NB I: Győzelmével szinte már biztos bennmaradó Supka csapata

Négy gólt és egy piros lapot is hozott a 29. forduló pénteki nyitómeccse.
Nyikes Zoltán 2022. április 22., péntek 21:49
Négy gólt és egy piros lapot is hozott a 29. forduló pénteki nyitómeccse.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. április 22., péntek 21:49

Az NB I 29. fordulójának nyitómeccsén az MTK Budapest fogadta a Mezőkövesdet.

I. félidő

Az első komolyabb lehetőséget a 13. percben jegyezhettük fel, ebből pedig rögtön gól is született: Cseri passzolt Drazichoz, aki egy cselt követően betört a 16-oson belülre és a védők mellett 6 méterről a bal alsóba gurított, 0-1. Három perccel később is a vendégek veszélyeztettek, Farkas jobboldali beadását Vajda lőtte kapásból, 10 méterről a jobb sarok mellé.

A 23. percben megduplázta előnyét a Kövesd: Madarász szögletét a 100. NB I-es meccsét játszó Pillár fejelte hat méterről a jobb sarokba, 0-2.

Ezt követően az MTK is számos helyzetet kidolgozott, a 29. minutumban például Futács lőtt a jobb sarok mellé nem sokkal, 13 méterről, majd Stieber dolgoztatta meg Tordait. A 39. percben is a kövesdi kapus pillanatai következtek, előbb Kovácsréti lapos lövését védte bravúrral Tordai, majd néhány másodperccel később ismét Kovácsréti léc alá tartó lövését ütötte szögletre.

A játékrész Varju kísérletével zárult, a védő 14 méterről tüzelt mellé.

II. félidő

A folytatásban is támadásban maradt az MTK, a Mezőkövesd kontrákra rendezkedett be. Két perc telt el, amikor Stieber szabadrúgása után Futács került helyzetbe öt méterre a kaputól, Tordai azonban ezúttal is bravúrt mutatott be.

Még ugyanebben a percben a vendégeknek sikerült egy veszélyes kontrát vezetniük, ehhez Drazic erőszakos labdaszerzése kellett, majd a támadó a mellette nagy helyzetben érkező Jurinához passzolt, aki 8 méterről a jobb alsó mellé lőtt.

Az 51. percben hatalmas tűzijáték alakult ki a kövesdi kapu előtt, Miovski lövésénél Pillár blokkolt óriásit, majd az akció végén hiába lőtt a léc alá Kovácsréti, előtte Futács már kezezett, így szabadrúgást ítélt kifelé a játékvezető.

A folytatásban is kisebb mezőnyfölényben játszott az MTK, ám az eddigiekhez hasonló nagyobb helyzet nem alakult ki. A 82. percben Sluka csúszott oda Csekének magasra emelt nyújtott lábbal, Berke azonnal kiállította.

Néhány másodperccel később pedig ki is használta az emberelőnyt a Mezőkövesd: Csurko a jobboldalról húzott befelé, majd a 16-oson belül álló Kishez passzolt, aki 12 méterről kapura fordult és a bal alsó sarokba visszahúzta a lövését, Mijatovic nem tudott hárítani, 0-4.

A hosszabbításban a csereként beállt Vancsa kis híján szépíteni tudott, de Tordai újabb bravúrt mutatott be, majd a kipattanót az oldalhálóba vágta a fiatal játékos.

A Mezőkövesd tehát elhozta a három pontot a fővárosból, így Supka Attila csapata 11 pontra távolodott a kiesőzónától - a 11. helyen álló Gyirmót vasárnap lép pályára.

NB I, 29. forduló

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 0-4 (Drazic 13., Pillár 23., Lukic 71., Kis 83.)
Kiállítva: Sluka (82.)

MTK: Mijatovic - Varju, Szépe (Várkonyi, 20.), Nagy Zs., Sluka - Ramadani (Mezei, 67.), Kata, Stieber, - Miovski (Kovács M., 67.), Futács, Kovácsréti (Vancsa, 79.).

Kövesd: Tordai - Farkas, Pillár, Lukic, Vadnai, Vajda (Babati, 79.) - Cseke, Madarász (Karnitski, 65.), Cseri (Csurko, 65.) - Jurina (Besirovic, 52.), Drazic (Kis, 79.).

Olvastad már?
Schäfer először a német sajtó célkeresztjében sorsdöntő hibája után: "Ebben mindenképpen fejlődnie kell"
Az Union Berlin magyar válogatott középpályása könnyek közölt állt a pályán, miután hajrábeli hibájának is köszönhetően kiesett csapata az RB Leipzig elleni kupaelődöntőn. Egy berlini lap foglalkozott a magyar játékos szerepével a kiesésben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Tovább az összes átigazoláshoz