Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

EL: "A Zvezda lerombolta és megölte a Fradit", provokáció és balhé is felmerült a zöld-fehér szurkolók kapcsán – lapszemle

Ezt írják a szerb lapok, miután a Crvena zvezda 4-1-re győzött csütörtökön a Ferencváros elleni Európa Liga-meccsen. Lapszemle.
Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 11:08
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Ezt írják a szerb lapok, miután a Crvena zvezda 4-1-re győzött csütörtökön a Ferencváros elleni Európa Liga-meccsen. Lapszemle.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 7., péntek 11:08

"Minden korábbi tartozás behajtva: A Vörös Csillag kiütötte a Ferencvárost, ezt a magyarok sosem felejtik el" – írja a novosti.rs, amely kiemeli, hogy a hazai szurkolók felejthetetlen hangulatot teremtettek, Milos Milojevic játékosai pedig remekül helytálltak. Hozzáteszik, bár maga a vereség nem a legnagyobb, amit a Ferencváros a nemzetközi porondon átélt, a magyar klub minden bizonnyal örökké emlékezni fog erre a nagy verésre.

A portál egy másik cikkének címe: "Provokáció a Maracanában?" – utalva arra, hogy a Ferencváros szurkolói a találkozó előtt egy piros-fehér-zöld-fehér-fekete színű koreográfiát húztak fel a szektorukban. A cikk azt írja, hogy a felső három szín érthető, hiszen Magyarország zászlaját lehetett látni, a feketének és a fehérnek azonban semmi köze a Fradihoz és az országhoz sem, így ez egyfajta provokációnak is felfogható, hiszen a Crvena zvezda legnagyobb riválisa a Partizan, amely klubszíne a fekete-fehér.


Emiatt érkezett a felvetés, hogy provokálhattak a fradisták. Fotó: novosti.rs

Egy másik cikk arról számol be, hogy a már szerda este Belgrádba megérkező Fradi-drukkerek kukákat törtek össze és viselkedésükkel provokálták a helyi polgárokat, erről pedig videó is készült.

 

"A Vörös Csillag lerombolta a Ferencvárost" – olvasható az Informer főcímében, amely azt is tartalmazza még, hogy a piros-fehérek egy pókerrel bizonyították be, hogy az európai elithez tartoznak. Kiemelik, hogy teljes volt a Crvena zvezda dominanciája, a hazaiak már az elején átvették az irányítást és megmutatták, ki lesz a főnök a pályán.

A lapnak nyilatkozott a Crvena zvezda csatára, Aleksandar Pesic, aki nem szerzett gólt, de stabilan játszott. A mérkőzés után azt mondta, hogy ez a győzelem több mint megérdemelt, és hogy mindenki a legjobbját nyújtotta.

– Először is szeretnék gratulálni a társaimnak a megérdemelt győzelemhez, megmutattuk, hogy van karakterünk, ez egy megerőltető mérkőzés volt, de nekem könnyű dolgom van, amikor mindenki a legjobbját nyújtja. Tudtuk, ez egy olyan mérkőzés lesz, amivel újra bekapcsolódhatunk a továbbjutásért folyó versenyfutásba, így pedig még mindig versenyben vagyunk az első vagy második helyért, reméljük, hogy sikerülni fog a továbbjutásnyilatkozta Pesic.

"A Zvezda tüzérsége újra működik, a Fradit megölték a Maracanában" – olvasható a mozzartsport.com oldalon. "Európai látványosság, a legszebb show a közönségnek és az önbizalom atomrobbanása. Minden, amire a Vörös Csillagnak szüksége volt, ma este megtörtént a Rajko Mitic Stadionban. A szerb bajnok az európai szezon megmentéséért vívott mérkőzésen leckét adott futballból és kiütötte a Ferencvárost, így teljes mértékben visszatért a kupatavaszért folytatott küzdelembe" – jegyzik meg.

A portál hozzáteszi, hogy a Zvezda minden tekintetben felülmúlta a Fradit és lehetetlenné tette Csercseszov csapata számára, hogy úgy játsszon, ahogyan eltervezte, azaz a gyors ellentámadásokra építve.

"Meggyőző Zvezda a Ferencváros ellen" – írja a Telegraf, amely Kanga és Gobeljic játékát emelte ki leginkább, valamint Milos Milojevic vezetőedzőt, aki átment az "érettségi vizsgán". Kiemelték, ugyan 1-0 után a Ferencváros próbált valamit tenni, de minden támadást meghiúsított Strahinja Erakovic. Azt írják, a gól csak akkor jött össze a Fradinak, amikor a Zvezda kicsit megtorpant és levette a lábát a gázról, de mást nem mutattak a magyarok.

Olvastad már?
Csercseszov nem kertelt a Fradi EL-veresége után: "Ilyen hozzáállással nem lehet játszani" - semmivel nem volt elégedett
A Ferencváros vezetőedzője úgy látta, hogy az első gólt követően a magyar együttes akart kevésbé a pályán.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz