Újpest: Vignjevicet nem aggasztja a FIFA eltiltása - ezekről az igazolásokról maradnak le

A klub már áprilisban tudott a büntetésről.
Dudás Gábor 2016. november 25., péntek 13:32
A klub már áprilisban tudott a büntetésről.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 25., péntek 13:32

Újabb fejlemény az Újpest ügyében: A meccs előtt tudta meg a lilák veszte, hogy 4 hónapig nem játszhat - kattints!

Lassan nyolc hónapja lengi át az Újpest mindennapjait a FIFA átigazolási eltiltása, ugyanis információink szerint a klub már április elején értesült a lehetséges eltiltásról, viszont csak júliusban kommunikálta hivatalosan is a FIFA döntését - FRISSÍTÉS: az áprilisi ítélethirdetés tényét később egy belga lap is megerősítette.

Mint ismert, a FIFA  - egy 2014 év eleji igazolás miatt - azzal a sportfegyelmi szankcióval sújtotta az Újpestet, hogy két, soron következő átigazolási időszakban nem regisztrálhat új játékosokat. A lilák a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordultak és fellebbeztek a döntés miatt, de a CAS pénteken helybenhagyta a szankciót.

A klub közleményében is elismerte, hogy nem erre a döntésre számított. Főleg azok után, hogy az elmúlt hetekben – sőt, már nyáron is – azon dolgoztak az egyesületnél, hogyan erősítsék meg a keretet. Több játékos szerződtetése is meghiúsulhat ezáltal, de másokra is hatással lehet az ügy.

A csakfoci.hu megkeresésére az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic csak röviden, inkább már előretekintve kívánta kommentálni a CAS elutasító ítéletét, nem panaszkodni a döntés miatt.

- Nem annyira meglepő, ami történt, nagyjából erre is számítottunk. Reménykedtünk persze a kedvező döntésben, harcoltunk az igazunkért a CAS-nál, de igazából semmi új dolog nem történt, nem is terveztünk igazából másként, persze azért csalódottak vagyunk. A csapat már eddig is bizonyította, hogy jó játékosok alkotják, eddig is működött így a munka, remélem, hogy azért több szerencsénk és pontunk lesz a folytatásban. Annyi a pozitívuma a friss döntésnek, hogy nem kell a télen a változásokon gondolkodnunk, a meglévő kerettel dolgozunk tovább. A szezont illető terveink ettől még nem változnak.

Mint ismeretes, a nyáron Novothny Soma és Zsótér Donát leigazolását is bejelentették a lila-fehérek, ám az eltiltás miatt az igazolás nem lehetett teljes, így papíron mindkét játékos az Újpesthez közelálló, az ugyancsak a "Duchatelet-birodalomhoz" tartozó belga Sint-Truidenhez került. Novothny onnan a DVTK-ba, Zsótér pedig a Honvédba szerződött kölcsönben. Az Újpest télen akarta befejezni szerződtetésüket, de ez most újabb félévet csúszhat.

- Azzal számoltunk ugyan, hogy Novothy és Zsótér akár már a télen csatlakozhat hozzánk, így a nyárig várnunk kell, de továbbra is tervezünk velük. A legfontosabb, hogy addig is minél többet játszanak, és jó formában érkezzenek majd meg Újpestre – mondta ennek kapcsán Vignjevic honlapunknak.

 

Épp az ellenkező utat járta volna be Balajcza Szabolcs, aki a Fradi elleni 3-3 után kikerült a kezdőből, sőt, az ezt követő mérkőzéseken még a kispadra sem ülhetett le.

- Meg kell várnom, hogy hogyan dönt november végén a Nemzetközi Sportdöntőbíróság arról, hogy igazolhat-e a télen az Újpest vagy semnyilatkozta a kapus egy héttel ezelőtt.

A mostani CAS-döntés persze még nem azt jelenti, hogy Balajcza biztosan marad Újpesten, hiszen ő is elismerte, hogy többen is érdeklődtek iránta. Az Újpestnek pedig Banai Dávid és Kovács Zoltán személyében két, a kezdőcsapatban is bevethető kapusa is van.

 

Honlapunk korábban beszámolt róla, hogy Alassane Diallo lehet (lehetett volna) a lila-fehérek első igazolása kedvező döntés esetén. A mali U20-as válogatottal 2015-ben világbajnoki bronzérmet nyert támadó azonban így aligha tölt játék nélkül újabb hosszú hónapokat Magyarországon. Novemberben -  sajtóhírek szerint  - szintén a csapattal edzett egy U17-es világbajnok nigériai játékos, Funsho Bamgboye. A szankció helybenhagyása után minden bizonnyal ő is új csapat után nézhet.

Szintén érdekes a mindössze 17 éves Németh Gergő sorsa. A fiatal, korosztályos válogatott középpályás az osztrák Sturm Graznál pallérozódott az elmúlt években, de visszatért Magyarországra. A tehetség ugyancsak Újpesten edzett, ám a mostani fejlemények után rá is szemet vethet a többi magyar klub utánpótlása.

Az Újpest eltiltása a téli átigazolási időszakkal lejár, így nyáron már biztosan szerződtethet új labdarúgókat a lila-fehér klub. A belga vonal akár ismét megoldást jelenthet az Újpest számára, ám kérdéses, hogy ez mennyire megfelelő feltétel a fent említett játékosok számára.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz