Fotó: molfehervarfc.hu

NB I: Az utolsó másodpercekben bukta el a győzelmet a Vidi, Demjén is kellett a ZTE egyenlítő góljához - videó

Kodro az első félidő hosszabbításában betalált és sokáig úgy tűnt, hogy ez három pontot ér a Vidinek, de aztán jött a 94. perc.
Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 19:59
Fotó: molfehervarfc.hu
Kodro az első félidő hosszabbításában betalált és sokáig úgy tűnt, hogy ez három pontot ér a Vidinek, de aztán jött a 94. perc.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 19:59

Az NB I 10. fordulójának nyitómeccsén az otthon még százszázalékos MOL Fehérvár FC a ZTE-t látta vendégül.

1. félidő

Jó iramot és sok helyzetet hozott az első játékrész, először a 12. percben bizakodhattak gólban a Vidi-szurkolók, ekkor egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Makarenko ívelt a védők mögé befutó Nego elé, de Demjén jól mozdult ki és védeni tudta a közeli lövést, majd néhány másodperccel később Stopira fejese ment el kevéssel a jobb alsó sarok mellett.

A 19. percben a túloldalon a meccs addigi legnagyobb helyzetét jegyezhettük fel: Manzinga fejese pattant le Larsen testéről éppen Ikoba elé, aki azonban öt méterről, ajtó-ablak ziccerben a jobb sarok mellé lőtt.

Négy minutummal később egy felívelt labdát két zalai védő is elvétett, így az Kodro elé került, aki nagy helyzetben, 11 méterről a bal alsó mellé lőtt, majd még ugyanebben a percben Hangya mentett hátul nagyot a ziccerben lévő Szalay elöl.

A 41. percben egy látványos jelenet következett, Stopira középre fejelt labdáját egy pattanás után Dárdai ollózta kapura, Demjén mentett szögletre.

Amikor pedig már úgy tűnt, hogy gól nélküli állásnál vonulnak öltözőbe a csapatok, a hosszabbítás első percében Dárdai szerzett labdát a baloldalon, az alapvonal közelében, majd Hangyához passzolt, aki betört a 16-oson belülre és a középen üresen álló Kodróhoz passzolt, aki igazgatás nélkül, 13 méterről kilőtte a bal sarkot.

2. félidő

A szünetben Ricardo Moniz vezetőedző három változtatást is eszközölt, Meshack, Diego Santos és Szendrei Norbert is pályára lépett, és látszott is a ZTE-n az első percekben, hogy bátran mennek előre az egyenlítésért.

Az 58. percben Ikoba elöl mentett szépen Kovács, majd Stopira blokkjára volt nagyon szüksége a Vidinek Ikoba 8 méterről eleresztett lövésénél. Összességében azonban a második játékrész irama elmaradt az elsőhöz képest, így jóval kevesebb lehetőséget is láthatott a közönség a MOL Aréna Sóstóban.

A 73. percben a csereként beállt Zivzvivadze pillanatai következtek, a grúz támadó vezette fel a labdát a ZTE támadóharmadába, majd 20 méterre a kaputól kötényt adott Sankovicnak és betört a 16-oson belülre, de a rövid felsőbe tartó lövését kissé túlméretezte.

A 79. percben Meshack éles szögből vette célbe a bal alsót, Kovács védett, de kipattant róla, végül felszabadítottak a védők, majd három perccel később még nagyobb ziccer következett, miután Mim szerzett labdát a jobboldalon, jól is centerezett, de Meshack nagy helyzetben, becsúszva öt méterről az égbe lőtt.

Az utolsó percekben is a ZTE birtokolta a labdát és ment előre az egyenlítésért, ami a 94. percben végül gólt is eredményezett: Gergényi szabadrúgása után az előre merészkedő Demjén fejelt öt méterről, Kovács bravúrral védett, de pont Ikoba elé pattant a labda, akinek közelről már nem volt nehéz dolga - hosszas VAR-ozás után végül meg is adták a gólt.

A Vidi így tehát már nem százszázalékos otthon, a ZTE - nem érdemtelenül - elrabolt egy pontot Fehérvárról.

NB I, 10. forduló

MOL Fehérvár FC–ZTE FC 1-1 (Kodro 45+1., ill. Ikoba 94.)

Vidi: Kovács D. - Larsen, Fiola, Stopira - Nego, Rúben Pinto, Makarenko (Pokorny, 84.), Kastrati (Zivzivadze, 59.), Hangya - Dárdai (Schön, 76.), Kodro (Bese, 76.).

ZTE: Demjén - Kálnoki Kis (Klausz, 85.), Mocsi, Csóka (Szendrei N., 46.) - Lesjak, Bedi (Mim, 67.), Sankovic, Szalay (Meshack, 46.), Gergényi - Manzinga (Diego Santos, 46.), Ikoba.

Olvastad már?
Az NB I meglepetéscsapatának edzője a titokról: "Kockázatos lenne ide drága, ismeretlen külföldieket hozni" - interjú
A Kecskemét újonc létére a Ferencváros mögött a második helyen áll az NB I-ben. Szabó István, a csapat vezetőedzője elfogadta, hogy már a szezon előtt mindenki leírta és elkönyvelte őket kiesőnek. Nem akart nagy változásokat a keretben, mivel inkább a saját szemének hisz, nem annak, hogy ki mit sugall. A fia leigazolásában nem látott kockázatot, tudta, hogy csak bizalomra van szüksége és gyorsan meghatározó ember lesz. Bejöttek a számításai, ma már több vetélytárs is szeretné leigazolni a Honvédnál parkolópályára tett támadót. Egyetért azzal, hogy munkamániás, de nem szeret büntetni, az előző szezonban egy vacsorára való sem jött össze a büntetéspénzből. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Tovább az összes átigazoláshoz