A Berliner Zeitung kiemelten foglalkozott Schäfer András szerepével az Union Berlin kupakiesésében. Mint ismeretes, a fővárosiak előnyből kaptak ki 2-1-re az RB Leipzigtől, így a három magyarral felálló lipcsei gárda jutott a Freiburg elleni fináléba. Az Union 21 év után érhette volna el története második kupadöntőjét, de a 93. percben egy fontos pillanat a rivális javára döntötte el a csata kimenetelét.

A svéd Forsberg épp Schäfer mellől szerezte meg a döntő gólt a hosszabbításban, amikor a magyar középpályás mögé került, aki elvesztette a fejpárbajt a skandináv játékossal szemben.

Ez volt a döntő hiba az Union kiesésében

– fogalmaz a lap, amely azt is kiemeli, hogy a kupakiesés után Schäfernek különösen sok vigaszra volt szüksége, nem véletlenül ölelgette a könnyek között álldogáló magyar játékost 29 éves csapattársa, Robin Knoche, majd az RBL magyar kapusa, Gulácsi Péter is.

Az összefoglaló:

A berlini lap szerint ez az akció is megmutatta, hogy “Schäfer elsősorban támadó középpályás és nem védő”, mint ahogy “Schäfer 64. percben történt lecserélése után azt is lehetett látni, hogy labdabiztosságával a következő években sokszor segítheti még az Uniont”.

“De védekezésben mindenképpen fejlődnie kell a 2021-es év legjobb magyar labdarúgójának, akit a télen hoztak Dunaszerdahelyről” – fogalmaznak.

Schäfer és csapata legközelebb szombaton lép majd pályára – ezúttal a bajnokságban csapnak össze az RB Leipziggel.

“Szoboszlai éppen remek passzban volt, nehéz volt így dönteni” – az ideges magyar légiós cseréje döntött a kupameccsen