EL: Megdöbbentő részletek, gyűlölet és rettegés a Honvéd meccsén: "Ilyet dél-amerikai, megye négyes meccseken látni"

Mendelényi Dániel, Honvéd-klubtulajdonos elmondása szerint a csapatot és a szurkolóikat is megtámadták Romániában, de a köpködés és dobálás is a csütörtöki EL-selejtező része volt.
Dudás Gábor 2019. augusztus 2., péntek 13:34
Mendelényi Dániel, Honvéd-klubtulajdonos elmondása szerint a csapatot és a szurkolóikat is megtámadták Romániában, de a köpködés és dobálás is a csütörtöki EL-selejtező része volt.
Szerző: Dudás Gábor 2019. augusztus 2., péntek 13:34

A Budapest Honvéd pénteken délben hivatalosan is beadta az óvást az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a román Craiova elleni Európa Liga-selejtezőn történtek miatt - erről a kispesti klub egyik tulajdonosa, Mendelényi Dániel nyilatkozott az M4 Sportnak. Az üzletember kitért arra, milyen fogadtatásban és elbánásban volt részük Romániában.

- A mérkőzés maga csak egy epizódja volt a másfél napos craiovai tartózkodásunknak, de az a mély gyűlölet és rettegés, amit tapasztaltunk, az már előző nap megkezdődött. A sajtóban már lehetett olvasni, hogy a szurkolóinkat megtámadták, de nem csak az ő hoteljüket, hanem a miénket is. A játékosaink nem sokat aludtak éjszaka, hanggránátokat dobáltak ott, ahol megszálltunk.

Az UEFA-n fog múlni, hogyan dönt, én úgy látom, a magyar futballtársadalom, a többi klub is összezárt ebben az ügyben, amiért köszönet is jár nekik. Abban bízom, hogy az ilyen jellegű gyűlöletkeltés és kirekesztés ellen az UEFA nem csak papíron, de tettekkel is fellép majd.

Az, amit mi a páholyunkból tapasztaltunk, olyat még nem láttam futballpályán.

Régen lehetett látni dél-amerikai, "megye négyes" meccseken ilyen jellegű hangulatot, azt például, hogy a félrenéző biztonságiak segítségével köpködik a cserejátékosokat, hogy az erőnléti edzőt dobálják a nézőtérről. Mindezek után a craiovai klubvezetés a mérkőzést követően elkezdi provokálni a játékosainkat, az pedig, hogy nem vertek meg minket - mondjuk az a többtucatnyi biztonsági ember, aki ott volt -, az annak volt köszönhető, hogy mi higgadtak maradtunk, és hogy a mi biztonsági embereink is ott voltak, és közbeléptek.

Mendelényi elmondása szerint a Honvéd számára csak a román klub kizárása és a magyar csapat továbbjutása az elfogadható döntés.

- Azt szeretnénk, hogy a Craiova a legsúlyosabb büntetést kapja. Ez nem a Craiováról vagy a Honvédról, hanem a futball világáról szól. 

Olvastad már?
EL: "Nagyobb probléma lett volna, ha megtámadják a Honvéd-szurkolókat, vagy a csapat szállodáját" – a volt FIFA-bírót nem lepné meg a Craiova kizárása
A korábbi FIFA-játékvezető, Szabó Zsolt honlapunknak úgy fogalmazott a Honvéd botrányos EL-meccse után, hogy az incidens a továbbjutás szempontjából komoly jelentőséggel bírt, ezt pedig alaposan mérlegelni fogja az UEFA.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz