Öt csapatnak megérte adni, két kapus verhetetlen – az NB I nagy 11-es körképe

A mostani cikkünkben a 11-eseket vettük górcső alá a bírók, a csapatok, a rúgók és a kapusok szempontjából.
Csakfoci Admin 2019. december 21., szombat 16:16
A mostani cikkünkben a 11-eseket vettük górcső alá a bírók, a csapatok, a rúgók és a kapusok szempontjából.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. december 21., szombat 16:16

Az már korábban eldőlt, hogy Kassainál is van véreskezűbb bíró, de azt még nem tudjuk, közülük ki a legszigorúbb a tizenhatoson belül.

Ebben az őszi idényben összesen 28-szor mutattak a tizenegyes pontra a játékvezetők, köztük Pintér Csaba ítélte a legtöbb büntetőt: négyet. A magyar élvonalban a 76. fellépését abszolváló spori mindezt 10 bajnokin hozta össze. Őt követi Berke Balázs három befújt 11-essel.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán négyes holtverseny alakult ki, hiszen Kassai Viktor-Bognár Tamás-Erdős József és idén az NB I-ben bemutatkozó Bogár Gergő kettő büntetőt ítélt meg.

A ZTE örülhetett, de szenvedett is

Ahogy fentebb említettük a csapatok összesen 28 büntetőt lőhettek, ebből ebből 19-et értékesítettek, kilencet kihagytak. Ez 67,8 %-os aránynak felel meg.

Az őszi szezonban egy 11-essel a Paksnak, az Újpestnek és a Mezőkövesdnek kellett beérnie. Ezek a csapatok rúgtak a legkevesebbszer, ugyanakkor ezeket a leghatékonyabban is értékesítették, azaz mindet értékesítették. A legtöbbet pedig az újonc ZTE kapta, hét darabot.

Az elszenvedők között is megtaláljuk a zalaegerszegieket. Tíz büntetőt fújtak be ellenük, igaz ebből hat kimaradt - vagy Demjén Patrik megfogta őket. A második legtöbb tizit a Diósgyőr ellen ítélték - hetet, míg a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki, hiszen a Honvéd, a Paks és a Ferencváros 5-5 alkalommal bűnhődött.

Akiknek megérte 11-est adni

Összesen öt olyan csapat van, amely nem hibázott büntetőt: a Diósgyőr (4/4), a MOL Fehérvár FC (2/2), a Paks (1/1), az Újpest (1/1) és a Mezőkövesd (1/1).

A legrosszabbul rúgó csapat az ősz folyamán a Ferencváros volt (4/1).

Külön kiemelendő Iszlai Bence (DVTK) és Hahn János (Paks), akik két-két gólt ért el a büntetőrúgás során.

"Büntetőgyilkos kapusok"

Végül, de nem utolsó sorban követezzenek a kapusok, ahol csak két kiemelkedő teljesítmény volt. Demjén Patrik, a ZTE kapusa három alkalommal nézhetett farkasszemet a 11-eslövővel, és mindegyik alkalommal ő jött ki győztesen: azaz Isael, Davide Lanzafame és Varga Roland büntetőjét hárította. Ez 100 %-os teljesítmény, a magyar utánpótlás válogatott kapust az ősszel nem lehetett becsapni.

Mellette Kovácsik Ádám, a MOL Fehérvár FC hálóőre is lehúzta a rolót - igaz, neki egy alkalommal kellett védeni, amikor Josip Knezevicen kifogott.

Az NB I 11-es királyai - kapusok

Demjén Patrik (ZTE): 3 lövés / 3 védés - 100 %

Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC) 1 lövés / 1 védés 100 %

Szappanos Péter (Mezőkövesd) 3 lövés / 2 védés 66,7 %

Nagy Sándor (DVSC) 2 lövés / 1 védés 50 %

Branislav Danilovic (DVTK) 3 lövés / 1 védés 33,3 %

Rácz Gergő (Paks) 3 lövés / 1 védés 33,3 %

Olvastad már?
Az NB I-en belül válthat klubot a Fradi mellőzött támadója
Az őszi idényben csak két NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban Priskin Tamás. A 63-szoros válogatott csatárt a Mezőkövesd veheti kölcsön a télen.
Elolvasom

 

Címkék: #magyar foci #NB I
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Nyíregyháza
Új érkező
Védekező középpályást igazolt a Nyíregyháza Spartacus. A Vasas-nevelés Kovács Milán az elmúlt három évben előbb Szegeden, majd Gyirmóton volt alapember. A 24 éves játékos 3 éves szerződést kötött.
Mezőkövesd
Új igazolás
A Mezőkövesd bejelentette a 27 éves Harsányi István szerződtetését. A támadó középpályás az elmúlt két évet Pécsen töltötte, az előző idényben nyolc góllal segítette az NB II-es kiesőt.
Tovább az összes átigazoláshoz