Kapuskérdés a Fradinál: "Egyelőre szó nincs arról, hogy Dibusz elmenne" - Orosz az igazolásokról

Orosz Pál szerint hiányposztok nincsenek az FTC-nél, de olyan pozíciók igen, ahol tovább lehet még erősíteni. A csapatot azonban nem fogják felforgatni a nyáron.
Dudás Gábor 2020. július 2., csütörtök 8:20
Orosz Pál szerint hiányposztok nincsenek az FTC-nél, de olyan pozíciók igen, ahol tovább lehet még erősíteni. A csapatot azonban nem fogják felforgatni a nyáron.
Szerző: Dudás Gábor 2020. július 2., csütörtök 8:20

Mint ismeretes, Bogdán Ádám személyében magyar válogatott kapust igazolt szerdán a Ferencváros. Vele együtt már három, a legmagasabban jegyzett hazai hálóőr szerepel az FTC keretében, így felmerül a kérdés, ki lehet az, aki esetleg távozik a keretből. Sajtóhírek szerint felmerült például az elsőszámú hálóőr, Dibusz Dénes esetleges Belgiumba igazolása.

Erre is reagált Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Mindenféleképpen elismerés lenne, ha Dibuszt Belgiumból hívnák, de senki nem keresett minket, ez megint csak a "zuhanyhíradó". Dibusz Dénes a Ferencváros játékosa és egyelőre szó nincs arról, hogy elmenne.

(…) ez egy elég kompakt csapat, jó játékosállománnyal rendelkezik a Ferencváros, amit az is mutat, hogy elég nagy előnnyel sikerült megnyerni a magyar bajnokságot. Most is van, lesz mozgás, mint minden átgazolási időszakban, de nem kell arra gondolni, hogy felforgatjuk a csapatot. Hiányposztok nincsenek, olyan posztok vannak, ahol erősíteni kell adott esetben. Nagy céljaink vannak, ehhez még jobbá szeretnénk tenni a csapatot - mondta az átigazolásokról.

Ami a csapat nemzetközi céljait illeti, Orosz szerint reálisan kell előretekinteniük.

- Úgy gondolom, hogy a Ferencváros jelen pillanatban egy klasszikus Európa Liga-csoportkörös klub - fejtette ki.

Hozzáfűzte: a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő csapatok más lehetőségekkel rendelkeznek.

- Úgy vélem, hogy ez még nem az a polc, ahol jelen pillanatban tartunk, de természetesen ez a cél.

Hangsúlyozta, az elmúlt idényben az Európa Liga csoportkörében szerepeltek, és bár nem keserednek el akkor sem, ha idén is oda jutnak, mindent megtesznek az előrébb lépésért. A címvédést óriási dolognak nevezte, és egyértelmű célként jelölte meg a következő esztendőre is a bajnoki címért való küzdelmet.

Orosz előre tekintve elmondta, a felkészülést július 17-én egy ausztriai edzőtáborral kezdik meg a zöld-fehérek. A Bajnokok Ligája első két selejtezőkörének sorsolását - amint azt jelezte - augusztus 9-10-én tartják, a selejtezők pedig egy mérkőzésen dőlnek el, kivéve a BL utolsó kvalifikációs körét. (csakfoci.hu / MTI)

Olvastad már?
Megerősítve: Otigba és az argentin középpályás is távozik a Fraditól
A Fradi bejelentette, hogy a 27 éves középhátvéd és a Lanústól kölcsönvett Gastón Lódico is távozik a klubtól.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz