Fotó: spartanskenoviny.cz

Nagy fogás előtt a Puskás Akadémia: Korábbi Serie A- és Premier League-támadó érkezhet - sajtóhír

Cseh lapinformáció szerint a 32 éves Libor Kozák már átesett az orvosi vizsgálaton is a magyar csapatnál és hamarosan hivatalossá válhat a klubváltása.
Nyikes Zoltán 2021. június 11., péntek 13:25
Fotó: spartanskenoviny.cz
Cseh lapinformáció szerint a 32 éves Libor Kozák már átesett az orvosi vizsgálaton is a magyar csapatnál és hamarosan hivatalossá válhat a klubváltása.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. június 11., péntek 13:25

Az elmúlt két idényben 18 gólig jutott a cseh bajnokságban szereplő Sparta Praha támadója, Libor Kozák, aki nagy valószínűség szerint az NB I-be igazolhat, miután az iSport.cz úgy tudja, hogy a 32 éves játékos már nagyon közel áll ahhoz, hogy a Puskás Akadémia játékosa legyen.

A 36-szoros bajnokcsapat rutinos támadója korábban Olaszországban és Angliában is légióskodott, így például 80 Serie A-mérkőzésen lépett pályára a Lazio színeiben, 18-szor pedig a Premier League-ben is játszott az Aston Villánál, de megfordult még a Brescia, a Bari, a Livorno és a Slovan Liberec együtteseinél is.

A lap szerint Kozák már át is esett az orvosi vizsgálatokon a Puskás Akadémiánál - ahol egyébként két korábbi csapattársa is játszik Jakub Plsek és Alexander Baluta személyében -, és hamarosan hivatalos lehet a klubváltása.

Az iSport.cz úgy tudja, előfordulhat, hogy egy másik cseh csapat, a Banik Ostravában játszó Patrizio Stronati szerződtetése is felmerült a felcsúti együttesnél, vele kapcsolatban azt is megjegyzi a lap, hogy már télen is érdeklődött iránta a Puskás Akadémia.

A lap kiemeli, hogy az NB I-es klub állítólag 20 millió korona körüli összeget ajánlott ezúttal a 26 éves középső védőért, ami közel 800 ezer eurónak, azaz 277 millió forintnak felel meg.

Olvastad már?
Hornyák Zsolt a sajátos nevelési módszeréről: "Olyan ez, mint a defibrillátor, az utolsó esély" - interjú a Puskás edzőjével letört szarvakról, ordító farkasokról és a beindult bringáról
Neki sikerült az, ami az elődeinek nem: élcsapattá tenni a Puskás Akadémiát. Irányításával bátor támadójátékot produkálnak Géresiék, ami rendre eredménnyel is párosul. Emellett fontos küldetésnek tekinti, hogy minél több saját nevelésű fiatalt építsen be az együttesbe. Spandler Csabára a legbüszkébb, aki a kezei alatt az NB I legmegbízhatóbb és legstabilabb belső védőjévé vált. Az egóknak letöri a szarvát, de mindezt simogatva teszi, hogy ne okozzon fájdalmat. Sokan nem értenek vele egyet, de neki bevált, ha nyilvánosan kritizálja egy-egy játékosát. Konzervatív edzőnek tartja magát, aki nem viseli el az extrémizmust. Volt olyan futballistája, akinek levágatta a haját edzés előtt, Cseri Tamást viszont bátran beengedné az öltözőbe. A Paks elleni 2-6 után felajánlotta a lemondását, a vezetők azonban nem engedték el. Az elmúlt félévben négy komoly ajánlatot kapott, de be akarja fejezni, amit elkezdett. Interjú Hornyák Zsolttal, a Puskás Akadémia vezetőedzőjével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz