Fradi: 470, Újpest: 0 - a válogatott is beleszólhat a derbibe

A Kazahsztán és a Skócia elleni meccsen a zöld-fehérek egyik alapembere 180 percet játszott, de további négy játékosuk kapott legalább félórányi lehetőséget. A lilák karmestere a kerettagságig jutott a szombati derbi előtt.
Dudás Gábor 2018. március 29., csütörtök 11:32
A Kazahsztán és a Skócia elleni meccsen a zöld-fehérek egyik alapembere 180 percet játszott, de további négy játékosuk kapott legalább félórányi lehetőséget. A lilák karmestere a kerettagságig jutott a szombati derbi előtt.
Szerző: Dudás Gábor 2018. március 29., csütörtök 11:32

Mint ismeretes, szombaton ismét összecsap egymással a magyar labdarúgás legnagyobb rangadóján az Újpest és a Ferencváros. Bár a két örök riválist jelenleg 17 pont választja el egymástól a tabellán, ezúttal is érvényes lehet az a közhely, mely szerint a derbit sokszor az apró mozzanatok döntik el, annyira kiegyenlített csatát hoz szinte mindig a lila-zöld párharc.

A találkozó (és a forduló) előtti nagyjából két hét a válogatott mérkőzésekkel telt el, amelyek viszont sokkal inkább érintették az FTC-t, mint az Újpestet. A nagyválogatottban például öt fradista is szerepet kapott a Kazahsztán és a Skócia elleni találkozón (a hatodik meghívott, Dibusz Dénes végül nem védett). A debütáló Otigba Kenneth rögtön mind a két meccset végig is játszotta (180 perc), de Lovrencsics Gergő lábába is került 135 perc összesen, míg Varga Roland 83, Botka Endre 45, míg Böde Dániel összesen 27 percet játszott.

Ez amiatt érdekes a derbi előtt, mert az így összesen kijövő 470 perc a liláknál 0. A bő keretben még szerepet kapó Nagy Dániel a keretszűkítés után Újpesten maradhatott, így összességében nem volt olyan játékosa Nebojsa Vignjevicnek, akit az A-válogatott miatt nélkülöznie kellett volna.

Tegyük hozzá, hogy az U21-es nemzeti csapatban ott volt viszont két újpesti futballista, Pávkovics Bence és Zsótér Donát is, utóbbi játszott (csereként 27 percet) és nagyszerű gólt is szerzett a Ciprus elleni Eb-selejtezőn, a belgiumi találkozón viszont egyikük sem lépett pályára.

A zöldeknél négy futballista volt érdekelt az utánpótlás-csapatokban: Varga Ádám, Csonka András (U19), illetve Papp Marcell és Vida Kristóf (U17), de ez az első csapat felkészülését nem igazán érintette.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz