Az ezüstéremért küzdő Puskás Akadémia a Mezőkövesdet látta vendégül a 30. forduló szombati játéknapjának első meccsén.

I. félidő

Már a harmadik percben Stronati fejese okozott veszélyt a kövesdi kapu előtt, majd Favorov is kísérletezett, az első gólt azonban mégis a vendégek szerezték a 28. percben: egy szöglet után Zahedi veszített labdát a 16-os előterében, majd Vadnai passzolt Drazichoz, aki egy igazítás után 11 méterről a bal alsóba lőtt.

Még a szünet előtt azonban fordítani tudott a Puskás Akadémia, előbb Corbu-Favorov-Urblík volt a labda útja 20 méterre a kövesdi kaputól, utóbbi játékos pedig 18-ról szép gólt lőtt a jobb sarokba, majd Van Nieff a kövesdi térfél közepéről remekül ível a 16-oson belülre befutó Zahedi elé, aki kapásból, 8 méterről a jobb alsóba lőtt.

II. félidő

A szünetben három cserét is végrehajtott Supka Attila, érkezett a pályára Cseri, Jurina és Madarász.

A második félidő rögtön egy kövesdi helyzettel indult, amikor is Madarász szöglete után Lukic lőtt 11 méterről kevéssel fölé. A 49. percben azonban nagy lépést tett a győzelem felé a Puskás Akadémia: Van Nieff ugratta ki Zahedit, aki megtolta a labdát a becsúszó Lukic mellett és 11 méterről a jobb sarokba lőtt.

Ezt követően is a hazaiak játszottak veszélyesebben, elsősorban Van Nieff szöglete után alakultak ki lehetőségek Joao Nunes és Stronati is fejjel próbálkozott. A másik oldalon nem igazán kellett bravúrt bemutatnia Tóthnak, Madarász és Cseri lövése sem okozott nagy gondot.

A 79. percben kis híján megszerezte a negyedik gólt a Puskás Akadémia, ám Van Nieff szabadrúgásából Favorov kapufát fejelt négy méterről.

A hajrában még Kis lövésénél kellett látványosan védenie Tóthnak, újabb gólt azonban már nem láthatott a közönség, így a Puskás Akadémia már hét mérkőzés óta veretlen és továbbra is a második helyen áll.

NB I, 30. forduló

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 3-1 (Urblík 31., Zahedi 44., 49., ill. Drazic 28.)

Puskás: Tóth B. – Szolnoki, Spandler (J. Nunes, 57.), Stronati, Nagy Zs. – Favorov, Van Nieff, Urblik – Slagveer (Skribek, 71.), Corbu (Bakti, 71.), Zahedi.

Kövesd: Tordai – Farkas, Lukic, Pillár, Vadnai (Babati, 71.), Vajda – Cseke, Karnitski (Madarász, 46.), Besirovic (Cseri, 46.) – Drazic (71.), Csurko (Jurina, 46.).

Révész: “Dombó olyan sportszerű volt, hogy nem érheti kritika”, Hornyák: “Ezt nem engedheti meg” – edzői értékelések