Fotó: szeged-grosicsakademia.hu

NB II: Az ETO nem akármilyen gólt lőtt, de ez csak döntetlent ért a feljutásra esélyes csapat ellen - videó

Lacza remek góljára a hajrára emberelőnybe kerülő Szeged Temesvári révén válaszolt, így 1-1 lett a Szeged-Győr NB II-es mérkőzés.
Budai László 2023. január 30., hétfő 21:00
Fotó: szeged-grosicsakademia.hu
Lacza remek góljára a hajrára emberelőnybe kerülő Szeged Temesvári révén válaszolt, így 1-1 lett a Szeged-Győr NB II-es mérkőzés.
Szerző: Budai László 2023. január 30., hétfő 21:00

A vendégek kezdték jobban az NB II első tavaszi fordulójának zárómérkőzését, a Szeged-ETO összecsapást. A 14. percben Vitális lőtte el 10 méterről, szépen a hosszú sarok irányába a labdát, de Tóth Bence óriásit mentve, a gólvonalról tisztázott, úgy, hogy felszabadítása közben még a felső lécet is érintette a labda.

Tíz percre rá már nem volt, ki megmentse a Szegedet: Lacza gondolt egyet, és a 16-os bal csücskétől beadás helyett a lövést választotta, a szitáló labda úgy megzavarta a beívelésre számító Takácsot, hogy a labda a kapus fölött a léc alá vágódott (0-1).

A második játékrész első lehetőségét a szegediek dolgozták ki: Szakály D. bal oldali beadását Papp óriási helyzetben, öt méterről bólintotta mellé. De az ETO-nak is megvolt a ziccere, a 61. percben Vitális kapott jó kiugratást Morínigótól, rávezethette a kapusra a labdát, lövés helyett azonban Laczának akart passzolni, így viszont az egyik védő tisztázni tudott.

Ezután újra a Szeged veszélyeztetett: Kővári a 77. percben 20-ról lőtt a rövid sarok felé, Kovácsik résen volt és védett.

Az utolsó percekre az ETO emberhátrányba került, miután Csingert második sárga lapja után kiállították. A szegediek pedig azonnal kihasználták az emberelőnyt: a bal oldalon kiharcolt szabadrúgást Szakály D. ívelte a hosszúra, Temesvári pedig pár méterről a kapuba bólintott (1-1).

Sőt, kis híján a hazai győzelem is meglett, a 89. percben Haruna 10 méteres fejese a felső lécről jött ki, a kipattanót pedig Gajdos vágta nagy helyzetben fölé. Végül 1-1-es döntetlen lett a meccs vége.

A Szeged így egy ponttal közelebb került a vereséget szenvedő, harmadik helyezett Pécshez, a már feljutást jelentő második pozícióhoz képest pedig öt egység a hátránya. Az ETO 28 pontjával a nyolcadik.

Jegyzőkönyv

NB II, 21. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - ETO FC Győr 1-1 (Temesvári 88., ill. Lacza 24.) - kiállítva: Csinger 87. (ETO)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz