Mészöly az ördöggel cimborált, Rossi legjobb meccse - így látták az edzők

Az OTP Bank Liga 17. fordulója után a 12 edző értékelte a mérkőzéseket.
admin 2016. november 27., vasárnap 8:38
Az OTP Bank Liga 17. fordulója után a 12 edző értékelte a mérkőzéseket.
Szerző: admin 2016. november 27., vasárnap 8:38

Haladás - DVSC 1-0

Mészöly Géza (Haladás): - Büszke vagyok! Boldog vagyok, hiszen ezer sebből véreztünk: a rengeteg hiányzóhoz csatlakozott még a hétvége előtt Rózsa Dani is. Amikor Debrecenben 1–0-ra nyertünk, az volt Rózsa első kezdőként lejátszott meccse idén. Azt mondtam az akkori találkozó után: milyen jó, hogy két ilyen kiváló kapusunk van. Most azt mondtam: de jó, hogy három ennyire jó kapusunk van! Gyurján Marcit itt fogtuk, tudtuk, hogy mennyire tehetséges, és nagyon sokat tanult Király Gáboréktól. Kisegítettük egymást, Fortuna is velünk volt, és végre nem kaptunk gólt! Megküzdöttünk ezért a győzelemért, cimboráltunk az ördöggel is, de megvan a három pont! A DVSC-ben hat külföldi és egy fiatal játszott. Nálunk négy fiatal kezdett, kettő pedig be is állt! Az elmúlt hetek teljesítményében az ő ingadozó produktumuk is közrejátszott, de most a sok sérülés rákényszerített bennünket a mély vízbe dobásukra. Ars nem játszott igazán jól most sem, de abban bíztam, hogy már annyira rossz, hogy csak összejön a gól. Összejött... (haladasfc.hu)

Leonel Pontes (DVSC): - Jó meccset láthattak a kilátogató nézők. Az én csapatom egyik legjobb mérkőzése volt ez a szezonban, ugyanis nem emlékszem arra, hogy a gólon kívül kellett volna védenie a kapusomnak, illetve 6-7 nagy lehetőségünk volt a gól megszerzésére. Az első félidőben volt egy leshelyzet, amit behúzott a partjelző, ezt nehezményezem, de ettől függetlenül, ma nem mi szereztük meg a három pontot. Magas színvonalú meccs volt, mentünk előre a gólért, de sajnos a szerencse sem fogta a kezünket. Azonban a játékosoknak, a klubnak és a szurkolóinknak is hinni kell az én munkámban, mert jó csapatunk van! (haladasfc.hu)

Újpest - Mezőkövesd 1-1

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Tudtuk, hogy a kövesdiek fegyelmezett védelemmel és villámgyors támadókkal érkeznek hozzánk, ezért arra kértem a fiúkat, hogy középen ne adjunk könnyű labdákat az ellenfelünknek. Sajnos a vezető gólunk után nem lőttük be a második találatunkat, és egy kontratámadás során kiegyenlítettek a vendégek. Az utolsó percekig küzdöttünk, de nem tudtuk megszerezni a három pontot. (ujpestfc.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd): - Nagyon köszönöm a szurkolóinknak ezt, ami támogatást nyújtanak nekünk. Egy nagyon nehéz talajú pályán egy nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Mind a két csapat felkészült a másikból. Gratulálok a játékosaimnak és sok sikert kívánok az Újpestnek! (mezokovesdzsory.hu)

Ferencváros - Gyirmót 2-0

Ralf Zumdick (Ferencváros): - Az első félidőben görcsösen, rosszul játszottunk. A második félidőbe jól szálltunk bele, kezdett visszajönni az önbizalom, és ez sokat számít. Az első gólt nem láttam jól, de domináltunk ezután, aztán Marco révén megérdemelten biztosítottuk be a meccset. Az is fontos, hogy ma nem kaptunk gólt. Ez a meccs felhajtó hatással kell legyen a csapatra, még komoly meccseink vannak. A Gyirmót remekül védekezett. És még tizenegyest sem ítéltek ellenünk. Thomas Dollal nem kommunikálhattunk a meccs alatt. Florian rég nem játszott, nehézségeink voltak a középpályán, Dominik jó csere volt. A meccs alatt eltört a maszkja Gera Zolinak, ezt javítani kellett. Nem vagyunk százszázalékos formában, ahogy azt az eredmények is mutatják. Az edzések során is próbáljuk építeni az önbizalmat, de a sikeres meccsek hozzák meg igazán azt. (ulloi129.hu)

Urbányi István (Gyirmót): - Jól kezdtük a meccset, annyi hibával, hogy a helyzeteinket nem használtuk ki. De az történt az első félidőben, amit terveztünk. Aztán egy olyan gólt kaptunk, amilyet nem lehet kottázni, igaz ott volt egy talpalás is. Hiányzik tőlünk a rámenősség, a gólszerző játékos. A mi tizenkettedik játékosunk a balszerencse. (ulloi129.hu)

 

Honvéd - Vasas 2-1

Marco Rossi (Honvéd): - Amióta Kispesten vagyok, ez volt a csapatom legjobb meccse. Minden értelemben, taktikailag, hozzáállásban. A szív vitte előre a játékosokat. Fizikálisan is jól végigbírták a mérkőzést. A világ legnagyobb igazságtalansága lett volna, ha nem nyerünk ma. Az egyenlítés után egy játékosunk sérülten feküdt, a játék ment tovább és az ellenfél észrevette, hogy a jobb oldali védekező játékosunk nincs helyén és oda játszották a labdát. Szerencsére nem lett baj. Hogy miért nem kezdett Prosser? Ha az embernek két olyan támadója van, mint Lanzafame és Eppel, akkor mindkét játékosának helyet teremt a csapatában. Más felállásban Kosztát kellett volna kitenni, de akkor a fiatal ajánlásnak nem feleltünk volna meg. Márpedig nálunk ez kőbe vésett dolog, hogy két 96-os születésű mindig játszik. Azt mondtam a meccs előtt, hogy ma azok lesznek a legfontosabb játékosok, akik csereként jönnek be, mert nekik kell hozzátenni az extrát. És lényegében ez is történt. Itt nincsenek hősök, itt van egy csapat, van egy edző, akit követni kell és mi egymásért és a Honvédért küzdünk. Ahogy megyünk bele a télbe, egyre rosszabbak a pályák a labda össze-vissza pattog. Nehéz játszani a futballt az ilyen pályákon, de alkalmazkodnunk kell. Ezért is szeretném megköszönni a játékosoknak, hogy a nehézségek ellenére betartottak ma minden edzői utasítást és megnyerték a meccset. A komolyabb célokért tovább álmodunk és dolgozunk. (honvedfc.hu)

 Michael Oenning (Vasas): - Tudtuk, hogy mire számíthatunk. A Honvéd otthon játszik, és kifejezetten jó szezont fut idén. Névleg ez hazai pálya, de mégsem nekünk volt hazai mérkőzésünk. Intenzív meccs volt, két olyan csapat játszott egymással, akik jól ismerik egymást és hasonlítanak is egymásra. A párharcokon volt a hangsúly; azt a játékot láttam a játékosoktól, amit látni akartam. Volt néhány kontránk, bár azt nem jól használtuk ki. Megszereztük a vezetést, volt még húsz perc, ezt általában ki szoktuk húzni a végéig, de jött a szerencsétlen egyenlítés. Aztán jött a találkozó kulcsmomentuma, amikor kifelé pattant a belső kapufáról a labda. Ha az bemegy, akkor megnyerjük a mérkőzést. Nem így lett, helyette mi vesztettük, miután egy szabadrúgásból megkaptuk a második gólunkat. Ilyen a foci, előfordulnak ilyen mérkőzések, gratulálok a Honvédnak! Erős játékot mutattak ma, megérdemelt a győzelmük. Nem fog ez a vereség minket az utunkról eltéríteni, megrázzuk magunkat és készülünk a keddi kupamérkőzésre. (vasasfc.hu)

DVTK - Paks 2-0

Horváth Ferenc (DVTK): - Nem volt jó mérkőzés, mert az elég nagy tét rányomta a bélyegét a találkozóra, mindkét csapatnak égetően szüksége volt a pontokra. A DVTK és a Paks is a biztonságos játékra törekedett, hasonló felfogással léptünk pályára. A második félidőben mindkét csapat dűlőre akarta vinni a mérkőzést, várható volt, hogy az első gól után megváltozik a játék képe, és így is történt. Örülök, hogy nem kaptunk gólt, ezúttal nem kellett az eredmény után futni. Végig koncentráltunk, tudtuk, hogy a Paks nem egy magas csapat, ezért készültünk a pontrúgásokra, ki szerettük volna használni a magassági fölényünket. Megérdemelten nyertünk. (dvtk.eu)

Csertői Aurél (Paks): - Úgy látszik, hogy a jó játék, az kevés egy ilyen meccsen. Ma akkor tudtunk volna nyerni, ha három gólt rúgunk, amihez egyébként meg is voltak a lehetőségeink. Az NB I-ben a három-kettes, négy-kettes szituációkat meg kell tudni oldani, pontosabbnak kellett volna lennünk a végjátékokban. Helyenként jól fociztunk, de ezért nem adnak három pontot. A szünetben is azt kértem, hogy azokat a szituációkat, amelyeket az első félidőben megteremtettünk a kapu előtt, váltsuk gólra. Sajnos elkövettük azt a hibát, hogy sokat szabálytalankodtunk a kapunk közelében. És ha nem is szabadrúgásból, de két pontrúgásból szerezte ellenfelünk a két gólt. Ugyanakkor nekünk ma olyan gólokat kellett volna lőnünk, amelyek kiszakítják a hálót, azt megadták volna. (paksifc.hu)

Videoton - MTK 2-0

Henning Berg (Videoton): - Kemény meccsen vagyunk túl egy olyan csapat ellen, amely bizonyította, hogy miért kap kevés gólt. A Vasas és a Honvéd ellen kaptak csak ennél többet, alapvetően egy jól védekező csapatról van szó, amely nekünk is megnehezítette a dolgunkat. Volt ma néhány hiányzónk, ezért valamennyire a megszokottól eltérő módon játszottunk, de nem mondanám, hogy az első félidőben minden a tervek szerint ment. A szünetben változtattunk, igaz, kényszerűségből is, mert Feczesin Róbert jelezte, hogy nem érzi 100 százalékosnak a lábát, ezért a csere mellett döntöttünk. Ezt követően már nagyjából hasonló stílusban játszottunk, mint eddig. A második játékrészben jobban játszottunk, nem tökéletesen, de mindenképpen feljavultunk. Szoros, nehéz meccs volt, de sikerült két gólt szereznünk – az első egy különösen szép akció után született. Az első találat után megváltozott a játék képe, az MTK-nak előrébb kellett jönnie, nekünk pedig több területünk maradt. Nagyon örülök, hogy Danko Lazovics kétszer is betalált.  Ő inkább a társak kiszolgálásában szokott jeleskedni, de azért hozza a gólokat is, ma majdnem összejött neki a mesterhármas, hiszen ne felejtsük el, volt egy remek kapufája is szabadrúgásból. Kovács István jól szállt be a meccsbe, főleg a támadójátékával voltam elégedett és szeretném megemlíteni Stopirát is, aki ma bizonyította, hogy középhátvédként is lehet rá számítani. Ha a jövőben idegenben is tudnánk hozni a hazai formánkat, akkor nehéz lenne megállítani minket. Azért dolgozunk, hogy ez minél hamarabb sikerüljön.(vidi.hu)

Teodoru Vaszilisz (MTK): - Az első félidő rendben volt, a másodikban pedig egy elkerülhető gólt kaptunk. Nagyon nehéz ellenfél a Vidi, más utakon járnak, mint mi. Ők sok külföldi játékossal erősítik csapatukat, míg mi igyekszünk a magyar fiatalokat nevelni. Lazovics volt most a különbség a pontszerzés és a vereség között. (mtkbudapest.hu)

Címkék: #magyar foci #NB I
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz