Az egyik edzésen jobbról jött egy beadás, ballal nyúltam a labda felé, majd a jobb lábamra érkeztem le, ami hátrabicsaklott, egyből éreztem egy reccsenést, és ahogy a földön feküdtem, már éreztem, hogy baj van – idézte fel a sérülés pillanatait a honvedfc.hu-nak Banó-Szabó Bence, aki elárulta, hogy az esetet követő vizsgálatok pedig megerősítették, hogy elszakadt a keresztszalagja.

A helyzethez képest jól vagyok. Amikor megtörtént az eset, rögtön tudtam, hogy nagy a baj, mivel még soha nem éreztem ekkora fájdalmat, most már viszont arra koncentrálok, hogy vár rám a műtét, amely után a lehető leghamarabb szeretném elkezdeni a rehabilitációs munkát.

Az utánpótlás-válogatott középpályás külön köszönetet mondott csapattársának – a korábban ugyancsak súlyos sérüléssel majdnem két évet kihagyó -, Batik Bencének, hogy ebben a nehéz időszakban is segíti, törődik vele, legyen szó egy kis sétáról, kikapcsolódásról, vacsoráról, vagy arról, hogy megpróbálja felvidítani, erőt adni neki a szomorú pillanatokban.

Egy hónapnál hosszabb kihagyásom még soha nem volt, az meg semmi ahhoz képest, ami most vár már – jegyezte meg a fiatal játékos,

akinek várhatóan több mint fél évet kell kihagynia.

Az egész csapat támogat, a nyáron keresztszalag-szakadást szenvedő Mohamed Mezghrani rögtön mondta, hogy ha gondolkoznék azon, hogy hol végezzék el a műtétek, őt Toman József csapatorvosunk műtötte, és nagyon jól sikerült a beavatkozás, tőle és a szintén hasonló sérülést szenvedő Levkovich Robitól is kaptam hasznos tanácsokat, de igazból az egész csapat mellettem van, látszik, hogy milyen jó a közösség, hiszen összetartunk a bajban! Jólesik a társak támogatása, és azon leszek, hogy minél gyorsabban felépüljek, még erősebben térjek vissza, várom, hogy ismét magamra húzhassam a Honvéd mezét! – tette hozzá a klubhonlapon.

Banó-Szabó a 2017/2018-as idényben mutatkozott be a Honvéd NB I-es csapatában, és 59 élvonalbeli találkozó áll már a háta mögött.

FRISSÍTÉS: A játékos az Instagramon is üzent sérülésével kapcsolatban, és kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatt egyelőre csúszik az operációja.