Fotó: Nyíregyháza Spartacus

NB II: Az ETO-nál is mindent megtettek a Nyíregyháza sikere érdekében - és emiatt most nagyon bosszankodhatnak

Tímár Krisztián vezetőedző, segítője, Szalai Tamás, valamint Toma György sem kellett az ETO-nak - most az ő vezérletükkel lehet NB I-es a Szpari.
Csakfoci.hu 2024. február 27., kedd 9:33
Fotó: Nyíregyháza Spartacus
Tímár Krisztián vezetőedző, segítője, Szalai Tamás, valamint Toma György sem kellett az ETO-nak - most az ő vezérletükkel lehet NB I-es a Szpari.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 27., kedd 9:33

Magabiztos nyíregyházi sikert hozott Győrben az NB II hétfő esti szuperrangadója, amelyet az éllovas és sikerével már 11 ponttal vezető Szpari 1-0-ra nyert meg a második ETO ellen. Az összecsapás pikantériáját adta, hogy a Szpari most több olyan emberrel nyert - és szárnyal velük a szezonban -, akik nemrégiben nem kellettek a zöld-fehéreknek.

Az egyik ilyen a vezetőedző Tímár Krisztián, és segítője, Szalai Tamás, akik a 2022/23-as szezon elején vették át a Győr irányítását. Az ETO-nál akkor a célkitűzés az előző, hetedik helyet hozó szezon felülmúlása volt, mindezt kezdeményező focival és 1-2 fiatal beépítésével. Tímárékat végül a 28. forduló után a nyolcadik helyről küldték el (egy pontra voltak a hetediktől), úgy, hogy a csapat kezdeményező fociját nem lehetett vitatni, ráadásul ezt a legfiatalabb átlagéletkorú együttessel érték el az NB II-ben. A legfőbb ok azonban - ahogy ez a hivatalos közleményben is megfogalmazódott - az együttes igen gyenge hazai szereplése volt. Tímáréktól tehát megváltak, a fiatal edző pedig segítőjével a mostani idény elején annak a Nyíregyházának az irányítását vette át, amely az előző bajnokság végén csak osztályozón harcolta ki, hogy idén is másodosztályú maradhasson. Ehhez képest 12 bajnokival a vége előtt 11 ponttal vezetnek, és fél lábbal már az élvonalban érezhetik magukat.

Egy másik ex-győri, akivel a feljutás felé menetel a Szpari, Toma György. Érdekesség, hogy a 27 éves labdarúgó egy csereüzlet keretében került a nyírségiekhez: Tomáért cserében Yasin Hamedet adták.

A cserével egyértelműen a Nyíregyházánál jártak jobban. Toma ugyanis alapembere a remeklő Szparinak, amelyben 17 NB II-es meccsen kezdett ebben a szezonban, és találkozói nagy részét végig is játssza. Nem titok, hogy ezzel több élvonalbeli klub figyelmét is felkeltette, de nagyon úgy tűnik, hogy Nyíregyházán maradásával is az NB I-be juthat. Ellenben Yasin mindössze kétszer kezdett a Győrben, hétszer pedig csereként állt be.

Ami ezek mellett különösen fájó lehet az ETO-nál, hogy Tímár oda-vissza meg is verte a Nyíregyházával őket, Toma pedig a hétfői találkozó egyik legjobbja volt ex-csapata ellen.

Olvastad már?
Balhé az NB II-es csapatnál: Szitkozódás után összeverekedett két játékos az öltözőben
Sajtóhírek szerint ölre ment egymással az öltözőben két tiszakécskei játékos a Haladás elleni bajnoki félidejében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz