek az ellenfelektől és a játékvezetőktől is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 26., hétfő 20:08

Az elmúlt hétvégén honlapunk beszámolt arról, hogy az NB II-es FC Ajkát sem kerülte el a koronavírus-járvány, a vezetőség pedig a vis major helyzetben azt látta a legjobb megoldásnak, ha a Vasas elleni mérkőzés elhalasztását kezdeményezi, hiszen Kis Károly vezetőedző közel egy csapatnyi játékosra nem számíthatott, a halasztást azonban nem fogadta el az angyalföldi együttes. Az ajkaiak ezt követően a közleményükben azt írták, hogy "a Vasas figyelmen kívül hagyta a fair play szemléletet", míg a klub elnöke, Geri Gyula honlapunknak azt nyilatkozta többek között, hogy meglepődtek a Vasas döntésén, mást várták a piros-kékektől.

– Amikor egy csapat halasztást kezdeményez, akkor felhívja a figyelmet arra, hogy egy gyengébb kerettel tudna csak kiállni, és az ellenfelek ilyenkor ezt kihasználva nagyon szívesen döfnek kést a másik csapat hátába – nyilatkozta a csakfoci.hu-nak Geri.

A találkozót végül 2-1-re nyerte a Vasas úgy, hogy három tizenegyest is befújt javára a játékvezető, amiből kettőt értékesített Radó András. A hétfői nap folyamán aztán újabb közleményt adott ki az FC Ajka vezetősége, amiben leírták, úgy érzik, hogy nem mehetnek el szó nélkül amellett, hogy a sport egyik legfontosabb alappillére, a tisztelet hiányzik az irányukba.

– Az utóbbi hetekben számtalan negatív döntés hátráltatott bennünket mind a pályán, mind a pályán kívül. Mi nem szeretnénk mást csak azt, hogy a szabályok egytől egyig ugyanúgy vonatkozzanak mindenkire! Szeretnénk, hogy tiszteljék azt a munkát, aminek eredményeképpen hétről-hétre a lakosság közel 10%-a kilátogat a mérkőzéseinkre, hogy tiszteljék azt a munkát, amelyet a szakmai stáb és a játékosaink ebbe belefektetnek nap mint nap. Mi nem kérünk mást, csak egyenlő elbírálást és egyenlő bánásmódot mind az ellenfeleinktől, mind a játékvezetőktől! – szól a közlemény, amiben a vezetőség többek között megköszöni a szurkolóknak azt a támogatást és szurkolást, amit hétről hétre kap a csapat a lelátókról.

A közlemény teljes szövege ide kattintva olvasható el.

Olvastad már?
"Mást vártam a Vasastól", avagy kés a hátba - a fair play szellemét hiányolja a bajban lévő NB II-es csapat
Két NB II-es csapat is nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt a hétvégi forduló előtt. Az FC Ajka és az ETO FC Győr is halasztást kért, a két ellenfél pedig másképp reagált a kérelemre: a budaörsiek belementek a halasztásba, Angyalföldön viszont ehhez nem járultak hozzá. A csakfoci.hu-nak az Ajka elnöke és a Budaörs sportigazgatója is reagált az üggyel kapcsolatban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz