A négy meccs óta nyeretlen Honvéd azt a Kisvárdát látta vendégül, amely már abban a tudatban léphetett pályára, hogy a második helyen álló Puskás Akadémia legyőzte a Mezőkövesdet, így fontos lett volna a három pont megszerzése Erős Gábor együttesének, hogy tartsák a lépést a felcsútiakkal.

I. félidő

De nem úgy kezdődött a meccs, ahogyan azt a vendégek elképzelték, a 7. percben ugyanis a sérüléséből visszatérő Dombó Dávid óriásit hibázott: Zlicic tett haza a szélről egy labdát a kapusnak, aki azonban ahelyett, hogy kirúgta volna azt, cselekbe bonyolódott, Lukic pedig leszerelte és az üres kapuba lőtt. Éppen abba a kapuba, ami mögé a kispesti szurkolók egy molinót helyeztek el, rajta “Szégyen” felirattal, kifejezve elégedetlenségüket.

A folytatásban finoman szólva sem látott látványos játékot a közönség, a Kisvárda támadójátékba rengeteg hiba csúszott, Tujvelnek nem is akadt védeni valója az első játékrész során, a vendégek nulla kaput eltalált lövéssel hozták le ezt az etapot – Makowski fejese a 43. percben az oldalhálóban kötött ki, ez volt a legígéretesebb várdai lehetőség.

A Honvéd sem bővelkedett helyzetekben, mindössze Lukic éles szögből veszélyesen középre lőtt labdáját és fejesét lehetett feljegyezni.

II. félidő

A 60. percben nagyon közel állt a kétgólos előnyhöz a Honvéd, amikor Cirkovic hibáját kihasználva Bőle vezethette Dombóra a labdát, ám a kispesti támadót végül beérte a hibázó hátvéd, így szöglet következhetett.

A 71. percben a jobb oldalon felfutó Petkovic kapott jó labdát, majd a 16-oson belülre betörve került nagy helyzetbe, végül beadást választott, amiről azonban két társa is kevéssel maradt le középen. Hét perccel később Leoni próbálkozott egy lövéssel 18 méterről, Tujvel azonban könnyedén leért a bal alsóhoz.

A 85. percben aztán váratlanul egyenlített a Kisvárda: egy kisszöglet után Leoni passzol az alapvonal közelében helyezkedő Bumbához, aki a 16-oson belülről, éles szögből kapura lőtt, a labda pedig Hidi hátán megpattanva a rövid, bal sarokba vágódott.

A négyperces hosszabbításban Kadiri még három méterről fejelhetett egy szöglet után, de végül mindkét csapatnak meg kellett elégednie az egy ponttal.

NB I, 30. forduló

Budapest Honvéd–Kisvárda 1-1 (Lukic 7., ill. Bumba 85.)

Honvéd: Tujvel – Petkovic, Batik, Lovric, Tamás – Hidi (Kadiri, 90.), Pantelic – Bőle (Doka, 81.), Zsótér, Drazic (Machach, 63.) – Lukic (Traoré, 81.).

Kisvárda: Dombó – Hej (Leoni, 46.), Cirkovic, Prenga, Peteleu – Zlicic, Ötvös – Makowski (Karabeljov, 73.), Bumba, Navrátil – Mesanovic (Camaj, 10.).

Révész: “Dombó olyan sportszerű volt, hogy nem érheti kritika”, Hornyák: “Ezt nem engedheti meg” – edzői értékelések