Honvéd: "Mindent egy lapra feltéve fogunk játszani" – két örömhírt is kaptak a szurkolók

Sajtótájékoztatót tartott a Budapest Honvéd kedd délután, ahol az olasz vezetőedző beszélt a Craiova elleni Európa Liga-visszavágó esélyeiről, valamint bejelentették, milyen akcióval készül a klub a 110. évfordulóra.
Csakfoci Admin 2019. július 30., kedd 14:03
Sajtótájékoztatót tartott a Budapest Honvéd kedd délután, ahol az olasz vezetőedző beszélt a Craiova elleni Európa Liga-visszavágó esélyeiről, valamint bejelentették, milyen akcióval készül a klub a 110. évfordulóra.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. július 30., kedd 14:03

Alig egy héttel ezelőtt Budapesttől 120 km-re, az ETO Parkban 0-0-s döntetlent ért el Budapest Honvéd a román Universitatea Craoiva ellen az Európa Liga-selejtező második körének első felvonásán. A csütörtöki visszavágót megelőzően sajtótájékoztatót tartottak a kispestiek, amelyen Giuseppe Sannino vezetőedző ismertette a várakozásait. A sajtóeseményen a kispesti szurkolók számára egy igazán örömteli hírről is beszámoltak, miszerint a csapat rutinos hátvédje, Djordje Kamber újabb egy évvel, 2021 nyaráig meghosszabbította a jövőre lejáró kontraktusát.

Versenyben vagyunk még az Európa Ligában, ami azt jelenti, esélyünk nyílik arra, hogy még egy fontos meccset játszhatunk a bajnokság megkezdése előtt. Mindent egy lapra feltéve fogunk játszani Romániában, azonban a továbbjutásra 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak. Egy jó csapattal fogunk megmérkőzni, és ha jó napot fogunk ki, akkor lehet esélyünk a továbbjutásra – kezdte Giuseppe Sannino, majd kitért az augusztus 3-án kezdődő NB I-es rajtra. – Közeleg a bajnokság, ami azt jelenti, hogy három nap alatt kettő mérkőzést kell játszanunk,

így minden erőnkkel azon vagyunk a szakmai stábbal, hogy olyan csapatot alakítsunk ki, amely mindkét meccset végig tudja játszani.

Fontos számunkra az Európa Liga, ahogy a bajnokság is, és ennek megfelelően igyekszünk majd hétvégén a legjobban "rajtolni". Bár nem vagyok látnok, de egy jó kezdés kellő löketet adhat nekünk. Legalább olyan sikeresek szeretnénk lenni, mint az előző kiírásban.

A nyári felkészülés során az olasz szakember jó pár fiatalnak lehetőséget adott, akik az edzőmeccseken is pályára léphettek, így bőven akad merítési lehetősége.

Az új szerzemények menet közben érkeztek a csapathoz, azonban nem sok idejük volt arra, hogy formába lendüljenek. Hozzáteszem, a belefektetett munka kifizetődik, nem szabad türelmetlennek lenni velük szemben.

A felkészülés során sok fiatalnak adtam lehetőséget, éltek is ezzel,

mi több elsajátíthatták azt a mentalitást, amit az élvonalbeli csapatok képviselnek. Lépésről lépésre kell haladni velük. Hosszú út áll előttünk, és szükségünk van mindenkire a céljaink elérésében – tette hozzá Sannino, aki honlapunk kérdésére kijelentette, nem szeretne külön kiemelni fiatalt, akire tartósan számítana a szezonban.

A sajtóeseményen két örömteli hírről is beszámoltak: a klub idén, augusztus 3-án, pontosan a bajnoki rajt kezdetekor ünnepli fennállásának 110. évfordulóját - pénteken pedig bemutatják a csapat új, 2019/20-as idényre készített "születésnapi mezét" is, amely a bajnokságban az első számú felszerelése lesz a kispesti együttesnek. A jeles ünnepből kifolyólag 110 bérletet fognak kisorsolni a szurkolók között, amiről majd a hivatalos honlapon részletesen tájékoztatják a közvéleményt. A másik pedig, ami már a múlt hétfőn megtartott szurkolói ankéton elhangzott,  a Budapest Honvéd csapatkapitánya, Djordje Kamber meghosszabbította a szerződését. A jelentős NB I-es rutinnal rendelkező játékos 2021. június 30-ig marad, és a pályafutása befejeztével is a kötelékében fog maradni.

A 35 éves védő a csakfoci.hu kérdésére elmondta, egy napon szeretne edző lenni, de ehhez még sokat kell tanulnia.

2015-ben amikor idejöttem a Honvédhoz, akkor nehéz volt megegyezni, mivel Hemingway Úr közölte velem, öreg vagyok. Mondtam is neki, hogy hosszútávban gondolkozok, és lám-lám két évre aláírtunk, majd azóta kétszer is hosszabbítottunk. Jelen állás szerint nem tudom, hogy fogom bírni a szezont, de vigyázok magamra. Furcsa, de  nem gondoltam annak idején, hogy itt fogom befejezni, de hál 'Istennek ezt elértem. A Honvéd a második otthonom, jól érem magam Magyarországon. Az itt eltöltött négy év alatt sok embert megismertem, és örülök, hogy itt fejezhetem be a pályafutásomat. A hosszabbítást megelőzően háromszor beszéltem az új tulajdonossal és a sportigazgatóval, hogyan látják a jövőmet.

Érzem, hogy van még bennem erő, és az elkövetkező két évben igyekszem minél jobb teljesítményt nyújtani.

Négy éve ismerjük egymást, nem kérdés, hogy szerettem volna maradni. Ami engem illet, az előző idény végén már beszéltünk arról, hogy szívesen maradnék a csapatnál. Sosem tagadtam, hogy játékosként szeretek a pályán lenni, és edzőként is el tudnám képzelni magam. Evidens, hogy nulláról kell kezdenem, és értelemszerűen sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy egy jó edző lehessek. Már elkezdtem a tanulmányaimat, amihez a Honvéd minden segítséget megad, sőt Sannino mestertől is sokat tanulhatok. Szeretném, ha jövőre sikerülne megszerezni az edzői licencet – fogalmazott Kamber, akinek a profizmusát mestere, Sannino sem hagyta szó nélkül.

Profi játékosról van szó, aki a pályán és azon kívül is példakép mindenki számára. Szeretném minden elismerésem kifejezni Kambernek – mondta az olasz tréner.

Lesznek hiányzók a Craiova ellen

Giuseppe Sannino honlapunk kérdésre a sérülésekről is szót ejtett, többek között Szendrei Norbertről, aki a bokasérüléséből visszatért és már hétfőn elkezdte az edzéseket.

Szendrei másfél hónap kényszerpihenő után tért vissza, ezért kell még neki egy kis idő, hogy visszarázódjon. Nagy Geri is sérüléssel bajlódik, ahogy a kapusunk, Horváth András is. Ben-Hatira Németországban kezelteti magát, eddig csak kétszer láttam. Remélem, hogy többször láthatom majd. A felsorolt játékosokon kívül Gazdag Dani is kiesett, ő a sárga lapjai miatt nem játszhat az Európa Ligában – zárta a sajtótájékoztatót Sannino.

LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz