"Kit verjenek meg, ha nem minket?", Horváth inkább nem dicséri a Vidit - ezt várják az edzők

Mészöly szerint az idei szezon már nagyobb falat a Fradinak, Rossi szerint intő jel az újpestiek 3-1-es vezetése a derbin.
Mokány Lajos 2016. október 15., szombat 11:44
Mészöly szerint az idei szezon már nagyobb falat a Fradinak, Rossi szerint intő jel az újpestiek 3-1-es vezetése a derbin.
Szerző: Mokány Lajos 2016. október 15., szombat 11:44

Ezt várják az edzők a 12. forduló meccsein.

Fogadj az NB I hétvégi meccseire - kattints!

Gyirmót - Mezőkövesd, 15:30

Madarársz Márk (a Gyirmót játékosa): Úgy gondolom, szerencsére túl vagyunk a nehezebb időszakon, s az utóbbi öt-hat találkozón már élvonalbeli szintű játékot produkáltunk. Összeállt a védelmünk, több meccsen gólt sem kaptunk. Ha pedig egy csapat nem kap gólt, nagyon rosszul nem jöhet ki egy mérkőzésből. Persze egy igazi futballista sohasem elégszik meg a döntetlennel. Mi sem, szeretnénk minden találkozónkon nyerni. Jó meccset játszottunk Mezőkövesden, ahol az első félidőben a hazai csapat, a szünet után mi voltunk a jobbak. Akkor döntetlen lett a vége, bízom benne, most két ponttal többet szerzünk. (kisalfold.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd): Két hasonló képességű csapat találkozik egymással szombaton. Hozzánk hasonlóan ők is abban gondolkodnak, hogy kit verjenek meg, ha nem a közvetlen riválist. Nagyon fegyelmezett csapattal találkozunk, akik rengeteget futnak, masszívan védekeznek, az utolsó négy fordulóban gólt sem kaptak. Remélem, hogy azokat a hibáinkat, amelyeket ki kellett javítanunk a csapatjátékban, ebben a három hétben sikerült kijavítanunk, de az egyéni hibákra nem tudunk felkészülni. (mezokovesdzsory.hu)

Paks - DVSC, 18:00

Csertői Aurél (Paks): A DVSC egy nagyon jó csapat, remek válogatott játékosokkal megtűzdelve. Épp ezért igen óvatosan kell játszani ellenük, ezzel tisztában vagyunk. Legutóbb az MTK ellen nem sikerült nyernünk, a háromból csak egy pontot tudtunk itthon tartani, ezért ez a mérkőzés, nyugodtan kijelenthetem, hogy élet-halál összecsapás lesz a számunkra. Vagyis szervezetten, koncentráltan, kellő figyelemmel kell futballoznunk, mint már említettem, de ugyanakkor meg is szeretnénk nyerni a mérkőzést. Mondjuk, mindig győzni szeretnénk, de hazai pályán ez még jobban igaz. Nagyon nehéz feladat előtt állunk, de kellenek a pontok! (paksifc.hu)

Leonel Pontes (DVSC): Nagyon jó munkát végeztek a játékosok az edzéseken a szünet alatt, felkészülten várjuk a folytatást, már a Paks ellen is küzdeni fogunk a három pontért. A sérült Chukán kívül minden játékosomra számíthatok. Sok mindent tudok a Paksról, végtérre is ez a munkám. Jó formában vannak, hiszen kétszer nyertek és két döntetlen játszottak az utolsó négy fordulóban, talán az idei szezonban most vannak a legjobb állapotban. Sokat birtokolják a labdát, már a kapust bevonva építik fel a játékukat, de a támadóik, szélsőik és középpályásaik is mind gólveszélyesek. Szinte mindent tudunk róluk, de ezzel szerintem ők is így vannak a mi esetünkben. Kemény meccs lesz, de nekik se lesz könnyű dolguk. A három pontra hajtunk, ehhez a jó mentalitás elengedhetetlen. (dvsc.hu)

DVTK - Videoton, 18:00

Horváth Ferenc (DVTK): Elkezdhetném méltatni a Vidit, hogy mennyire jó játékosai vannak és milyen jó és eredményes csapat, de teljesen felesleges, mert most mindegy, hogy ki jön ide a hétvégén, nekünk pontokra van szükségünk. Győzelmet remélek, bízva abban, hogy léptünk előre ez alatt a három hét alatt és a csapat egységesebb és jobb lett. Csapatként kell előrelépnünk, ha sikerülni fog, akkor ez az eredményekben is meg fog mutatkozni. Én látok ebben változást, remélem, hogy a nézők is észre fogják venni. (vidi.hu)

Henning Berg (Videoton): Hosszú szünet után vagyunk, véget ért a bajnokság első harmada, úgy érzem, minden adott a sikeres folytatáshoz. Jobban fel tudtunk készülni most a Diósgyőrből, mint az első fordulóban, akkor ugye vereséget szenvedtünk tőlük két EL-selejtező között, most azért dolgoztunk, hogy jobb eredményt érjünk el. Vártuk, hogy újra bajnokit játszhassunk, jó lesz újra tétmérkőzésen pályára lépni, szeretnénk ugyanolyan formában folytatni a szezont, ahogy a szünet előtt abbahagytuk. Az elmúlt három héten a csapat játékának több elemét is igyekeztünk fejleszteni. Persze, mint mondtam az előbb, voltak már jó eredményeink, de az nem kérdés, hogy még bőven van hová fejlődnünk több szempontból is, ezt figyelembe véve töltöttük el a mögöttünk hagyott heteket. (vidi.hu)

Haladás - FTC, 18:00

Mészöly Géza (Haladás): A Fradi eredményei azt mutatják, nagyobb falat számukra az idei bajnokság, mint a tavalyi volt. Jónéhány csapat pontot rabolt tőlük, igaz azt se felejtsük el, a Videoton és az Újpest ellen hátrányból álltak fel. Változatlanul támadójátékuk a legnagyobb erősségük és nagyon tudnak küzdeni egymásért. Egyénileg Nagy Dominikot, Hajnalt, Bödét, Djuricint, a dél-koreai Ryut és a kapus Dibuszt emelném ki. Gera ugye sérült, ő nem játszhat. Ami bennünk illet, tartalmasan telt a háromhetes bajnoki szünet, kevesebb volt a sérültünk is, mint a legutóbbi pauza alatt. A Maribor elleni edzőmeccsnek köszönhetően pedig a bajnoki ritmusból sem estünk ki. Noha örömteli, hogy felkészülési meccsen nem is oly rég legyőztük a Fradit, azért az nem tétmérkőzés volt. Ennek ellenére sok tapasztalattal szolgált a találkozó és legalább átestünk a tűzkeresztségen, hosszú idő után kévállra fektettük a Ferencvárost. Szurkolóink segítségével ezúttal is erre készülünk. A fiúkon látom, "élesek" és nagyon várják már a mérkőzést. Király, Jánvári, Calvente, Polgár sérült, Kovács öt sárga lapja miatt nem játszhat. (haladas.hu)

Thomas Doll (FTC): Várjuk már, hogy ismét pontokért játszunk, hiszen a 11. forduló óta nagyon sok idő eltelt. A bajnokság első harmadában 19 pontot szereztünk, ami nem rossz, de sokat tudunk még emelni a játékunk színvonalán. A bajnokság eddig szakaszában túl sok gólt kaptunk, az eddigieknél stabilabbnak kell lennünk. De bizakodó vagyok, az elmúlt napokban ugyanis jó benyomást tettek rám a fiúk. Szombaton Sopronban még videózunk egyet, majd sétával és egy kis délutáni pihenővel hangolódunk a meccsre. (fradi.hu)

Vasas - MTK, 18:00

Michael Oenning (Vasas): Igyekeztünk a hosszú, háromhetes szünetet hasznosan tölteni, hogy edzőmeccsekkel játékban tartsuk a válogatotthoz nem ment futballistáinkat is. Állíthatom, hogy szerencsésen, sérülések nélkül vészeltük át ezt az időszakot, mert szinte minden játékosom a rendelkezésemre áll. Egy izgalmas mérkőzést várok, mert tapasztaltam, hogy az MTK ellen általában szoros meccseket vívunk. Most is hasonlóra számítok. Nem hiszem, hogy hátrány lesz az ellenfélnek a két nappal ezelőtti stadionavató. Ők is elsősorban a bajnokságra fókuszálnak és tudják, hogy jön a szombati mérkőzés, ami nekik se lesz egyszerű. (vasasfc.hu)

Kanta József (az MTK játékosa): Nagyban befolyásolja majd a mérkőzés alakulását a pálya minősége, ami sajnos nem a legjobb. Rossz talajon nem tud kialakulni egy látványos, gyors meccs, inkább a küzdelem dominál, egy-egy egyéni akció vagy egy jól eltalált lövés inkább dönthet az ilyen meccseken, persze, azt kívánom, ezzel együtt én is örülnék egy látványos 90 percnek. (mtkhungaria.hu)

Honvéd - Újpest, 18:00

Marco Rossi (Honvéd): Az Újpest erős csapat, év közben tovább erősödik. Balogh és Bardi visszatért, Diarra folyamatosan egyre jobb formában játszik, ha Hazard egészséges lesz, még jobb lesz a támadó játéka, Heris visszatérésével még stabilabb a védelme. Élőben láttam a Ferencváros elleni meccsüket a lila-fehéreknek, amelyet megnyerhettek volna. Figyelemre méltó Magyarország egyik legjobb csapata ellen 3-1-re vezetni idegenben. Észnél kell lennünk! (honvedfc.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): A Honvéd erős játékoskerettel és egy kiváló edzővel várja a hétvégi rangadót. Ellenfelünk jó formában van, de mi is felkészülten lépünk majd pályára. Mindig jó mérkőzéseket játszunk egymás ellen, ezért úgy gondolom, hogy ez most szombaton sem lesz másképp. (honvedfc.hu)

Fogadj az NB I hétvégi meccseire - kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz