Új szakmai vezetés és 6-8 távozó a Honvédnál: "Akik nem képesek odatenni magukat, azoktól megválunk"

Új szakmai vezetés és átalakuló játékoskeret - ettől várja a változást a Budapest Honvéd társtulajdonosa, Mendelényi Dániel, aki már nem szeretne hibáztatni senkit a gyenge kispesti idény miatt, inkább a megoldást keresi.
Dudás Gábor 2022. május 19., csütörtök 10:15
Új szakmai vezetés és átalakuló játékoskeret - ettől várja a változást a Budapest Honvéd társtulajdonosa, Mendelényi Dániel, aki már nem szeretne hibáztatni senkit a gyenge kispesti idény miatt, inkább a megoldást keresi.
Szerző: Dudás Gábor 2022. május 19., csütörtök 10:15

A 2020/2021-es szezonban az utolsó előtti fordulóban, ezúttal pedig zárókörben, Felcsúton menekült meg a Budapest Honvéd a kieséstől.

- Akkor is borzasztóan éreztük magunkat és most sincs ez másként. Lehet hibáztatni a csapatot, hibáztatom is, lehet a külső körülményeket is, de azokkal nem szeretnék foglalkozni, sokkal inkább arra szeretnék fókuszálni, amin tudunk változtatni. Az biztos, hogy így nem lehet többet csapatot összeállítani - mondta a klubhonlapnak adott interjúban Mendelényi Dániel társtulajdonos, aki kitért arra is, milyen változásokra van szükség elsősorban szerintük a csapat előrelépéséhez.

- Újratervezzük a szakmai munkát, ami már jelenleg is zajlik. Amikor megérkeztünk a klubhoz, voltak dolgok, amelyekhez hozzányúltunk, hiszen kellett, és volt, amihez nem, mert nem lehet csak úgy belekapni egy klubnak a működésébe. A szakmai munka volt az, amit nem változtattunk meg, csak próbáltuk finomhangolni, picit belenyúlni, de látszik, hogy az egészet újra kell szabni. (...) Bátrabbnak kellet volna lenni és hamarabb belecsapni a sportszakmai folyamatok átalakításába. Ha ez megtörtént volna időben – és most meg fog! –, akkor másként zajlottak volna az igazolások is, hiszen nem elég, hogy sok játékost megnézünk, a humán oldalt még nagyobb hangsúllyal kell figyelembe venni, megnézni, hogy az a játékos, aki jól futballozik az adott csapatban, mennyire lesz képes beilleszkedni az öltözőben. Képes lesz-e arra, hogy kritikus szituációban a társaival vállvetve belehaljon az adott mérkőzésbe. Szükség van egy szakmai vezetésre, hogy megalapozott döntést tudjunk hozni a kiválasztás során - mondta Mendelényi, aki elárulta, hogy személyi következményei is lesznek a Honvéd gyengélkedésének.

Azok a játékosok, akiken azt láttam, azt láttuk, hogy nem képesek magukat odatenni, azoktól megválunk, hat-nyolc futballistától biztosan búcsúzunk.

A társtulajdonos a szakmai munkában is változásokat ígért, de még konkrétumokat nem árult el ennek kapcsán.

- Erről majd akkor tudok bővebben beszélni, amikor feláll az új szakmai vezetés.

Egy kézben és szoros kézben kell tartani a folyamatokat, kell valaki, aki részt vesz a játékoskeret kialakításában, a játékrendszer kiválasztásában, aki ellenőrzi a pályán nyújtott teljesítményt és ezért felelősséget is vállal. A szakmai vezetésnek éreznie kell az öltözői hangulatot, tudnia kell, hogy mi történik a játékosokkal és szeretnénk, hogy komoly nemzetközi beágyazottsággal rendelkező szakemberekkel dolgozzunk együtt

- nyilatkozta Mendelényi, aki a következő szezonban a tabella első felébe várja csapatát.

A szurkolók kritikájáról

- Nagyon sajnáljuk az elmúlt szezont, nem így terveztük. Hittünk abban, hogy egy erős, jól összeállított keretünk van, amely képes jó eredményeket hozni, de ennél sokkal több kell.

Ha szurkolói fejjel gondolkozom, teljes mértékben megértem a kritikát, szurkolóként sokszor én se tettem volna másként. Amikor azonban Kun Gábor ügyvezetőt szidják a drukkerek, akkor azért tudni kell, hogy nem ő nem lövi be a gólt, nem ő az, aki az utolsó percekben kienged vagy éppen piros lapot kap fegyelmezetlenségért. Az tény, hogy Gábor és a tulajdonosok hozzák meg a döntéseket, éppen ezért kell úgy megerősíteni az előkészítő szakmai munkát, hogy ne történjenek meg az eddig látott hibák.

Nagyon régen nem volt olyan ügyvezetője a Honvédnak, aki ennyire a klubért él. Az biztos, hogy mindannyiunknak ugyanaz a célja, hogy a Honvéd sikeres legyen, ezért dolgozik mindenki a saját eszközeivel. Aki bejön a Bozsik Arénába, legyen a füvön, a betonon, vagy bárhol, annak az utolsó sípszóig a klubért kell küzdenie és aztán a végén mindenki kinyilváníthatja a véleményét a saját vérmérséklete szerint.

Olvastad már?
Honvéd: Vignjevic állását nem érinti a nagytakarítás, de a stábot és a keretet is felforgathatják - a részletek
A csakfoci.hu információi szerint edzőváltásra nem kerül sor a Budapest Honvédnál, de akár a szakmai stáb is erőteljesen átalakulhat a játékoskeret mellett. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz