Révész: "Dombó olyan sportszerű volt, hogy nem érheti kritika", Hornyák: "Ezt nem engedheti meg" - edzői értékelések

Így értékeltek az NB I-es vezetőedzők a szombati bajnokikat követően.
Budai László 2022. április 30., szombat 22:34
Így értékeltek az NB I-es vezetőedzők a szombati bajnokikat követően.
Szerző: Budai László 2022. április 30., szombat 22:34

Puskás Akadémia-Mezőkövesd 3-1

Beszámoló ITT!

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - 75 percig mondhatom, hogy jól játszottunk, bár egy hibát elkövettünk Zahedi könnyelműségével. Viszont rúgott két gyönyörű gólt, úgyhogy még nem tudom, megbocsátok-e neki, mert ilyen taktikai hibát nem szabad elkövetni, ráadásul emiatt került hátrányba a csapat. De ő egy jó játékos, magára vette a feladatot, rúgott két gólt, és megnyertük a mérkőzést. A 75. percig mi domináltunk, idő kérdése volt, mikor rúgjuk a gólokat, daráltuk az ellenfelet, de a végén megelégelte a csapat a játékot, az aktivitást, a színvonal visszaesett, igaz, az ellenfél sem dominált nagyon, simán lehoztuk a  meccset. Az első 75 percben örült a szemem, de utána csak a labdatartás volt, nem láttam élvezetet a játékban - mondta Hornyák, aki még egyszer külön kitért Zahedire, aki a Puskás kapott gólja előtt megpróbált cselezni a saját 16-osánál, de labdát vesztett.

Ezt nem engedheti meg magának. Félkomolysággal mondom, hogy egy nehéz mérkőzésen ilyen hibát nem tud elkövetni, akár egy nehezebb ellenféllel szemben, nem lebecsülve a Mezőkövesdet.

Ez kulcshiba, ami büntetendő, persze most megbocsátható, mert előnybe hozta utána a csapatot, de minimálisan, szóbeli fegyelmezés lesz miatta. Nem engedheti meg magának, hogy ilyen könnyen elveszítse a labdát a saját 16-osunkon. (M4 Sport alapján)

Supka Attila (Mezőkövesd):

Elmondtam a játékosoknak, hogy sikerült oda visszacsúsznunk, ahonnan öt mérkőzéssel ezelőtt fel tudtunk kapaszkodni. Sem hozzáállásban, sem mentalitásban, sem játékban nem tudtuk azt hozni, amit szerettünk volna.

Erről beszéltünk egész idő alatt, hogy függetlenül attól, hogy az MTK-t legyőztük, és olyan előnyünk volt, amire azt lehet mondani, hogy NB I-es tagságot ér, a következő meccseken pontokat kell szereznünk, hogy a bennmaradás biztos legyen. Illetve nem mindegy, hogy hogyan fogunk kinézni a bajnokság végén, mert egy-egy győzelemmel még lehetne előrébb lépegetni a tabellán. A mai mérkőzésen rengeteg egyéni hiba volt a védekezésben: az első gól előtt nem blokkoltunk, a második gól előtt eladtuk a labdát, rosszul helyezkedett a belső védőnk, a harmadiknál szintén… Ez mind figyelmetlenségből adódott. Az elmúlt időszakban láthattuk, hogy mindenki vevő arra, amit kérünk, bízunk benne, hogy a játékosok is átérzik, hogy nagyon fontos nekünk az elkövetkező 2-3 mérkőzés, hogy tényleg jó pozícióban tudjunk zárni. (M4 Sport alapján)

Honvéd-Kisvárda 1-1

Beszámoló ITT!

Nebojsa Vignjevic (Honvéd): - Pozitívum, hogy a csapatom akarta ezt a 3 pontot, próbálkoztak a játékosok, de látszott rajtuk a nyomás. Sok hibát vétettek, nem volt meg a kellő önbizalom. A Kisvárda jó csapat, egy-egy labdavesztést követően veszélyes helyzeteket tudott kialakítani. A második félidőben több lehetőségünk volt, de nem tudtuk értékesíteni ezeket. Aztán kaptunk egy nem túl szerencsés gólt, ami eldöntötte a mérkőzést.  

Révész Attila (Kisvárda): - A mérkőzés elején is említettem, hogy nincs minden rendben Dombó Dáviddal.

Elkövetett egy olyan hibát, amit nem lett volna szabad, fel kell tudni mérni egy játékosnak, hogy milyen állapotban van, és annyit szabad csak vállalni, amire képes. Ettől függetlenül büszke vagyok rá, hogy vállalta a játékot, nem tudom, egyébként ki állt volna a kapuba, úgyhogy elnézzük neki. Olyan sportszerű magatartás volt ez tőle, ami után nem érheti kritika.

A játékosokat viszont letaglózta ez a cselekedete, nem nagyon tudtunk kijönni belőle. A második félidőben kicsit többek voltunk, megvolt a kezdeményezés, de nem volt meg az igazi átütőerő. A Honvéd is passzív volt, nem akart hibázni, átrúgta a középpályát. A lassabb támadásszövésünk után nem tudtunk elég helyzetet kialakítani, amikor eljutottunk a 16-oson belülre, nem volt meg a pontosság. A szöglet utáni viszont egy olyan variáció volt, amit a héten láttam már a játékosaimtól. Sajnos a 3. helyet hozta magával, de a döntetlennek van egy olyan lelki előnye , aminek remélem pozitív hatása lesz az utolsó három fordulóra. (M4 Sport alapján)

DVSC-MOL Fehérvár FC 0-3

Beszámoló ITT!

Joan Carrillo (DVSC): - Természetesen tisztelem a szurkolók véleményét. A Fehérvár jobban játszott nálunk. Elkövettünk néhány hibát, az ellenfélben pedig volt olyan minőség, hogy gólokat szerezzen. A második félidőben megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, voltak lehetőségeink, de a harmadik gól lezárta a találkozót. A jövő heti mérkőzésre holnaptól már készülni fogunk, remélem, jövő héten már együtt ünnepelhetünk a szurkolókkal. (M4 Sport alapján)

Michael Boris (MOL Fehérvár): - Egész héten ezt gyakoroltuk (hogy minél több területet találjanak a védők mögött - a szerk.), nem vagyunk egyedül, rengeteg elemző, a stáb jó néhány tagja áll rendelkezésünkre ezen a téren, és a játékosokkal is átbeszéltük mindezt. Azt gyakoroltuk, hogy a középpályán mindenképp emberfölényt tudjunk kialakítani, aztán néha Palkó és Pinto is a szélére kimozogjon, ezáltal Heisternek és Negónak is több tere jut majd a felfutásra. A második félidőben sokkal többet védekeztünk, meg kell tanulnunk előrefelé védekezni, a 3. gól aztán lezárta a mérkőzést. A negyedik hely elérhető még, és mindent meg is teszünk ennek megszerzéséért. (M4 Sport alapján)

Olvastad már?
Révész az MLSZ új fiatalszabályáról: "Ezzel visszatérünk az őskorba"
Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója elmondta, sehol máshol nem alkalmaznak olyan fiatalszabályt, mint amilyet az MLSZ nemrég bevezetett.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Tovább az összes átigazoláshoz