Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Dibusz: "Nem állunk készen a BL-csoportkörre, a jobb csapat jutott tovább" - a Fradi kapusa elárulta, mi idegesítette fel igazán

Dibusz Dénes szerint a keddi mérkőzés megmutatta, hogy a Ferencváros még nem áll készen arra, hogy a BL-csoportkörben szerepeljen. Vécsei úgy érzi, az EL-csoportkör is becsülendő lenne.
Póczik Dávid 2022. augusztus 10., szerda 9:02
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Dibusz Dénes szerint a keddi mérkőzés megmutatta, hogy a Ferencváros még nem áll készen arra, hogy a BL-csoportkörben szerepeljen. Vécsei úgy érzi, az EL-csoportkör is becsülendő lenne.
Szerző: Póczik Dávid 2022. augusztus 10., szerda 9:02

- Ez a mai mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Ez a gyors gól, amit kaptunk, kicsit átírta a forgatókönyvet, de még akkor sem kellett volna így szétesnünk, mert a játék sok elemében hiányzott az, hogy ezt a meccset megfordítsuk - kezdte Vécsei Bálint az M4 Sportnak. - Nyilván a második félidőben már többet kockáztattunk, többet mentünk előre, voltak helyzeteink is, de sajnos a kontráit elég jól kihasználta az ellenfél, úgyhogy sajnos ez ma nem sikerült. Én nem hiszem, hogy ennyi lenne a társaságban. Eddig is voltak komoly mérkőzéseink, azokat is meg tudtuk oldani. Kiemeltük azt egész héten, hogy fókuszálnunk kell, hisz tudjuk milyen játékosaik vannak; egy kis hibát is megbüntetnek. Mi elég nagy hibákat csináltunk, és ezeket ki is tudták használni - fogalmazott a középpályás.

A 10-szeres válogatott játékos beszélt arról is, mi maradt el ferencvárosi oldalán, illetve elmondta, az EL-csoportkört kell elérni ezek után.

Kicsit bealudtunk, lassan járattuk a labdát. Amit elterveztünk, hogy a labdaszerzés utáni átmeneteket gyorsan, 1-2 érintővel oldjuk meg, ez elmaradt. Minél többször értünk a labdához, az elég lassú volt ahhoz, hogy megbontsuk őket. A második félidőben ezen akartunk javítani, de nem sikerült sajnos.

- Csalódottak vagyunk, hogy hazai pályán nem tudtunk továbbjutni, ami nagyon fájó, hiszen azt hittük, itthon sikerülhet, de nem adjuk fel és már szerdán készülünk a következő mérkőzésre és tudjuk, hogy Európa Ligát elérhetjük, ami ugyanúgy becsülendő. Az utóbbi három évben ott voltunk minimum az EL-csoportkörben, úgyhogy nem szeretnénk alább adni - zárta.

A Fradi csapakapitánya, Dibusz Dénes több nagy bravúrt is bemutatott a mérkőzésen, azonban három alkalommal már ő sem tudott segíteni csapatának.

- Ezen már nem tudunk változtatni, bosszús és mérges az ember, de sajnos ez a mérkőzés már elment. Picit olyan érzésem volt, mint három éve a Dinamo Zagreb ellen, amikor egy 1-1 után kaptunk itthon egy négyest. Voltak lehetőségeink az első félidőben, de ugye nem tudtunk betalálni. Fontos lett volna, hogy tudjunk egyenlíteni, akkor nyilván teljesen más a mérkőzés képe. Mindkét félidőt borzasztóan kezdtük; mind gondolkodásban, mind gyorsaságban, dinamikában, agresszivitásban, taktikailag - vagyis el kell ismerni, mindenben - fölénk kerekedett a Qarabag.

Szerintem a két mérkőzés után ki kell mondani, hogy a jobb csapat jutott tovább. Ez a meccs megmutatta, hogy még nem állunk készen arra, hogy a BL-csoportkörében játsszunk.

A 31 éves hálóőr beszélt az FTC védelmi hibáiról is.

- Na az viszont idegesítő volt, ott azért nehezen őriztem meg a nyugalmamat. Nagyon sok passzhibát vétettünk, nagyon sok rossz döntést hoztunk, sokszor nem voltunk jó pozícióban. Nehezen tudtuk kihozni a labdát, ha feljátszottuk a labdát a középpályára, vagy a támadóvonalra, az ellenfél játékosai ott voltak. A második labdákat nagyon százalékban ők szedték fel. Alulmúltuk magunkat, a Qarabag pedig jól focizott, jól mentek bele a meccsbe, nagyon intenzíven játszottak. Egyénileg is jól oldották meg a szituációkat, nehéz mit mondani, mert nem nincs miről beszélni; ki kell mondani, szerintem jobbak voltak. 

A 22-szeres válogatott kapus szerint az azeri mérkőzés után nehéz volt megismerni a Qarabag csapatát.

- Nehéz volt felmérni az ellenfél játékosainak a tudását, a kinti mérkőzésen nehéz volt a pálya nekik is. Ma ők sokkal magasabb szinten tudtak játszani, mint mi. Egész héten erre készültünk, de nem működött, amit szerettünk volna. Labdával nem voltunk kellően jók, labdakihozatalokat nem tudtuk megoldani. Abban bíztunk, hogy pontrúgásokból be tudunk találni ugyanúgy, mint kint is, de sajnos ma ez se sikerült - zárta az interjút Dibusz.

Olvastad már?
Csercseszov a BL-kiesés után: "Az én játékosaim a legjobbak a világon" – a Fradi-edző szerint megérdemelt vereséget szenvedtek
Így értékelte a látottakat a Qarabag elleni BL-kiesést követően a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz