Szabics nem hallotta, hogy a Vidi-szurkolók kirúgnák, Csercseszov a derbiről: "Ezt beszéltük meg" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket a felcsúti Pancho Arénától Mezőkövesden át egészen az újpesti Szusza Ferenc Stadionig. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2022. január 31., hétfő 8:20
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket a felcsúti Pancho Arénától Mezőkövesden át egészen az újpesti Szusza Ferenc Stadionig. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2022. január 31., hétfő 8:20

Puskás Akadémia - MOL Fehérvár 1-0

Beszámoló itt!

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - Négy napon belül két nehéz ellenfelet tudtunk legyőzni, ehhez kellett a csapat extra hozzáállása, hiszen bárki lépett pályára, a maximumot tudta nyújtani. Az első félidőben domináltunk, de a sok szélről érkező beadásunkra nem volt érkező játékos. A szünet után 10 percig a Vidi volt a jobb, viszont utána tudtunk váltani, megszereztük a vezetést, az 1-0-s eredményt pedig tartottuk is, sőt kis szerencsével növelhettük is volna az előnyünket. Dicséret illeti a csapatot a mai mérkőzésért, főleg a hozzáállásáért, aminek köszönhetően újabb fontos három pontot szereztünk. (molfehervarfc.hu)

Olvastad már?
A negyedik bajnoki címe lenne, ha idén is csúcsra ér: „Van olyan forgatókönyv, hogy a végén az ezüstéremmel elégedetlenek leszünk” - interjú a Puskás Akadémia kapitányával
A Puskás Akadémia nagy harcosa, aki korábban a Vidivel már három bajnoki aranyérmet nyert. Nincs túl messze a negyedik sem, de egyelőre úgy látja, nem ők a cím esélyesei. Sokat köszönhet Paulo Sousának, aki minden apró trükkre megtanította. Komoly riválist kapott, de nem esik kétségbe, ha nem a saját posztján kell pályára lépnie, mivel négy pozícióban is képes megoldani a rá bízott feladatot. Interjú Szolnoki Rolanddal, a Puskás Akadémia csapatkapitányával.
Elolvasom

Szabics Imre (MOL Fehérvár): - Az első félidőt jól kezdtük, hatalmas helyzete volt Dárdai Palkónak, egy ilyen rangadón ki kell használni egy ilyen lehetőséget. Utána feljött az ellenfél és nehézségeink adódtak, nekik voltak helyzeteik. A második játékrész elején komoly lehetőségeink adódtak, a Puskás Akadémia pedig a semmiből szerezte meg a vezetést, utána jól védekeztek, egyszerűen nem találtunk ellenszert az utolsó tizenöt-húsz percben, nem tudtunk elegendő nyomást gyakorolni rájuk. De négy komoly lehetőségünk adódott, amiből minimum egyet ki kellett volna használni. Ez az, amit a játékosok szemére lehet vetni, hiszen egy ilyen rangadón élesebbnek kell lenni. - mondta az M4 Sportnak a fehérvári tréner.

A türelmüket vesztett fehérvári szurkolók a mérkőzés során a szakember távozását követelték, Szabics ehhez csak annyit fűzött hozzá, hogy "a mérkőzéssel voltam elfoglalva, nem hallottam ezt."

(Fotó: molfehervarfc.hu)

Mezőkövesd - MTK Budapest 1-1

Beszámoló itt!

Supka Attila (Mezőkövesd): - Úgy gondolom, hogy aránylag jól jöttünk ki a mérkőzésből, kis szerencsével akár meg is nyerhettük volna a találkozót, hiszen a második félidőben kapufát rúgtunk és volt 2-3 ígéretes gólszerzési lehetőségünk. Jó eredménynek tartom a döntetlent egy olyan csapat ellen, amelyik jól sikerült felkészülésen van túl. A játékosokkal elégedett vagyok, mindent megtettek az eredményes szereplésért. (mezokovesdzsory.hu)

Márton Gábor (MTK Budapest): - Az első félidőben egy kicsit bátortalanok voltunk, a lehetőségek megvoltak, de a támadások végét elkapkodtuk. A szünetben azt kértem a fiúktól, hogy mutassák meg, azt ami bennük van, és amit az edzőtáborban begyakoroltunk. A második játékrészben már jobban játszottunk, volt vége a játékunknak, nagy helyzetek is adódtak előttünk, és szerintem rászolgáltunk volna a győzelemre. Az egy pont is jobb mint a semmi, de szerintem a győzelmet mi érdemeltük volna meg, ha visszanézik a mérkőzéseken a kulcsszituációkat, megértik, miért mondom ezt... (mtkbudapest.hu)

(Fotó: mtkbudapest.hu)

Újpest - Ferencváros 0-1

Beszámoló itt!

Milos Kruscic (Újpest): - Az első félidő nagyon nehéz volt a számunkra, sok gondunk akadt, főleg a középpályán, nehezen vettük fel a ritmust és sok helyzetet kidolgozott az ellenfél. Ekkor szerencsénk is volt, valamint a kapusunk is több bravúrt mutatott be. De átláttuk a problémát, már az első félidőben cseréltem, ezzel sikerült is stabilizálni a játékunkat. A szünet után már egy egészen más Újpestet láthattunk, a miénk volt a jobb és kezdeményezőbb csapat. Számtalan gólhelyzetet kialakítottunk, de hiányzott az igazi kvalitás a gólhoz. A védelem is jól teljesített egy remek csapat ellen, aztán egy megpattanó, szerencsétlen lövés után kaptuk a gólt. Nagyot küzdöttek és beleadtak mindent a játékosok. A második félidő alapján jó úton járunk.

(Fotó: mlsz.hu)

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): - A győzelem mindig fontos, különösen igaz ez, ha egy vereség után vagyunk és egy derbiről van szó. Mindenképpen nyerni szerettünk volna, nemcsak simán, hanem jó játékkal. Nagyon jó helyzeteket dolgoztunk ki, ám ha ezeket nem váltjuk gólra, a saját helyzetünket nehezítjük meg. Ami még nagyon jó volt, az az, hogy teltházas mérkőzésen léphetett pályára a két csapat. Az ellenfélről nem tudok nyilatkozni, hiszen csak és kizárólag a saját csapatomra koncentrálok. Ezúttal azt a játékot láthattam, amit előzetesen megbeszéltünk. Nem egy teljesen kiegyenlített 90 percet láthattunk, de az alapelgondolások visszaköszöntek, ezt örömmel láttam.

A világon nincs olyan csapat, amely ne tudna kikapni, a legfontosabb, hogy hogyan válaszol egy vereségre. Mi megadtuk a választ, profi módon álltunk a meccshez, profi reakciót adtunk.

A vezetőedző kérdésre reagálva a hiányzó és Spanyolországba tartó Myrto Uzuniról is beszélt.

- Nálunk a legjobb játékos maga a csapat, Uzuni pedig tagja ennek az együttesnek. Megkeresték őt egy nagy bajnokságból, hétfőn okosabbak leszünk az ő helyzetével kapcsolatban. (fradi.hu)

Olvastad már?
Már hivatalos: Horváth Ferencet menesztette a Honvéd
A csakfoci.hu délutáni hírének megfelelően már nem Horváth Ferenc a Budapest Honvéd vezetőedzője.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz