NB I: Legközelebb ősszel játszhat újra a Honvéd egyik legnagyobb tehetsége

Sikeres műtéti beavatkozáson esett át Banó-Szabó Bence, a Budapest Honvéd 20 éves középpályása, akinek még márciusban szakadt el a keresztszalagja.
Dudás Gábor 2020. május 21., csütörtök 8:42
Sikeres műtéti beavatkozáson esett át Banó-Szabó Bence, a Budapest Honvéd 20 éves középpályása, akinek még márciusban szakadt el a keresztszalagja.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 21., csütörtök 8:42

A Paks elleni márciusi bajnokin léphetett pályára legutóbb a Budapest Honvéd színeiben Banó-Szabó Bence, aki a Kisvárdával vívott mérkőzés hetében sérült meg, az egyik edzésen, egy ártalmatlan szituációban, a leérkezés után hátrabicsaklott a lába, a vizsgálatok pedig megállapították: az utánpótlás-válogatott középpályás keretszalag-szakadást szenvedett.

A 20 esztendős játékost március közepén műtötték volna meg, a koronavírus-járvány miatt azonban ezt a beavatkozást is el kellett halasztani, s végül szerda délelőtt Székesfehérváron operálta meg Dr. Abkarovits Géza - írja a honvedfc.hu.

- Sikeres volt a műtét – mondta a klubnhonlapnak Banó-Szabó. – Egyelőre azért még komoly fájdalmaim vannak, kapok fájdalomcsillapítót, az első két nap fájdalmasabb, ez normális ilyenkor. Korábban reggel volt a műtét, aztán visszatoltak a szobámba, pihentem, illetve a családtagjaimmal, szeretteimmel beszéltem. A koronavírus miatt nem fogadhatok látogatókat, de a barátnőm eljött Székesfehérvárra, és küldött be nekem egy kis csomagot, nagyon jólesett.

A műtét elhalasztása miatt a januárban a klubbal szerződést hosszabbító Banó-Szabó Hajdu Attila gyógytornász segítségével előre dolgozott, igyekeztek minél jobban megerősíteni a térd körüli izmokat, ami segíthet abban, hogy a beavatkozást követően gyorsabb legyen a rehabilitáció.

- Ha minden igaz, akkor hétvégén mehetek haza, és utána szépen lassan, fokozatosan jöhet a rehabilitáció. Pozitívan látom a helyzetet, örülök, hogy túlvagyok a műtéten. Figyelem majd a meccseinket, nagyon szurkolok a srácoknak, remélem, a Magyar Kupában és a bajnokságban is jól teljesítünk majd! – tette hozzá a fiatal középpályás, akire az előrejelzések szerint nagyjából féléves kihagyás vár majd.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz